Danamandıra’da kamyon kabusu yeniden hortladı

Danamandıra’da kamyon kabusu yeniden hortladı

20.10.2020 09:52:28

2018 yılında Silivri-Danamandıra'dan seslerini duyurmak için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün kapısına kadar protestolar düzenleyen mahalle sakinleri yeniden kabusu yaşıyor. 2017'de UKOME kararı ile taş ocakları kamyonlarına kapatılan köy içi yolda kaçak geçişler vatandaşları isyan ettirdi.

Silivri'ye bağlı Danamandıra köyünde yapılan ve 12 senedir köylülerin yaşamını olumsuz etkileyen taş ocaklarına karşı köy halkı bir daha ayaklanıyor. Danamandıralılar köyün içinde yer alan taş ocağını, işletme usulsüzlükleri nedeniyle hak arayışını sürdürüyorlar.
Köyün etrafında ve içinde en yakını 100 metre mesafede olmak üzere, sayısı yediye varan taş ocağı olduğu ifade edildi. Danamandıra'daki ormanların, dağların, bahçelerin neredeyse tükendiğini söyleyen çevre sakinleri şehir dışından belirlenen güzergah yerine yük kamyonlarının yeniden mahalle içinden kaçak geçmeye başlamasından şikayetçi.
“HAFRİYAT KAMYONU TERÖRÜ ALTINDA YAŞAMAMIZ BEKLENİYOR”
“Hafriyat kamyonları yeniden, denetim eksikliğinden dolayı, köyün içindeki yoldan, pencerelerimizin önünden geçiriyor. Hafriyat kamyonlarının oluşturduğu tozla, gürültüyle ve kirlilikle yaşamamız bekleniyor. Tüm gayretimize rağmen, yetkililer bu sorunun önüne geçemiyor. Kesilen göstermelik cezalar ve ilk aralıkta her şey eski haline geri dönüyor…” diye yaşadıkları sorunu anlatan vatandaşlar kaçak geçişlerin engellenmesi için daha sıkı denetim ve kesin çözüm istiyor.
Sevginar SALİ

YORUM YAP