Ebru İzleriyle 15 Temmuz Projesine Kültür Bakanlığı onayı

Ebru İzleriyle 15 Temmuz Projesine Kültür Bakanlığı onayı

3.05.2017 14:00:53

İlçemiz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerinden İlker Bayrak'ın hazırlamış olduğu “Ebru İzleriyle 15 Temmuz” Projesi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kurul onayından geçerek onaylandı.

Başarılı proje çalışmalarıyla sık sık gündeme gelen İlker Bayrak'a yeni projesini sorduk. “Projemiz, çocuk ve gençlere yönelik ulusal ve uluslararası bir projedir. Geleneksel sanatlarımızdan ebru sanatı ile ilgili atölye çalışmasından ve 15 Temmuz Şehitlerimizi konu alan fotoğraf sergisinden oluşmaktadır. Etkinliklerimizi önce yurt içinde, daha sonra yurt dışında gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” diyen İlker Bayrak: “Hazırlamış olduğumuz proje Kültür ve Turizm Bakanlığı Kurul Onayından geçerek destek almaya hak kazandı. Gençlerimiz adına başta Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Nabi AVCI Beyefendiye, Güzel Sanatlar Genel Müdürümüz Doç. Dr. Murat Salim TOKAÇ Beyefendiye ve Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. Bir öğretmen olarak mesleğimdeki en anlamlı projelerden birine başlayacak olmanın ayrıca bir heyecanını ve keyfini yaşıyorum.” dedi. Projelere ilginin son yıllarda daha da arttığını ifade eden İlker Bayrak, Milli Eğitim Bakanlığının ve Kültür Bakanlığının başarılı projelere destek verdiğini ifade etti.
Eğitimde İyi Örnekler ve Yenilikçilik Ödülleri ile ilgili onlarca telefon, mesaj, mail aldığını belirten İlker Bayrak: “Öğretmenler arkadaşlar gerçekten çok ilgililer. İstanbul'un, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden bana ulaşıyorlar. Başvuru formları konusunda, proje fikri oluşturma aşamasında danışıyorlar. Sosyal medyadan izlediklerini söylüyorlar. Hiç tanımadığım, yüz yüze gelmediğim ama beni tanıyan, çalışmalarımı takip eden, merak eden, kendisi de yapmak isteyen arkadaşlarımın varlığını bilmek beni çok mutlu ediyor. Elimden geldiğince hepsine yardımcı olmaya çalışıyorum. Sorularına cevap vermeye çalışıyorum. Proje tabanlı ve işbirlikçi öğrenme sanırım öğretmenlerimiz tarafından artık fark edilmeye başlandı. Ödül süreçleri de tabi önemli bir motivasyon sağlıyor. Ama bu projelerin bir öğretmene en büyük ödülü öğrencilerindeki değişimi görmesidir. Hep söylüyorum. F@tih Projesi ile teknoloji destekli bir eğitim stratejisi belirlenmiş ve ciddi bir altyapı yatırımı yapılmıştır. Öğretmenler tarafından özel öğretim yöntemlerinin geliştirilmesine her zaman ihtiyaç vardır. Bunu anlamak lazım. Bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda üretmek lazım. 1940'lardan kalma öğretme metotlarını uygulamakta direnmek, F@tih Projesinin ruhuna uymuyor. Ben yenilikçi uygulamaları teşvik eden Milli Eğitim Bakanlığımıza bir öğretmen olarak çok teşekkür ediyorum. Bakanlık politikalarımız sayesinde, çok ciddi söylüyorum. Kendimi çok geliştirdim. Bizim ailede çok öğretmen var. Eşim biliyorsunuz İngilizce Öğretmeni, bir ablam büyük bir kolej zincirinin başında bölüm başkanıdır, bir diğer ablamız Tarih öğretmeni... Onlarla da bu konuları çok konuşuyoruz. Öğretmenler öğrenmeye ve üretmeye devam etmeli. Ben üniversiteden mezun olurken sadece tepegöz vardı. Eski eğitimciler bilirler tepegözleri, asetat hazırlardık. Projeksiyon yoktu yani. Şimdi ise, akıllı tahtalar sınıflarımızda, tabletler... Gelişime kapalı olduğumuzu farz edelim. Projeleri sorgulayalım. Şimdi ben tepegözle mi ders yapacağım. Ya da anlatma ve soru cevap metotlarından bir adım ileri gidemeyecek miyim? Elbette ki hayır. Milli Eğitim Bakanlığımızın eğitim politikaları sayesinde birçok arkadaşımızın ve benim teknoloji, web araçları, artırılmış gerçeklik, robotik konusunda kendimizi çok geliştirdiğimizi düşünüyorum. Özellikle Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne çok teşekkür ederim. Geçen yıl Ankara'da, Bakanlığımızın tertip ettiği F@tih Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesine katıldım. İnanın, zirveye sunum yapmam için çağrıldım ama meslektaşlarımın yaptıkları birbirinden güzel işleri gördüm. Çok mutlu oldum. Öğrettiğim kadar da belki fazlasıyla da öğrendim. Projemize dönersem kısaca şunu söyleyebilirim: “Ebru İzleriyle 15 Temmuz” projesi bir edebiyat öğretmeninin geleneksel bir sanattan hareketle şehitlerimize duyduğu büyük sevgi ve minnettarlığın bir ifadesidir.” dedi.
Haber Merkezi

YORUM YAP