Bulut: Halk değişim istiyor

Bulut: Halk değişim istiyor

10.05.2023 11:41:22

Seçimlere sayılı günler kala saha izlenimlerini gazetemiz için değerlendiren CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Doruk Bulut, halkta değişim isteğinin ne kadar güçlü olduğunu anlattı ve seçmen tercihine etkisini yorumladı.345429415_558042309849488_9090356600064840431_n

14 Mayıs seçimlerinin son virajında, CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Doruk Bulut ile saha gözlemlerini konuştuk.
“HALK DEĞİŞİM İSTİYOR”
Sevginar SALİ: Milletvekili listelerinin açıklanmasından sonra sahada 1. Ayınızı tamamladınız… Nasıl özetlersiniz bu süreci ve gördüklerinizi?
Doruk BULUT: O kadar çok insanla temas ettik ki bu kısa süre içinde. Sadece Silivri'de değil İstanbul 3. Bölgenin tamamında… Ancak sayı ne kadar artarsa artsın, nereye gidersek gidelim 14 Mayıs'a değişim beklentisini, istediğini koymuş insanlar ile karşılaştık.345580557_766463294858452_1849275202829114939_n
“MEVCUT HÜKÜMETTEN ÇÖZÜM UMUDU KALMAMIŞ”
Siyasi değişim isteği sahip olunan yaşam şartlarının olumsuzluğundan kaynaklı. Hükümet ülkeyi yönetemiyor. Bunu neye dayanarak söylüyorum? Sıkıntılı bir durum oluşmuş onunla baş edilememiş, o sorun yenilerini doğurmuş, süreci olumluya, çözüme döndürememiş yöneticiler. Sorunlar yeni sorunları doğurmuş, sıkıntının derinliği arttıkça artmış. Mevcut hükümetten çözüm umudu kalmamış.
“SEÇMENİ İKİYE AYIRABİLİRİZ; DEĞİŞİM İSTEYEN VE BELİRSİZLİĞİNDEN KORKANLAR”
Sevginar SALİ: Bu anlattığınız tabloda adayı olduğunuz CHP ya da Millet İttifakı'nın %50 değil %90 ile seçimi kazanacağını mı söylemek istiyorsunuz?
Doruk BULUT: Mevcut gidişatın değişmesini isteyenler, sahip olunan şartlarda iyileştirme isteyenler %90'ın bile üstünde. Ama seçmeni temelde ikiye ayırabiliriz; değişim isteyen ve değişimin belirsizliğinden korkanlar, çekinenler. Ülkemiz 20 yıllık AK Parti iktidarında olmasa bile özellikle ve en ağır şekli ile son 5 senesinde ciddi bir gelir adaletsizlik uçurumuna sürüklendi. Geldiğimiz süreçte bütün toplum bilimcileri ve ekonomistlerin ortak iddiası orta gelir grubunun kaybolduğu. Ya zengin ya da fakir olarak değerlendiriliyor ülkemizdeki insanlar. Orta gelir grubunun yok olması çok büyük bir tehlike.Pirimehmet Paşa Mahallesi, Esnaf Ziyareti 1
“İKTİDAR TOPLUM GERÇEKLERİNDEN KOPMUŞ”
Sevginar SALİ: Toplumumuzun bu gerçeklerinin sadece bir iktidar değişikliği ile düzeleceğine inanmamız mı gerekiyor?
Doruk BULUT: Toplumun gerçeklerini bilen, gören, hisseden bir iktidar iyileşmeyi sağlayabilir. AK Parti'nin yönetim kadrolarının bu gerçeklerden ne kadar koptuğu ve uzaklaştığını anlatmaya kalksak günlerce konuşmamız gerekecek. Bu ülkede insanların nasıl ve neler yaşadığını bilmiyorlar, görmek istemiyorlar dolayısıyla çözüm getiremiyorlar. Millet İttifakı'nı birleştiren temel nokta bu toplum gerçekleri ve sorunlarına çözüm bulma önceliği.manşet11
“SOSYAL ADALETSİZLİĞİ ACİLEN ÇÖZMEMİZ LAZIM”
Sevginar SALİ: Türkiye'nin yaşadığı ekonomik ve sosyal sıkıntıları dünya şartları, salgın, savaşlar gibi sebepler ile diğer ülkelerin de yaşadığı bakış açısıyla bunun bir Hükümet sorunu olmadığını söyleyemez miyiz peki?
Doruk BULUT: Söyleriz! Ama önemli bir gerçeği göz ardı etmeden bunu yapmamız lazım. Avrupa ülkesi bir vatandaş bu krizden bir etkilenirse Türkiye'deki 100 şiddetinde etkileniyor. Zorlu süreçte Avrupa'daki ülkeler vatandaşın yanında 100 duruyorsa, Türkiye 1 oranında duruyor. Sosyal adaletsizliği acilen çözmemiz lazım.
