“Çoban ateşini 5 yıl önce Kavaklı’dan yaktık”

“Çoban ateşini 5 yıl önce Kavaklı’dan yaktık”

27.02.2024 10:47:47

Kavaklı sakinleriyle bir araya gelen CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Bora Balcıoğlu, “Bir insanın sizi tercih etmesi için 3 şeye bağlı” diyen CHP Belediye Başkan Adayı Balcıoğlu, “Biri aklına, biri kalbine, biri cebine. Cebi dediğimiz iş istihdam olanakları yaratabiliyor muyuz? Bunu yaratmak zorundayız. Kalbi vicdanlı bir Belediye Başkanı vebal sahibi olduğunu unutmamalı, vicdanlı olmalı.Beni tanıyanlar bilir. Haddimi biliyorum. Burada bulunma sebebim sizlersiniz. Sizlere karşı ben her zaman eğilirim, eğilmek zorundayım. Taleplerinizin de başımın üstünde yeri vardır” ifadelerini kullandı.

CHP Belediye Başkan Adayı Bora Balcıoğlu, İlçe Başkanı İbrahim Kömür, meclis üyesi adayları ve partililerle birlikte, yerel seçim çalışmaları kapsamında geçtiğimiz gün Kavaklı Mahalle sakinleriyle bir araya geldi.
KÖMÜR: SİZLERE SİYASET YAPMAYACAĞIM
İlçe Başkanı İbrahim Kömür, yaptığı konuşmada şu sözlerine yer verdi:“Kavaklı mahallemizin değerli temsilcileri, sakinleri, Belediye Başkan Adayım Bora Balcıoğlu ve değerli eşleri,meclis üyesi aday adayları, basınımızın değerli temsilcileri hepiniz hoş, sefa geldiniz. Aynı zamanda da toplantıyı tertip eden değerli dostumuz, arkadaşımıza da çok teşekkür ediyorum. Sizi bir araya getirdiği için kendisini kutluyorum, sağ olun. Ben Silivri Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı İbrahim Kömür ama siyaset yapmayacağım, sizin evladınızınçoluk çocuğunuzun geleceğini, Silivri'de mutluluk ve refahı size yardımcı olması anlamındaki bütün proje ve isnatlarıyla ilgili düşüncelerinizi ifade edecekler. Ben kendisini sizlerle baş başa bırakarak, sözü SilivriBelediye Başkan Adayımız Bora Balcıoğlu'na bırakıyorum. İyi konuşmalar diliyorum.”
BALCIOĞLU: KAVAKLI'NIN BENİM İÇİN YERİ AYRI
Belediye Başkan Adayı Bora Balcıoğlu, Kavaklılara şu sözlerle seslendi: “Evet,ben de, ilçe başkanımın bıraktığı yerdendevam etmek istiyorum. Öncelikle buraya gelirken, hep düşünüyorum. Kavaklı'nın benim için yeri ayrı. Birçok çocukluk arkadaşımın ilk arkadaşlarımın olduğu yer. Beraber birçok anıları paylaştığımız, sevgi dolu bir yuva haline gelen bir yer. Acılarımızı da sevinçlerimizi paylaştığımız bir alan. O yüzden kendimiyabancı hissetmiyorum ve zaten buraya girerken de böyle coşku içerisinde karşıladığınız için motivasyonum da moralim de artıyor. İyi ki varsınız. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum.
“ÇOBAN ATEŞİNİ 5 YIL ÖNCE KAVAKLI'DA YAKTIK”
Evet, Kavaklı mahallemizinözellikle annelerimiz ve ablalarımız, kız kardeşlerim, gençlerimiz, çok değerli büyüklerim, ağabeylerimiz burada. Kavaklı'mızın aydınlık yüzleri…Cumhuriyetimizin biliyorsunuz olmazsa olmazı kadınlarımız, kadınlarımız isterse her şeyi yapar. Ben o yüzden size ne desem her şey yakışıyor anne de diyorum, kız kardeş de diyorum, abla da diyorum, her şeye yakışıyorsunuz. Ben de sizi mahcup etmemek adına bir yola çıktım. Evet, tanıyanlar bilir, Silivri'de doğduk, burada büyüyoruz, burada öleceğiz. Çoluk çocuğumuzun geleceği de buna da umuyoruz ve yaşadığımız ilçemize de bir vefa borcumuz var. Allah nasip ederse bir yolculuğa çıktık. Hatırlarsanız birçok arkadaşımla özellikle Kavaklı'da beraber değerli büyüklerimize konuşurken biz bu yolculuğa bir 5 yıl önce çıkmıştık. Çoban ateşini o zaman yakmıştık, burada Kavaklı'da da yakmıştık. Ali Osman karşımda, direği de sırtına almış. Hanife Çeşmecioğlu arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum. Sema ablam burada çok teşekkür ediyorum. Bircan ağabeyime teşekkür ediyorum. Hüseyin kardeşim burada Kavaklı'da görev yapan sevgili muhtarlarımız burada muhtar adaylarımız burada. Onlara da çok teşekkür ediyorum, bizi bir aile yapan, herkese teşekkür ediyorum. Ekrem Başkanla Çatalca programına katılmadım. Kavaklı ve Selimpaşa programlarımız var bizim dediğimde “Kavaklı'dakihemşerilerime selamlarımı ilet” dedi. Benim de üzerimde kalmasın size gönülden selamlarımı iletiyor başkanımız.
“YOLCULUĞUMUZDA HERKES KENDİNİ BULACAK”
O yüzden bugün de Silivri'deki 81 ilden gelen hemşerilerimize söz vermiştim, yarım kalan hikâyemizi tamamlamak için bir yola çıkıyoruz ve bizim yolculuğumuzda herkes kendini bulacak.
“CHP'NİN HERKESİ MUTLU ETME ZORUNLULUĞU VE SORUMLULUĞU VAR”
Cumhuriyet Halk Partili olma gibi bir zorunluluğu yok, ama bu bir yerel seçim. Cumhuriyet Halk Partisi'nin, herkesi mutlu etme gibi bir zorunluluğu da, sorumluluğu da var. Bu şemsiyenin altında herkesin kendini bulabileceği bir yönetim anlayışı için biz yola çıkıyoruz. Her zaman gururla söylediğim gibi kimsenin kaybetmeyeceğini bir anlayışla yola çıkıyoruz. Herkes mutlu olacak. Kullandığımız dilde de herkes kendini bulacak. Birlikte karar alacağız. Birlikte uygulayıp birlikte yönetme adına beraber istişarelerde bulunacağız. “Ben yaptım” anlayışından uzak bir yapım vardır. Beni tanıyanlar bilir. 10 yaşından beri ben de çarşıdayım. Annem de orada karşıda, annem sağ olsun bırakmıyor beni bu aralar. Eşim yanımda, sizler buradasınız işte kadınlar isterse şey yapar. Ben de o yüzden gururla sizlere de mahcup etmemek için bir hizmet yolculuğuna çıktım.
“İNANIYORUM, SİLİVRİ'DE EMANETİ TEKRAR GERİ ALACAĞIZ”
Evet, siyaset bir iddia ve cesaret işidir. Bir hayaliniz olması gerekir. Benim cesaretim var, fakat cesaret tek başına yeterli değil. Bu cesareti bugün burada gördükten sonra işte sizlerin bana olan ilginizden ve güveninizden sonra bu cesaret daha da büyüyor. Daha da büyüdüğü zaman üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey de ortada kalmıyor. Ben inanıyorum,Silivri'de emanetimizi tekrar geri alacağız. Söz veriyorum sizlere göreceksiniz.
Silivri'de yerel yöneticilik yaptım, belediye başkan yardımcılığında, Meclis üyeliğinde bulundum. Bu dönem Büyükşehir Belediye meclis üyesi olarak Ekrem başkanımla birlikte Silivri'ye hizmet etme şansımız oldu.
“İSRAFI BİTİRDİK, HİZMETİ GETİRDİK”
‘Hizmetin siyaseti olmaz' bakış açısıyla ilçemizde ne kazandırabiliriz? Buradaki fırsatları nasıl faydaya dönüştürebilirizin hep derdinde olduk.Ve geldiğimiz noktada insanımız kazandı. Hep birlikte kazandık. Çünkü biz birlikte güçlüyüz. Cesaretimizi birbirimizden alıyoruz. Silivri'mizde İBB'nin eliyle birçok şeyin değiştiğini ben görüyorum yani ‘İsrafı bitirdik, hizmeti getirdik' diyoruz, doğru.”
“TEK PATRON SİZSİNİZ”
“Hiç kimse kendi cebinden yapmıyor. Ne büyükşehir, ne ilçe belediyesi, ne de devlet. Buradaki tek patron, tek sahip sizlersiniz” diye vatandaşlara hitap eden Balcıoğlu, “Herkesin böyle alnının teriyle kazandığı paraları, vergileriyle ödüyor ve belediyede hizmet yapmak zorunda. Yani bu bir lütuf gibi,‘ben şunu yaptım, yol yaptım, kaldırım yaptım, park yaptım iştepazar yeri yaptım'. Bunları zaten yapacaksın. Sen bunları yapmak zorundayız. Ben de yaptım 10 yıldan bu yana ama bunu bir lütuf gibi sizin karşınıza gelip sanki cebinden babamızın parasıymış gibi anlatmayı da hizmet olarak kabul etmiyorum. Bunu yapmak zorundayız” şeklinde konuştu.
“PROJELERİMİZLE ÇOCUKLARIN HAYATINA DOKUNACAĞIZ”
Balcıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bizim derdimiz buradaki annelerimizinderdi, sizin çocuklarınızı evladım gibi dert edineceğim. Gençlerimizi görüyorum, çocuklarımızı hayal kuramaz durumdalar. Gençlerimizin istedikleri hayatı sağlamak zorundayız. Bir üniversite programına gittiğimizde bunu özellikle söylemem gerekiyor. Çocuklar 16-17 yaşındaki çocuklarımız 200'e yakın gencimize‘Hayaliniz nedir?' dediğimde “Mutlu olmak” dediler. Çok kötü, üzüldüm, içim acıdı yani o gençler tam tersi mutlu olmanın dışında bir hedef koymaları lazım kendilerine yani ailesine, hem vatanına hem yaşadığı ilçeye bir hedef koyması gerekir ama koyamıyorlar. Neden, çünkü çocukların kafası dolu. Kafası dolu olduğu için kendi derse de veremiyor. Çalışmak zorunda kalan birçok çocuğumuzu görüyorum.İşte biz buradan onların hayatına dokunan projeleri gerçekleştireceğiz.
“İNSANA DOKUNAN PROJELERLE HAYATINIZDA OLACAĞIZ”
Çalışan annelerimiz var, çocuklarını kreşe bırakacak fakat kreş parası maaşını karşılamıyor. Kreş parası daha fazla,bu sefer çocuğunu kreşe gönderemiyor. Böyle olunca da çocuk sosyalleşemiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile dört tane kreşimizi hayata geçirdik. Yetmiyor Silivri'mize daha en az on tane kreşimizi yapmak zorundayız. Biliyorsunuz yani para, ekonomik sıkıntılar hepimizin belini bükmüş durumda. Bir kilo peynir almaya kalksanız 350 - 400 TL, emeklilerimizin, gençlerimizin, annelerimizin, ağabeylerimizin durumu ortada. Biz sosyal belediyecilik anlayışıyla tam da insana dokunan projelerle hayatınızda olacağız.
“ALIM GARANTİSİ VERMEK ZORUNDAYIZ”
Büyüklerimiz bilir, tanzim satış mağazalarımız vardı. Çiftçilerimizle ve hayvancımızla konuşuyoruz. Evet, fide, tohum, mazot, ekipman desteği veriyoruz. Üretsinler, hem kendilerine hem de yaşadıkları ilçeye değer katsınlar anlamında, fakat ürettiklerini satamama korkuları var. Alım garantisi vermek zorundayız. Kadın kooperatiflerini çok önemsiyorum. Onları hayata geçirmek zorundayız. Mevcut mahallelerde yaklaşık 10 -15 tane mahallemize mobil marketler şeklinde. Köylüye verdiğimiz tohumu, sütü işte onun alım garantisini aldıktan sonra oradaki marketlerde daha ucuz bir şekilde direkt hem ekonomik anlamda hem de organik, bildiğiniz ürünlerden daha ucuz bir şekilde evimize girmesini sağlayacağız.”
