Ahmet Yücegök

Demokrasi Anlayışı

Geçtiğimiz Cuma, Şubat ayı Meclis çalışmalarının son günü…
Olayın meydana geldiği yer;
 İstanbul Büyük Şehir Belediye Meclisi salonu. 
Olay aslında yeni değil.
Cuma günü meydana gelen bir “birikintinin patladığı an “
Evet…
Bilindiği gibi Silivri Belediyesi 2004 Yılından bu yana İ.B.B. Sınırları içine alınmış. Birçok hizmet İ.B.B. tarafından görülür olmuştu.
Su ve Kanalizasyon Hizmetleri, İtfaiye gibi.
Ve Büyük Şehir Sınırları içine giren Silivri’de Beldeler, İlk önce “Ön Kademe” Belediyesi adı altında görevlerine devam ediyorlardı. Bunlar, 2009 Seçimleri sonrasında, bulunduğu ilçenin Mahallesine dönüşeceklerdi. Bu Mahallelerin birçok hizmetini İlçe Belediyeleri görecekti.
Mahallelerin dışında kalan köyler ise “Orman Köyü” statüsünde “Muhtarlıkların tüzel kişilikleri” devam edecek , “su, kanalizasyon ve temizlik hizmetleri”  ise İ.B.B. tarafından görülecekti. Yasa gereği.
Nitekim…
Su ve Kanalizasyon hizmetleri görülüyordu.
Temizlik hizmetleri ise…
 İ.B.B. tarafından görülmesi gerekirken İlçe Belediyeleri tarafından görülüyordu. Silivri Belediyesi de Danamandra, Sayalar, Çayırdere ve daha (10) orman köyü statüsündeki köyün temizlik hizmetini görmeye çalışıyordu.
Bilindiği gibi…
29 Mart 2009 Sonrası Silivri ve Çatalca İlçelerinde Belediye Seçimlerini AKP kaybetti. Yeni gelen yönetimler bu durumu biraz araştırdı…
Araştırırken gördü ki, Çatalca ve Silivri Belediyesi gibi sınırları içinde Orman Köyleri olan “ŞİLE BELEDİYESİ” ayni hizmeti veriyor ve her ay parasını alıyor. Parasını alıyor… 
Sonra…
Silivri ve Çatalca Belediyeleri, İstanbul Büyük Şehir Belediyesine önerge vererek Şile Belediyesine “Katı Atıkların Toplanması ve Taşınması” adı altında ödenen bu paranın kendilerine de ödenmesini talep etti.
“Tamam” dediler.
Aylar geçti,  yılları buldu  “çalışmalar tamamlanmadı, devam ediyor” adı altında bu güne kadar tek kuruş ödenmedi... 
Devamı 21 Şubat 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP