“ ‘Ceketimi koysam kazanırım işi ’Silivri’de 2019 yılında bitti”

“ ‘Ceketimi koysam kazanırım işi ’Silivri’de 2019 yılında bitti”

15.03.2024 17:21:23

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak, anlamak çalışkanların işi. Bu ülkeye eserler üretenlerin işi, gönül belediyeciliğini yapanların işi ve bu ülke için gece gündüz çalışanların işi” diyen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, vurgusunu şöyle tamamladı: “Öyle ‘hazıra konayım, atamın partisi, babamın partisi, nasıl olsa ceketimi koysam kazanırım' artık yok. O iş Silivri'de 2019 yılında bitti. Seçim alın teriyle kazanılıyor yürekle kazanılıyor, bilekle kazanılıyor. O yürek de bizde var, o bilek de bizde var. Ne demiş atalarımız. At binenin, kılıç kuşananın. Ata binecek yüreği olmayanlar, kılıcı sallayacak bileği olmayanlar karşımıza çıkmış laf ebeliği yapıyorlar.”

Ortaköy İftarından sonra Kadıköylülerle buluşan Başkan Volkan Yılmaz, yaptığı çalışmaları anlattı, önümüzdeki dönem için destek istedi. Yılmaz seçim atmosferine da atıfta bulunmayı ihmal etmedi.
“TEK BİR ŞEYE İHTİYACIMIZ VAR O DA ÇALIŞKAN OLMAK”
Başkan Bey, iftar sonrası Kadıköy mahalle meydanından kendisini bekleyen heyecanlı kalabalığa şöyle hitap etti: “Biz Silivriyalnızca çarşı meydanından, sahilinden ibaret değil, Kadıköy var dedik, köyler var dedik. Biz köylerle yol yürüyeceğimizi ilan ettik. Peki 5 yıldabu kardeşiniz size verdiği bu sözü tuttu mu? Sizlerle beraber yol yürüdü mü?Şunu bilin ki Allah bana ne kadar ömür, ne kadar görev nasip edersedaima köylünün, çiftçinin, dar gelirlinin, dezavantajlının, yoksulun, darda kalanın, yolda kalanın yanında olacağım.Hep sizlerle birlikte olacağım. 5 yıl boyunca hep vermiş olduğumuz bu sözün altını doldura doldura devam ettik.
Bakın köylerde yapmış olduğumuz tarım çalışmalar ne için biliyor musunuz? Bu toprakların terk edilmemesi için.Bu topraklar bize atalarımızdan miras olarak kalmadı, emanet olarak bize bırakıldı bir sonraki nesillere, bizden sonraki çocuklarımıza onları biz de emanet edelim diye.Bu topraklar çok kıymetli. Köyler, kentlerin varlık sebebi, köylerde iş, üretim olmazsa şehirler aç kalır.Ama şunu da bilmeniz gerekiyor, hepimizin çok çalışması lazım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi:“Tek bir şeye ihtiyacımız var o da çalışkan olmak.”Kadıköy'ün ne kadar çalışkan olduğunu, Kadıköy'de ne kadar hayvancılık yapıldığını, çiftçilik yapıldığını, karpuz ekildiğini, günde ne kadar süt çıktığını, ama bunun en az 5 katının, 10 katının daha Kadıköy'de yapılabileceğini biliyorum. Genç kardeşlerim, hanımefendiler size sesleniyorum, bu kardeşiniz sizi desteklemeye, sizinle beraber olmaya devam edecek.Hep sizinle,yanınızda, köylüyle dertlenmeye de devam edecek.
Bakın kırsal mahalle diye bir yasa çıktı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde. Nasıl oldu biliyor musunuz? Bir sabah uyandık. Kadıköy mahallesinden bizemuhtarımız kanalıyla su faturaları gelmeye başladı.100 TL su faturası gelen eve 400TL, 4 katı su faturası gelmiş.Su faturaları 2.000-3.000 liralara çıkmış...
