Erken kayıt indirimlerini kaçırmayın

Erken kayıt indirimlerini kaçırmayın

12.07.2016 09:00:52

Kokpit'te yerinizi almaya hazırsanız Silivri'de açılan İstanbul Kokpit Havacılık Lisesi'ne kaydınızı yaptırmayı unutmayın. 8 ve 9. Sınıfı bitiren tüm öğrenciler kayıt yaptırabilir.

Trakya'nın ilk ve tek Havacılık Lisesi olan İstanbul Kokpit Havacılık Lisesi 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde ilçemizde hizmet verecek. E-5 Üzeri Feyyaz Altınorak Cd. No:100 Maxi AVM karşısı adresinde hizmet veren kuruma 0212 729 00 11, 0541 567 88 01-02-03 nolu telefonlardan da ulaşabilirsiniz. 8 ve 9. Sınıfı bitiren tüm öğrenciler, Trakya'nın ilk ve tek Havacılık Lisesi'ne kayıt yaptırabilir. Erken kayıt sürecini kaçırmadan indirimlerden faydalanabilir.

HAVACILIK EĞİTİMİNDE PROFESYÖNEL EKİP ARTIK SİLİVRİ'DE
Personel açığının hızla büyüdüğü havacılık sektörüne yönelerek Türkiye'deki ilk Kokpit Havacılık Lisesi Denizli'de Erdal Gülmez'in Kuruculuğunda ve Salih Çelik'in Genel koordinatörlüğünde hizmete açıldı. Gülmez, 15 yıllık Türk Havayolları, emekliye ayrılmadan önce son beş yıl da Uçuş Eğitim Müdürü görevinde bulunduğu tecrübeli eğitimci kimliği ile yeni nesilleri eğiterek havacılık sektörüne hazırlamakta. Havacılık eğitiminde profesyonel olan ekip, tecrübelerini Silivrili gençlere aktaracak. İstanbul Kokpit Havacılık Lisesi, Silivri'de Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi emekli öğretmenlerinden Orhan Biber'in kuruculuğunda açıldı.
Havacılık lisesinden mezun olunca rahatlıkla iş bulabilecekleri düzeyde eğitimin verildiği, teorik eğitimin yanı sıra yapılan uygulamalar ve staj imkânları ile yapacakları işi daha iyi öğrenen Denizlili öğrencileri Silivrili öğrenciler de takip edecek.

İSTANBUL KOKPİT HAVACILIK LİSESİ'NDE AÇILACAK BÖLÜMLER
2016-2017 Eğitim-öğretim yılında hizmet verecek olan İstanbul Kokpit Havacılık Lisesi'nde açılacak bölümler şöyle; Uçak Bakım, Kabin Memurluğu ve Yer Hizmetleri Memurluğu. Ayrıca talebe göre de Hava Lojistik bölümü açılacak.
Uçak Bakım Bölümü mezunları havacılık sektöründe uçak teknisyeni olarak çalışabilme, havayolu şirketlerinde staj, uluslararası geçerliliğe sahip EASA lisansı imkânına sahip olacak. Öğrenciler, uygulama ve teknik sınıflarda eğitim görmekte. Ayrıca bu bölümü bitiren öğrenciler dört yıllık üniversitelerde alanla ilgili ek puan hakkına sahip olacak.
Kabin Memurluğu bölümünde okuyan öğrenciler havayolu şirketinde kabin memuru olarak çalışabilecekler. Kaliteli ve özgün eğitim alabilecekler. Havayolu şirketlerinde staj imkânları olacak. İleri derecede İngilizce eğitimi alacaklar. Dört yıllık üniversitelerde alanla ilgili ek puan hakkına sahip olacaklar.
Yer Hizmetleri Bölümü öğrencileri, alana ait kurumsal ve uygulamaya dönük kapsamlı içerik bilgisine sahip olacak. Dinamik, yenilikçi ve değişime açık, ulusal ve uluslararası düzeyde saygın, evrensel değerlere sahip lider bir eğitim programı formatı uygulanacak.
Bu program mezunları; havalimanı yer hizmetleri işletmelerinin tüm ilgili departmanlarında, bilet satış alanlarında faaliyet gösteren tüm acente benzeri işletmelerde, turistik tesislerde, danışmanlık ve eğitim kuruluşlarında, üniversite ve lojistik meslek liselerinde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı gibi ilgili devlet kurumlarında çalışabilecek.
İstanbul Kokpit Havacılık Lisesi iyi bir kolej eğitimiyle meslek sahibi yapma iddiasını sürdürüyor. Mesleki İngilizce derslerine büyük önem verilmekte. Okulu bitiren her öğrenci iyi bir meslek eğitiminin yanında ileri seviyede İngilizce'ye sahip olma şansına sahip. Mesleğe atılacaklara meslek dersleri, üniversiteye devam edeceklere ise hazırlık derslerine ağırlık verilmekte.
Dileyen öğrenci farklı havacılık dışında üniversitede tık, hukuk gibi başka bölümlerde de eğitimine devam edebilmekte. Havacılık Lisesi'nde meslek derslerinin yanı sıra diğer dersler de önemsenmekte.
Silivrili öğrencilerin meslek lisesi seçenekleri arasında artık İstanbul Kokpit Havacılık Lisesi de var.
Renginar SALİ

YORUM YAP