“BİR DE MİLLET İTTİFAKINI İKTİDARDA, CUMHUR İTTİFAKINI MUHALEFETTE DENEYELİM”
Sevginar SALİ: CHP'liler, AK Parti ya da Tayyip Erdoğan düşmanı mı?
Doruk BULUT: Bütün CHP'liler adına konuşamam ancak öyle olduğunu düşünmüyorum. AK Parti'nin 20 yıllık iktidarında görevi olduğu üzere yaptığı iyi çalışmalar ve hizmetler de olmuştur, Parti saflarında içtenlikle bu ülke ve vatandaşlarına hizmet gayreti gösteren kişiler de. Ben bundan sonraki süreçte katabileceği bir şey, yönetim yetisinin kalmadığı noktasındayım. AK Parti bu seçimi kaybederse Türkiye'den silinmeyecek. Siyaset sadece iktidardan ibaret değil, muhalefette nasıl bir iş çıkaracaklarını da görsün halkımız, keza bizim iktidarda yapabileceklerimizi tecrübe etmeleri gerektiği gibi. Millet İttifakı iktidarında her 5 yılda bir demokratik seçim hakkını halkımız gönül rahatlığı, özgürce kullanacak zaten.
Ayrıca siyasette değil hayatın hiçbir noktasında düşmanlık kavramını şahsen benimsemiyorum.
“YETKİYİ İKTİDARA VERİP, SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNÜ MUHALEFETTEN BEKLEYEMEZSİNİZ”
Sevginar SALİ: “5 yıl da CHP'yi iktidar, AK Parti'yi muhalefette denesinler” mi diyorsunuz?
Doruk BULUT: 20 yılda seçmenin şikayetleri ve ülkenin sorunları büyüdü. Bu gidişatın devam etmesini istemedikleri her açıdan ortada zaten. O zaman aynı şeyi yaparak farklı sonuç alınamayacağı gerçeğinden hareketle bu dönem CHP ve Millet İttifakına, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na yetki versinler. Siyasetin de sınırı var. Yetkiyi iktidara verip, sorunların çözümünü muhalefetten bekleyemezsiniz. İktidara, oluşan ve hatta bizzat yol açtığı sorunların çözümü konusunda da, yeterince zaman verdi halk, 20 yıldır. Artık sorunu yaratanın çözmesini bekleme limitimiz de tükendi. Çözüm getirilemeyen sıkıntıların ziyadesiyle derinleştiği de ortada. Millet İttifakı hazır, halkımız da gerekli adımı attığı anda Türkiye'ye bahar gelecek.
“SİZDEN BİRİYİM”
Sevginar SALİ: Son olarak Doruk Bulut'un milletvekili adaylığı ile bitirelim… Bunu anlatarak geçirdiniz son 1 ayınızı ama bir kez daha sormak istiyorum; niye sizi seçelim?
Doruk BULUT: Yanıtı çok açık aslında; çünkü sizden biriyim. Bu aidiyet ile en rahat oy istediğim ve aldığım yer Silivri oldu. Önceki dönemlerde yaptığımız gibi siyasi görüşlerimizden bağımsız olarak 14 Mayıs'ta Silivrili birini Ankara'ya göndermek konusunda tek yürek olduğumuzu görüyorum.
Önceden bu onura erişen tüm bölge milletvekillerimizi de çalışmalarını da bilip, değer veriyorum, onların da tecrübelerini değerlendirerek çok daha iyisini ve etkili bir milletvekilliği vaat ediyorum. Bunun için şartlar da müsait, isteğim ve heyecanım da var.
Partimde daha önce belde başkanlığı, ilçemizde ve İBB'de meclis üyeliği yaptım tüm açık yürekliliğim ile milletin vekili olma sorumluluğu konusunda bana inanan insanları mahcup etmeyeceğime söz veriyorum.
“12'DEN ESASEN BEN DEĞİL SİLİVRİ, TÜRKİYE VURACAK”
Sevginar SALİ: İlk günden beri yinelediğiniz mottonuz gerçekleşmiş 12'den vurup TBMM'ye gitmişsiniz gibi oldu son sözleriniz?
Doruk BULUT: 12'den esasen ben değil Silivri, Türkiye vuracak ve ülkemize özlemi çekilen bahar havası gelecek inşallah…

Sevginar SALi

YORUM YAP