Büyükşehir Belediyesinde MHP Grup Başkan vekili olarak bir teklif verdik. Dedik ki; Bakırköy'de,Etiler'de, Şişli'de, Nişantaşı'nda yüzme havuzunu dolduran suyla Kadıköy'de ineğin içtiği, marulu, havucu, karpuzu sulayan su aynı fiyat olamaz.Su fiyatları düşecek dedik. Ama Büyükşehir Belediye Başkanımız meclisin almış olduğu bu kararıveto etti, geri iade etti.Tam 2 yıl size pahalı su kullandırdı ve bu 2 yılın sonunda kırsal mahalle yasasını çıkardı AK Parti ve MHP milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul oylarıyla. Ne diyor biliyor musunuz bu yasa? Artık İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSKİ size ne yaparsa yapsın merkezdeki su faturasının dörtte biri oranında fatura edebilecek. Yani köylere dörtte bir olarak ucuz su verilecek. İkincisi artık köylerdeki evlerden, iş yerlerinden, meskun mahalle yer alan yerleşik alanlarda evlerden emlak vergisi Silivri Belediyesi almıyor. Siz ev yaparken 2 katlı bir evin bugün, 120 ila 150.000 TL harçları tutuyor.Artık Kadıköylü hemşerilerim Silivri Belediyesi sizden ruhsat harcı da imar harcı da tek kuruş harç almıyor. Evlerinizi harçsız, bu parayı ödemeden yapıyorsunuz. Bakın burada kahvehaneler var, bakkallar var. Basit usulde defter tutmasını artık gerçekleştirdik ve basit usulde defter tutabiliyorsunuz.
“DEDİK Kİ ŞEHİRDE NE VARSA KÖYDE DE OLACAK”
Biz dedik ki şehirde ne varsa köyde de olacak.Asfaltlar, kaldırımlar, Kadıköy muhtarımız Mehmet Yeniçiftlik, Sayın Süleyman Soylu'dan rica etti, İçişleri Bakanımızdı;Akören-Kadıköy yolu yaklaşık 10 kilometre yapıldı. Bütün altyapısını, asfaltını, tretuvarını, bordürünü, kaldırımlarını yaptık. Kadıköy Düğün Salonumuzu yeniledik. Kadıköy bu akşam iftarı sıcakta yaptınız mı? Nasıldı içerisi, üşüdük mü? Bundan sonra düğünleri de sıcakta, kalorifer tesisatıyla beraber düğün salonumuzda ücretsiz yapacaksınız, tek kuruş ücret almayacağız.
“SOSYETE SİYASETİ YAPARSAN, KADIKÖY'E DOKTORUN GELMEDİĞİNİ BİLMEZ, 10 YIL DOKTORSUZ BIRAKIRSINIZ”
Kadıköy unutulmuş, Kadıköy kaderine terk edilmişti. Buraya doktor niye gelmiyordu? Şimdi geliyor mu? Geliyor. Nasıl geldi? Beraber getirdik. Beraber dertlendiğimiz zaman, her problemi çözeriz ama Kadıköy'ü görmezsen, Kadıköy'ü duymazsan, şehir merkezinden kösele ayakkabılarını ayağından çıkarmazsan, tarlaya gitmezsen, bağa gitmezsen, bahçeye gitmezsen, şantiyeye gitmezsen, sosyete siyaseti yaparsan, Kadıköy'e doktorun gelmediğini bilmez, Kadıköy'ü de 10 yıl doktorsuz bırakırsınız. Artıkdoktorumuz geliyor mu hanımefendiler? Beyefendiler doktorumuz geliyor mu? Geliyor. Bundan sonraki süreçte mücadelemiz de Sağlık Bakanlığımızla köylere 7 gün doktoru olan Sağlık Ocakları kazandırmak. Biz Kadıköy, şehirlerin beslendiği yerler, köyler demeye devam edeceğiz.
“KÖY OKULLARINDAKİ ÇOCUKLARIMIZ, ŞEHİRDEKİ ÖĞRENCİLERDEN GERİ KALMASIN, ONLAR DA OKUSUN, ONLAR DA ARAŞTIRSIN”
Bana kızıyorlar. “Köylere niye park yapıyorsun? Köylere niye altyapı yapıyorsun,köylere niye asfalt yapıyorsun? Köylere niye kütüphane yapıyorsun?” diye. Kadıköy Şehit Olcay Özcan Okulumuz var. Cenab-ı Allah şehidimize gani gani rahmet eylesin, rahmetle anıyorum. Annemiz burada onun ellerinden bir kez daha hasretle, muhabbetle öpüyorum.Okulumuzun kütüphanesini yaptık,tiyatro salonunu yaptık, bilgisayar odasını yaptık, tuvaletlerini yeniledik, boyalarını yaptık, her şeyini yeniledik. Niye yaptık biliyor musunuz? Köy okullarındaki yavrularımız, şehirdeki öğrencilerden geri kalmasın, onlar da okusun, onlar da araştırsın. Onlar da kendilerini geliştirsin diye Bilgisayar Odasına varana kadar tüm okulumuzu A'dan, Z'ye yeniledik.”
“KİMSEYİ BİRBİRİNDEN AYIRMADIK, HERKESE EŞİT HİZMET GÖTÜRDÜK.”
