Ferhan Tezcan

Fenerbahçe başkanı kim olur?

1999 yılıydı.

Fenerbahçe'de başkanlık seçimi vardı.
Futbol eski sorumlusu Aziz Yıldırım ile Vefa Küçük başkanlık için yarışıyordu. Aziz Yıldırım bir NATO müteahhidiydi. NATO ne zaman bir inşaat gerekse hemen Aziz Yıldırım'ın kapısını çalardı.

Vefa Küçük'ü ise Ali Şen destekliyordu. Çünkü Vefa Küçük hem Fenerbahçe yönetimlerinde bulunmuş bir hukukçuydu hem de düzgün aklı başında bir insandı.
Seçim büyük bir kalabalık altında yapıldı ve Aziz Yıldırım 1 oy farkla genel kurulu kazandı.

Ortalık ayağa kalktı. Yıldırım çok heyecanlıydı. Hatta o seçim konuşmasını bizim televizyondan arkadaşımız Can Tanrıyar yazmıştı.
Derken seneler seneleri takip etti ve Yıldırım tam 20 yıl kulübün başında kaldı.
Aziz Yıldırım Fenerbahçe kulübü başkanı iken ben de LIG TV genel müdürüydüm.
İlişkimiz gayet iyi giderdi. Zaten haftanın üç günü yanında Nihat Özdemir, Nihat Özbağ, bizim Avusturya Lisesinden Ekşioğlu, Murat Özaydınlı bazen Mahmut Uslu ile beraber Show TV binasına gelirler ve yemek yerlerdi. Yemeği getirende bir zamanların 'efsane' restoranı ''TİKE''ydi.
Konuşmalar genellikle futbol üstüne olurdu. Gayet neşeli geçen konuşmalar sonrası grup akşama kadar kalır ve sonra giderlerdi. Bu uzun dönem devam etti. Yıldırım ile aramıza ilk kara kedi yayın sırasında stada kabloların kesilmesiyle oldu.
O koca kalın kablolar iki yerden kesilmişti. Tartışma fazla büyümedi.
Sonra ben LIGTV'den ayrıldım. İki yıl DİGİTÜRK genel müdür danışmanı oldum. Yine futbolun içindeydim. Sonra şirkete devlet el koydu ve kayyuma bağladı. Ardından da Katarlılara satıldı. Şimdi o şirketi uzaktan seyrediyoruz.
Fenerbahçe'de başkanlığa Ali Koç seçilmişti. Koç küçüklüğünden beri tanıdığım biriydi. Ama ben esas Mustafa Koç'un arkadaşıydım. Mustafa'da sıkı bir Fenerbahçeliydi. Ama bu işlere girmezdi. Çünkü rahmetli Vehbi Koç'ta babaları Rahmi Koç'un Beşiktaş'a başkan olmasını istememişti. Ama Ali Koç girerken de kimseye sormamıştı.
Ama şimdi işler değişti. Sayın Ömer Koç ki şu anda şirketin başında, Mayıs ayında emekli olacaktı. Yani o Koç Holdingin başına mutlaka aileden biri geçmeliydi. Ailede de Ali Koç'tan başka bir kalmamıştı. Allah Rahmi beye ve Semahat hanıma uzun ömürler versin.
Yani kendi ağzından da açıkladığı gibi Ali Koç kesin Mayıs ayında bırakıyor.
Diyor ki Haziran'da Fenerbahçe'nin yeni bir başkanı olacak.
Peki, bu kim olacak.
Herkes Sadettin Saran diyor. Saran iyi bir insandır ama seveni çok yoktur. Hamdi Akın her şeyden elini ayağını çekmiş gözüküyor. Erol Bilecik futboldan anlamaz. Daha birçok isim sayılabilir.
Ama bir Nezih Barut (Abdiİbrahım) ilaç firmasının sahibi henüz adı geçmiyor. Aziz Yıldırım mutlaka kendi iyi tanıdığını başkan yapmak isteyecektir. Seçime daha dört aya yakın bir süre var. O köprünün altından çok sular akar. Daha ne isimler ortaya çıkar.
Hoşça kalın…

YORUM YAP