“TALEPLERİNİZİN BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERİ VAR”
“Bir insanın sizi tercih etmesi için 3 şeye göre hareket eder” diyen CHP Belediye Başkan Adayı Balcıoğlu, “Biri aklına, biri kalbine, biri cebine.Cebi dediğimiz iş istihdam olanakları yaratabiliyor muyuz? Bunu yaratmak zorundayız. Kalbi vicdanlı bir Belediye Başkanı vebal sahibi olduğunu unutmamalı, vicdanlı olmalı yani beni tanıyanlar bilir. Mevlana ne demiş, “Neyi bilirsin, haddimi bilirim”, ben haddimi biliyorum. Burada bulunma sebebim sizlersiniz. Sizlere karşı ben her zaman eğilirim, eğilmek zorundayım. Sizlerin bana talepleriniz de benim başımın üstünde yeri vardır” ifadelerini kullandı.
“SADECE SİLİVRİLİ HEMŞERİLERİNDEN TALİMAT ALAN BİR BELEDİYE BAŞKANI GELİYOR”
“Hepsini yapabilirsiniz, insanımızı özel hissettirmek zorundasınız. Bütün Kavaklılıhemşerilerime söz veriyorum. Bundan sonraki Silivri Belediye Başkanı güler yüzlü, sevgi dolu, saygı dolu, kibirden uzak, egodan uzak, keyifle takip edebileceğiniz” dedi ve ekledi. “Öyle Ankara'dan başka yerlerden talimat alan değil, sadece SilivrilihemşerilerindenKavaklılıhemşerilerinden talimat alan bir Belediye Başkanı geliyor.
Kavaklı'da Maxicells'e tahsis edilen arsaya atıfta bulunan Balcıoğlu, “Burada yaşadık, gördük. Kavaklı'da top oynuyorduk.İlk önce Gazitepe'den buraya gelirken 3 kilometrelik yolda koşuyoruz ısınıyoruz. Burada direkt maça çıkıyorduk. Şimdi futbol oynayacağımız sahamız yok. Güreşlerimizi yapıyorduk, güreş alanımız yok.Orası eğitim alanı olarak gözüküyorplanlarda,artık yok. Tabi park alanı gözüküyor, her şey gözüküyor. 170 dönüme yakın yerimiz var. Bu yer hepimizin ortak malı.”
“PLANLARLA İLGİLİ DÜZENLEME YAPACAĞIZ”
“Şimdi planlarla ilgili sorunlar yaşadık” diyen Balcıoğlu, “Onu da takip ediyorum ve sizin adınıza gerek büyükşehre, gerek ilçe Belediyesine planların doğru olmadığını, sizin adınıza ilettim. Bu planlarla ilgili bir düzenleme yapacağız. Yıllarca biriktirdiğiniz dededen kalan, babadan kalan mallarınızı… 18 uygulandı şimdi tekrar yeniden bir uygulama yapılıyor. Bunun önüne geçeceğiz. Bu doğru bir plan değil. Sebebini sorduğumuzda diyorlar ki “Cami yeri yok, okul yeri yok, sağlık tesisi yok”. Ne yaptınız? 172 dönüm yeri bir gecede verdiniz. Cami yeri de okul yeri de yapılabilir. Birçok toplantılar düzenledik. Gururla söylüyorum Kavaklı'nın da meclis üyesiyim,Kavaklı'nın belediye başkanıyım ve özellikle ilk buradan başlayacağıma dair de size söz veriyorum. Gittim o dönem itirazda bulundum. Cumhurbaşkanlığı makamına, bu yerin doğru olmadığını, bu planların bir geceden hiç kimseye sorulmadan hepimizin ortak malını bir şirkete vermenizin doğru olmadığını söyledik.
Sizin adınıza dava açtım. Açmak da zorundayım çünkü buraya geliyorum. Sizin oylarınızı isterken iyi de desteğinizi isterken iyi ama böyle bir sıkıntı olduğunda hadi bakalım size dava açtırma gibi böyle bir lüksüm yok. Ben gittim gururla sizin adınıza dava açtım. Şu anda devam ediyor davam.
Düğün salonumuzun hali ortada. Yaparsa Bora yapar” diyerek sözlerini noktaladı.
Sevginar SALİ

YORUM YAP