“Bundan sonraki yapacağımız çalışmalar,üretime dayalı olacak” diyen Yılmaz, “Biz Kadıköy'de hayvan varlığının artması için, sütün artması için, etin artması için çok ama çok çalışacağız. Ben yakamda parti rozeti olmayan, hiç kimseyi birbirinden ayırmadan Kadıköylü,Ağrılı,Samsunlu, Vanlı, Edirneli demeden bu şehirde yaşayan her bir vatandaşımızı Cenab-ı Allah'ın bana bir emaneti, bizlere bir lütfu olarak kabul edip herkese eşit mesafede davranıyoruz. Muhtarım burada. Saman dağıtacağız, arpa tohumu dağıtacağız, ayçiçeği tohumu dağıtacağız, silaj dağıtacağız. Ne soruyoruz? Burada kim ekiyor, kim dikiyor? Kim CHP'li kimMHP'lidiye sorduk mu kimseye burada? Sormadık.Eken, üreten kimse, nereli diye de sormadık. Bizim eşimiz mi, dostumuz mu diye sormadık. Şunu söyledik, üretiyorsa, alın terini bu toprağa veriyorsa Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi “Köylü milletin efendisidir” ve benim de efendimdir. Onun için sizin önünüzde eğilmeye, size hizmet etmeye, bu kardeşiniz devam edecek. Kimseyi birbirinden ayırmadık, herkese eşit hizmet götürdük” dedi.
“ÇOK ÇALIŞKAN OLACAĞIZ, ÇALIŞMAYI BİR İBADET GÖRECEĞİZ”
Silivri'ye mezbahane sözünü yineleyen Yılmaz, “O mezbahaneyi Silivri'ye hep beraber yapacağız” derken konuşmasına şöyle devam etti: “1 Nisan'dan sonra o mezbahane Silivri'ye yapılacak. O mezbahanede hayvanlar kesilecek. Yetmedi Tarım Bakanımız buradaydı. Tarım Bakanımızın sözü o mezbahanenin yanına ayrıca Et Balık Kurumuyla bir et kombinası yapacağız. Bu et tesisini yaptığımız yerde Kadıköy'deki hayvancıya dana, düve yem desteğiyle alım garantili hayvancılık Kadıköy'e,Silivri'ye gelecek. Üreteceğiz, inadına üreteceğiz, tembellere inat üreteceğiz. Çok çalışkan olacağız, çalışmayı bir ibadet göreceğiz.”
“ÇALIŞMAYACAKSIN, SONRA İŞİN KOLAYINI BULUP OY DEVŞİRMEK İÇİN ATATÜRK'Ü ÖNÜNE SİPER YAPACAKSIN!”
Çok samimi bir şekilde bir şey söylemek istiyorum. Atamızın partisi,dedemizin partisi, babamızın partisi çok kıymetli... Hele hele Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partide bizim için çok kıymetli. Atatürk'ün kurduğu partinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine,ülkülerine, onun koyduğu misyona ve vizyona uygun hareket etmesi gerekiyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü kimsenin önüne siper yapmaya hakkı yok. Tembellik yapacaksın, aymazlık yapacaksın, çalışmayacaksın, çiftçinin yanına varmayacaksın, kimseyi düşünmeyeceksin, ondan sonra işin kolayını bulup oy devşirmek için Atatürk'ü önüne siper yapacaksın. Buna hiç kimsenin hakkı yok. Gazi Mustafa Kemal hepimizin atası, kimsenin tekelinde değil.
“ ‘CEKETİMİ KOYSAM KAZANIRIM İŞİ' SİLİVRİ'DE 2019 YILINDA BİTTİ”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak, anlamakçalışkanların işi. Bu ülkeye eserler üretenlerin işi, gönül belediyeciliğini yapanların işi ve bu ülke için gece gündüz çalışanların işi. Öyle ‘hazıra konayım, atamın partisi, babamın partisi, nasıl olsa ceketimi koysam kazanırım' artık yok. O iş Silivri'de 2019 yılında bitti. Seçim alın teriyle kazanılıyor yürekle kazanılıyor, bilekle kazanılıyor. O yürek de bizde var, o bilek de bizde var. Ne demiş atalarımız. At binenin, kılıç kuşananın. Ata binecekyüreği olmayanlar, kılıcı sallayacak bileği olmayanlar karşımıza çıkmış laf ebeliği yapıyorlar.
Sizlerle birlikte olduğum, köylü, çiftçi, Kadıköylü arkamda olduğunuz sürece bu kardeşiniz bir değil ikiçalışacak, bir değil iki koşacak. Ne diyoruz?Gece uyumadan, gündüz yorulmadan çalışacağız ama çok çalışacağız.
Bu kadar verimli topraklarda bu kadar güzel bir iklimde biz üretemezsek, biz kazanamazsak, biz çoğaltamazsak, biz bolluğu, bereketi butopraklara, insanlara yayamazsak yazıklar olsun bize. Ben 5 yıldır bu topraklarda bolluk, bereket artsın, tekrar terse insanlar göç etsin,köylerdeki nüfus, üretim artsın, gençler toprakla buluşsun, hayvancılıkla uğraşsın diye önünüze çıktım. Önümüzde yol başçısı olarak koşmaya devam ediyorum. Yola çıktığımızda gülenler, eğlenenler oldu ama biz hiç geriye bakmadık ve hep ileriye kitlendik.
