Ferhan Tezcan

Elmas, Süren'i geçer mi?

1984 yılıydı. Galatasaray 'da genel kurul yapılmış ve Alı Uras başkanlığa seçilmişti. Yönetiminde Faruk Süren, Alp Yalman, Özhan Canaydın, Ergun Gürsoy ve rahmetli Selçuk Uygur gibi çok değerli isimler vardı.

Sarı-kırmızılı takım o sezon başarılı olamamış ve ligin bitmesine birkaç hafta kala ‘havlu' atmıştı.

Teknik direktör Tomıslav İviç'di ve Hırvatların o dönem önemli bir hocasıydı. İviç Fatih Terim'in futbolu bırakmasını istemiş, yönetim buna ‘hayır' deyince de Temmuz ayının ortasında kulübü yüzüstü bırakmıştı.

O sıralar Fransa'da Avrupa futbol şampiyonası yapılmış ve Almanya yarı finalde İspanya'ya elenince teknik direktör Jupp Derwall istifa etmişti. Karısı İsviçreli olan Derwall'de İsviçre'nin muhteşem ‘kanton'larından Lenzerheıde'ye çekilmişti.

İviç'in bu ‘hoş' olmayan hareketi sonrası çaresiz durumda kalan yönetimi Derwall'in peşine düşmüştü.  Faruk Süren ve Alp Yalman ikilisi atlayıp Almanya'ya gittiler. Frankfurt'ta Derwall ile bir araya geldiler. Derwalll daha sonraları bunu ‘Beni kişilikleri çok etkiledi' diye anlatacaktı.

Derwall yıllarca Türk futboluna hizmet etti. Bu başarı, yani Faruk Süren ve Alp Yalman'ın başarısı uzun yıllar konuşuldu.

1996 yılında Süren Galatasaray başkanı oldu ve teknik direktörlüğe Fatih Terim geldi.

Tam dört yıl üst üste şampiyonluk ve bir de UEFA kupası.

Sonra Fatih Terim İtalya'da Fiorentina'nın başına geçti, Faruk Süren de başkanlığı bıraktı.

 

BURAK ELMAS'IN BAŞARISI

Daha önce birkaç kez yönetimlerde yer alan Burak Elmas geçen hafta 1541 oyla Galatasaray kulübü başkanlığına seçildi. 5 adayın yarıştığı seçimde ‘ipi' son dakikada göğüsleyen Burak Elmas elini çabuk tuttu ve takımın hocasını hemen belirledi.

Terim şimdi elini çabuk tutan yönetim ile harıl harıl Şampiyonlar ligi elemelerine hazırlanıyor.

Peki, şimdi bir başka yere yönelelim ve Galatasaray yönetiminde kimler var onlara bir bakalım;

Galatasaray'da bu yönetim içinde en etkili isim Remzi Sanver. Galatasaray kulüp sözcülüğüne de getirilen Sanver etkili konuşmaları ile de dikkat çekiyor. Daha önceki yönetimlerde de yer alan Bikem Ardakoç, Ali Polat Bengiserp, Başak Karaca, Turhan Özen, Burçak Emre Zorlu, Şükrü Ünlü, Mustaffa Özgür Kalelioğlu, Rezan  Epözdemir, Işıtan  Gün.

Dopdolu bir yönetimle iktidara gelen Burak Elmas bir Avusturya Liseli. 1988 yılında Orta ikide okurken istikbali ile ilgili bir soruya 14 yaşında ‘Galatasaray başkanı olacağım' demesi de bir o kadar ilginç.

Galatasaray başkanı Burak Elmas, iddialı yönetimi ve hocacıyla şimdi sessiz sedasız Florya'da yeni sezonun adımlarını atıyor. Başarı onların ve bütün Galatasaraylıların olsun diyelim.

 

AZIZ YILDIRIM'IN BASIN TOPLANTISI

2018 'den sonra neredeyse üç sene bitti.  Aziz Yıldırım'ın bugüne kadar pek sesi çıkmamıştı. Ama eski başkan bir konuştu pir konuştu. Ali Koç'un bu konuşmaya bir yanıtı olacaktır ama o da sabredecek ve bekleyecektir. Gerçekten çok ağır olan bu konuşmada Koç'a çok ciddi suçlamalar pek yok. Daha çok yanında bulunan ve ‘Z' kuşağı dediğimiz gençler ve ‘ayarsız' konuşanlarla ilgili tehditlerde var.

Gençlerle ilgili konuşmalarında Aziz Yıldırım pek haksız sayılmaz. Geçtiğimiz sezon bu ‘malum' şahıslar Galatasaray konusunda da ‘yakışıksız-itibarsız-mesnetsiz' konuşmalar yapmışlar ve 30 milyonu aşan bir camiayı başkan Ali Koç'a güvenerek bayağı incitmişlerdi.

Ali Koç'un yeni yönetiminde böyle konuşmalar olacağını sanmıyorum.

Yeni kadroda dikkatimi çeken konunun Burhan Karaçam gibi bir bankacılık duayeninin ortada olmaması. Karaçam bıraktı gitti.

Eski TÜSİAD başkanı Erol Bilecik'ten de bir ‘tüyme' bekliyordum ama o yerinde kalmış.  Doğrusu Hamdi Akın'ın yönetimde olacağını tahmin ediyordum ama demek ki kandırılamamış.

Yeni yönetimin Ali Koç'a başarılı olmasını temenni ediyoruz.

YORUM YAP