Esen: Volkan Yılmaz, “topu taca atmaya” çalışmakta

Esen: Volkan Yılmaz, “topu taca atmaya” çalışmakta

12.08.2022 11:31:22

CHP İlçe Bakanı Berker Esen, Çarşamba ilçemizde etkili olan yoğun yağış ve İBB'nin çalışmaları hakkında açıklamada bulunurken, “AKOM uyarılarını dikkate alarak gerekli ön hazırlığı yapmayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB bağlı kuruluş ve ekiplerini suçlayarak "topu taca atmaya" çalışmaktadır” dedi.46e7569c-eef8-4a90-8fac-92770ab1ff06_116b62a5a-01d1-48a4-bf86-b8e1aa0c2658

Geçtiğimiz gün Silivri'de etkili olan yoğun yağmurun yol açtığı iş yeri ve ev taşkınlarına yönelik çalışmaları izleyen CHP İlçe Başkanı Berker Esen, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
ESEN: VOLKAN YILMAZ, "TOPU TACA ATMAYA" ÇALIŞMAKTADIR
“İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz, ilçemizde yaşanan şiddetli yağış sonrası oluşan olumsuzlukların giderilmesi için çalışmalarına devam ediyor.
İSKİ ekiplerimiz 7 vidanjör, 2 kombine, 1 kuka ve 30 personel ile çalışmalarını sahada gerçekleştirdi. İBB Yol Bakım ekiplerimiz 3 bekoleder, 3 kamyon, 4 aksesuar aracı, 1 kato, 1 kombine ekibi, 1 vidanjör ve 50 personel ile çalışmalarını sahada gerçekleştirdi. İtfaiye ekiplerimiz de 55 müracaatın anlık olarak 36'sına müdahale ederken, 19'unun çalışmalarına devam ediyor.

298678159_568072874953437_8899525714323159525_nc0ee5158-d779-4a1c-9601-aab39d9c0ba6
İlçemizde İBB sorumluluğunda bulunan ana arterlerde herhangi bir sıkıntı yaşanmamış olup, İBB ekipleri Silivri Belediyesi ekiplerine de çalışmalarda destek vermiştir. Ancak AKOM tarafından yapılan açıklamayı dikkate alarak gerekli ön hazırlığı yapmayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB bağlı kuruluş ve ekiplerini suçlayarak "topu taca atmaya" çalışmaktadır. Ara arterlerin ve yağmur suyu kanallarının temizliğinin kendi sorumluluğunda olduğunu hatırlatır; çalışmalarda emek gösteren Silivri Belediyesi ve İBB ekiplerinin kıymetli emekçilerine teşekkür ederiz.”
YAĞMUR SUYU HATTINDA BETON ATIĞI TESPİT EDİLDİ
CHP İlçe Başkanı Berker Esen ayrıca devamında da İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa'nın tespitlerine yönelik şu değerlendirmeyi paylaştı: “İlçemiz Alibey Mahallesi, Şerif Sokak'ta gerçekleşen taşkın ile ilgili olarak İSKİ Genel Müdürü Sayın Şafak Başa ile gerçekleştirdiğimiz görüşme sonrasında gece saatlerinde İSKİ ekiplerince inceleme gerçekleştirilmiştir. Yağmur suyu hattının önemli bir bölümünün beton atığı yüzünden tıkandığı tespit edilmiş, İSKİ görev ve sorumluluğunda olmamasına rağmen iyileştirme çalışmalarının başlamasına karar verilmiştir. Şerif Sokak'ta yaşanan olumsuzluk üzerine vatandaşlarımızın Silivri Belediye Başkanı'ndan destek istediği sırada kendisinin yüksek bir tonda “153'ü aramaları gerektiğini” söylediği videonun herkesin malumu olduğunu düşünüyoruz. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a "kendisinden çok İBB'ye güvendiğini" vatandaşlarımıza ilettiği için teşekkür ederiz. Kendisine O'nun çözemediği sorunların her birini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin “eşit hizmet” anlayışı ile çözeceği konusunda müsterih olmasını tavsiye ediyoruz. Afet halinde dahi siyaset yapma ve karalama çalışmalarını da kamuoyumuzun takdirine bırakıyoruz.
Ara sokaklarda kalan yollarda yağmur suyu hatlarının işletmesinin bir kez daha ilçe belediyesinde olduğunu hatırlatır, Silivri'nin sorunlarına gösterdiği hassasiyetten dolayı başta İBB Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu olmak üzere İSKİ Genel Müdürümüz Şafak Başa ve ekibine teşekkür ederiz.”
Haber Merkezi

YORUM YAP