“ÜRETEREK ÇİFTÇİSİNE EN FAZLA DESTEK VEREN SİLİVRİ BELEDİYESİ”
Türkiye'nin dört bir yanından, geçen hafta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden Silivri'nin tarım politikalarının ne olduğunu görmeye geliyorlar. Nasıl başardılar, nasıl yapıyorlar? Türkiye'nin en büyük yerli milli tohum üreticisi, belediyeler içerisinde Silivri Belediyesi. Üreterek çiftçisine en fazla destek veren Ankara Büyükşehir değil, İstanbul Büyükşehir değil,gurur duyun hanımefendiler, gurur duyun genç kardeşlerim, Silivri Belediyesi. En çalışkan belediye, en üretken belediyeyiz.”
“KENT TARIMI POTANSİYELİMİZİ HAREKETE GEÇİRMELİYİZ”
“Şunu bilin ki biz azlayetinecek, olanla avunacak, “Bu kadar size yeter ya Kadıköy siz daha ne istiyorsunuz?”diyecek kadar tembel, ufuksuz değiliz” ifadelerini kullanan Başkan Bey, “Bizim sırça köşklerle, deri koltuklarla işimiz yok. Biz ilk gün çarıkları giydik, sahaya çıktık. 5 yıl boyunca hep hayallerinizle, umutlarınızla, geleceğe bakışınızla bu kardeşiniz sizlerle beraber oldu. Bu evladınız, bu kardeşiniz bu şehre 5 yıl daha hizmetkârı olmak istiyor. Siz ona destek verecek misiniz?Bu destekler, bu nidalar, bu haykırışlar bizim arkamızda olduğu sürece biz daha çok hikayeler yazarız, daha çok insanlara, daha çok belediyelere örnek oluruz. Ben Silivri' de biliyorum ki bu hikayeleri yazan atalarımızın torunlarıyız. Bu topraklardan, Kadıköy'ün karpuzu, kavunu,Kadıköy'ün hayvancılığı, Kadıköy'ün sütü,İstanbul'u besleyebilecek bir potansiyele sahip. Bizim kent tarımı dediğimiz 16.000.000 İstanbulluyu besleyecek tarım potansiyellerini burada harekete geçirmeliyiz” şeklinde konuştu.
“AK, PAK BİR ŞEKİLDE HUZURLARINIZDAYIM VE 5 YIL DAHA SİZLERDEN YETKİ İSTİYORUM”
“Köy olmazsa şehir yok, köy olmazsa tarım yok, tarım olmazsa ekonomi yok, ekonomi olmazsa da açlık var kıtlık var. Açlık, kıtlık kaçınılmaz, ama ben biliyorum ki el ele verirsek, bizler gönül gönülle verirsek bu birliktelikle biz tüm Türkiye'ye nasıl bir belediye olarak örnek olduysak, Silivri halkıyla örnek olabiliriz” diyen Başkan Yılmaz, “Biz inanır, biz güvenir ama her şeyden önemlisi de çalışırsak,“Türk öğün, çalış, güven.” Bunları becerirsek, yaparsak bizim sırtımızı kime yere getiremez.
Biz Silivri, Silivri'nin köyleri demeye ve biz sizinle kapıları çalmaya, gönülleri fethetmeye, bir Silivri hikayesiniTürkiye'ye yazmaya, gönüllüyüz. Sizinle yol yürümek istiyoruz.Elimizi uzatıyoruz bu el hiç havada kalmadı, 5 bu eli tutan eller hanımefendilerin, gençlerin eli hep benim elimde oldu. Ama şunu bilin ki bu tuttuğunuz el var yailk gün ki kadar temiz, ak, pak,hiçbir kirli işe imza atmadı. Elhamdülillah. Ak,pak bir şekilde huzurlarınızdayım ve 5 yıl daha sizlerden yetki istiyorum” ifadelerini kullandı.
“BİZ GELECEK SEÇİMLERİ DEĞİL, GELECEK NESİLLERİ DÜŞÜNÜYORUZ”
Kadınlardan yükselen kapalı pazar yeri taleplerini cevaplandıran Başkan Yılmaz, “Bayramdan sonra yetiştirsin şimdi telaşı var” diyen kadınlara, “Bizim seçimle, meçimle işimiz yok anacığım. Biz gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşünüyoruz. Çalışmaya devam edeceğiz” yanıtını verdi.
Başkan Bey meclis üyeleri ve adayları ile daha sonra köy kahvesinde vatandaşlarla çay içti, sohbet etti. Yılmaz'ın sonraki programı Selimpaşa'da Malatyalılar Derneği oldu.

