Ekrem İmamoğlu bugün Silivri’de

Ekrem İmamoğlu bugün Silivri’de

20.10.2020 09:51:02

İstanbul'a, tüm etapları devreye girdiğinde tek noktada dünyanın en büyük çöp gazından enerji üretecek tesisi kazandıracak “Silivri Seymen Enerji Üretim Merkezi” açılıyor. Tesis 20 Ekim Salı bugün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımları ile açılacak. İBB Başkanının daha sonra KİPTAŞ 4'te devam eden inşaat çalışmalarını incelemesi bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Kömürcüoda ve Odayeri'ndeki çöp gazından enerji üretim tesislerine bir yenisi daha ekleniyor. Yapımına 8 yıl önce başlanan ve bir türlü tamamlanamayan Silivri Seymen Enerji Üretim Merkezi'nin ilk etabının açılışı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından 20 Ekim Salı bugün gerçekleştirilecek.

465 BİN HANEYE ELEKTRİK
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'dan 12 Ocak 2047 tarihine kadar alınan lisansla; 26 yıl 10 ay çöp gazından enerji üretip satacak olan İBB, tesis tam kapasite çalışmaya başlayınca 465 bin hanenin yıllık gereksinimini karşılayan elektrik üretecek.

İMAMOĞLU KİPTAŞ 4'Ü DE ZİYARET EDECEK
Açılış programı 20 Ekim Salı bugün saat 11:00'da gerçekleştirilecek. Ekrem İmamoğlu'nun açılış sonrası Silivri programına KİPTAŞ 4'teki çalışmaları yerinde inceleyerek devam etmesi bekleniyor.
Haber Merkezi

YORUM YAP