Erkut Uysal

Ekip işi

Tarİh bİzlere pek çok şey öğretir ve geleceğimize bir ışık niteliğindedir. Burada bahsettiğim tarih, birilerinin uydurma belgeler ile bize sundukları değil. Araştırılmış kaynaklara dayalı tarihi belgelerdir. Bu gün araştırıp öğrenmediğiniz, belgeye dayanmayan her bilgi, bilgi kirliğinden başka bir şeyde değildir. “Geçmişi ile barışık olmak” istediklerini görüp, istemediklerini yok saymak manası taşımaz. Hataları da insanların geçmişinde, başarıları da, bunu bilerek yaşamak gerekir. Geçmişinden ders almadığın her durum gelecekte sana silinmeyen izler bırakacaktır. Yaşamınızda, iş hayatınızda, aile, arkadaşlık ilişkilerinizde ve hatta siyasette, geçmişten ders almayanlar bugün sancı çekiyorlar ise bu gününde sorunu aramasınlar, dönüp arkaya bir daha baksınlar.
Başarılar, başarısızlıklar bir kişiye mahsus bir durum değildir bana göre. Bir ekip işidir ve sağlam temellere, ilişkilere dayanmayan ekibin başarıya ulaşması mümkün değildir. Bir öğrencisinin başarısı kendi çalışma azminin yanı sıra, destekleyici ve bilgili aile bireyleri daha sonrasında ise öğretmeni ile olur. İş hayatında bir müdürün başarısı beraberinde çalıştığı iş arkadaşları ile olur. Siyasetin başarısı da aynen bu şekildedir ve bütün bunların tek kişinin çabası ile oluşması mümkün değildir. Bu gün bunu en güzel örneğini bana soracak olursanız. Ekrem İmamoğlu'dur!!! Neden? Cumhuriyet Halk Partisinin İstanbul ve diğer illerde aday belirleme süreci hepimizin bildiği gibi uzadı ve sancılı bir hal aldı. Aşılmayacak bir durum değil ama yarışa başlayan Ekrem İmamoğlu için bu bir dezavantajdı. Peki İBB adayı İmamoğlu bu durumu nasıl aştı dersiniz? Kendi ekibi ile tabiî ki. Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminden oluşan ve daha çok kişisel ilişkilere bağlı oluşturduğu ekibi harıl harıl İmamoğlu ile birlikte bu işe soyundu ve bana göre muazzam bir şekilde altından kalktığına inanıyorum. Parti içerisinde sancılı süreç yaşanırken o bunlara müdahil olmak yerine çalışmalarını sürdürmeye devam etti. Kendi ekibi ile birlikte kaydettiği başarı azımsanmayacak derecede. Peki, İBB adayı sahaya tek başına çıkacak olsa idi bugün bu başarıyı yakalayabilecek miydi? Beylikdüzün de evet ama İstanbul genelinde hayır… Ekrem İmamoğlu'nun şahsi çalışmaları dışında kendisini başarıya taşıyan en büyük etken arkasında olan ekibi. Çalışmalarını takip edenler bunu mutlaka görmüştür diye umut ediyorum. Bunu görmemek için Çanakkale zaferinin evliyalar ile kazanıldığına inanıyor ve Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını yok saymanız gerekir bence.
Durum bana göre gayet açık ve nettir. Bugün Silivri de yarışa katılan Belediye başkan adaylarının geleceği ve bundan sonraki süreçleri tamamen ekip arkadaşlarına bağlıdır. Adayları başarıya taşıyan ekip arkadaşları olacağa gibi başarısızlığa sürükleyecek olanlarda ekip arkadaşlarıdır. Sonradan montaj ile oluşturulan ekiplerin akıbeti hüsrandan öteye gidemeyeceği gibi. Başarısızlığın bedeli tamamen adaya kesilecek bir fatura olacaktır.
Tarih ile başlayıp ekip işine neden ve niçin geldiğimi merak edenlere, özelliklede makam sahiplerine, makama aday olanlara diyeceğim odur ki. Geçmişte yaptığınız hataları tekrar yapmamanızdır. Bir dönüp arkanıza bakarsanız eğer geleceğe daha sağlam adımlar ile ilerleyeceğinizden hiç şüpheniz olmasın. Hatalardan ders alarak, sağlam temellere dayandırılmış ekip işleri sizin başarınızın en büyük sebebi olacaktır.
Mutlu, huzurlu, sağduyulu bir seçim geçirmek dileği ile şimdiden. Yarınınız bu gününüzden daha güzel olsun…

YORUM YAP