Sevginar SALİ

  1. Alikarada Alikarada

    Volkanın editörü ise yazımı yayınlamaz

  2. Ali Ali

    Gerçekten farkına vardım sayın başkan siz MHP deyilmisiniz

  3. Muhsin Ostanci Muhsin Ostanci

    Sahi bu Volkan Yılmaz hangi partinin adayı.partisi MHP den de ahsetseye biraz.Elini öptüğü Devlet Bahçeli Mafya liderini cezaevinde ziyaret ettikten sonra Alaattin Çakıcı benim dava arkadaşım dedi ve özel biryasayla cezaevindeki mafya ,çete ve uyuşturucu baronları üyelerini serbest bıraktığı.Devlet Bahçeli Kapatın bu anayasayı diyerek anayasa suçu işlemiştir. Bir de ittifa yaptığı AKP den de bahsetsene.Ulkede tüm kurumlarda yerlebir etti.Ekonomik olarak ilke iflas etmiştir.Emekliler askıda ekmek ve et kuyruklarina linktedir. Sahi Volkan Yılmaz afişlerini neden MHP ve amblemini kullanmıyor.

  4. Tansu Bayrakdar Tansu Bayrakdar

    Bu seçimde Sn. Selami Değirmenci aday değil.Bilmem anlatabildim mi?

YORUM YAP