“Derya Yaran’la Yol Haritam” deprem bölgesinde

“Derya Yaran’la Yol Haritam” deprem bölgesinde

27.03.2024 12:15:56

Silivri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Sosyal Bilgiler Öğretmeni Derya Yaran'ın farkındalık yaratan, bilgilerin kalıcılığını sağlayarak öğrencilerinin başarısını hedefleyen özgün materyali bu sene deprem bölgesindeki öğrencilerle buluştu.3 KULLAN

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Derya Yaran, geçtiğimiz yıllarda 8. sınıf öğrencilerinin İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Dersi için tasarladığı orijinal, renkli ve zengin bir içeriğe sahip materyal çalışmasını bu yıl Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talebi üzerine deprem bölgesindeki öğrencilerle buluşturdu.
YARAN'NIN KAYNAK ÇALIŞMASI DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÖĞRENCİLERE ULAŞTIRILDI
Deprem bölgesindeki öğrencilerin LGS'ye hazırlık sürecindeki dezavantajlarına dikkat çeken Yaran, yaşadığı mutluluğu ve gururunu şu ifadelerle anlattı, “Maalesef geçtiğimiz yıl depremle birlikte çok acı kayıplar yaşadık. Bu durum ve devamında depremin yaralarının ülkemizin dört bir yanından büyük içtenlikle sarıldığını görmek beni çok etkiledi. Oradaki Eğitim-Öğretime dair öğrencilerimizin yaşadığı dezavantajları ve Liselere Giriş Sınavına hazırlık sürecini düşündüğümde “Derya Yaran'la Yol Haritam” çalışmamın 8.Sınıfların yüklerini hafifleteceği ve başarılarına katkı sağlayacağı kanaatine vardım. Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü talebiyle bu kaynak çalışmamı oradaki öğrencilerle buluşturdum. Derya Yaran'la Yol Haritam”ın deprem bölgesindeki öğrencilerimizin İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Dersi bilgilerini daha çok pekiştirecek ve daha başarılı olmalarını sağlayacağına inanıyorum.2 KULLAN
“DERS DEĞİL, AYNI ZAMANDA BİR VATANDAŞLIK GÖREVİ”
“Derya Yaran'la Yol Haritam” içerik olarak Osmanlı İmparatorluğu son dönemi, Milli Mücadele hazırlık süreci, dünyanın en güçlülerine karşı verdiğimiz Kurtuluş Savaşımız, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu, bu süreçte yaşanan zorluklar, yapılan yenilikler ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün hem savaşta hem barışta halkıyla bir bütün olup her konuda örnek bir önder olmasını kapsıyor. Bu sebeple bu konuları bilmek sadece bir ders değil, aynı zamanda bir vatandaşlık görevidir diye düşünüyorum.
QR KOD SİSTEMİ UYGULANDI
“Derya Yaran'la Yol Haritam” sadece görsel değil, işitsel öğrenmeyi de desteklemek amacıyla ünitelerde yer alan kavramların anlamlarına hemen ulaşabilmeleri için ünitelerin yanlarına QR Kod sistemini uyguladım. Çocuklar telefon, tablet gibi akıllı cihazlarından bu kodları okuttuklarında o üniteyle ilgili kavramlara anında ulaşabilecekler.
“DERSİMİZİ HEM DAHA EĞLENCELİ HALE GETİRDİ, HEM ZAMANDAN TASARRUF SAĞLADI”
Büyük emek ve özveri ile hazırladığım “Derya Yaran'la Yol Haritam” kaynak çalışmam dersimizi hem daha eğlenceli hale getirdi, hem de zamandan tasarruf etmemizi sağladı.Bunu geçtiğimiz şu 4 yılda öğrencilerimle birlikte çok net deneyimledik. Umarım deprem bölgesinde de bu ergonomikliği sağlayarak öğrencilerimizin LGS'ye hazırlık sürecinde kolaylık ve fayda sağlar.
YARAN'DAN İL MÜDÜRÜNE TEŞEKKÜR, ÖĞRENCİLERE BAŞARI
İlgileri için Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır'a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. LGS sınavına girecek olan tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum.”
Haber MERKEZİ

YORUM YAP