“Bir sülale devrine daha hep birlikte son vereceğiz”

“Bir sülale devrine daha hep birlikte son vereceğiz”

10.05.2023 11:27:20

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı olarak bir oy Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bir oy da etkin muhalefet adına partisine istedi.kullan (7)_9

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, İstanbul 3. Bölge Milletvekili çalışmaları kapsamında 8 Mayıs Pazartesi günü Uğur Mumcu Meydanında Silivri halkına hitap etti.
BAŞ: 15 MAYIS GÜNÜ BU ÜLKEDE GÜNEŞ BİR BAŞKA DOĞACAK
TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Silivrililere şöyle seslendi: “Bu büyük kararlılığınızın bu ülkeyi aydınlığa çıkartacağı ve 21 yıllık bu ceberut iktidarı hep beraber değiştireceğimizin göstergesi olarak sayıyoruz. Emin olun,emekçi gençler, kadınlar bu ülkede alınteriyle, emeğiyle geçinen onurlu ve namuslu insanlar,hep beraber yeni bir hükümet kurmak için hazırlanıyoruz. 15 Mayıs günü bu ülkede güneş bir başka doğacak. 15 Mayıs günü kendisini tek adam sanan, her şeyi yapabileceğine inanan ama bu ülkenin yoksullarını, emekçilerini, bu ülke halkının haysiyetini göremeyen bir kişiye hak ettiği dersi vereceğiz.Bu insanlara bu kadar kötülükler yapan birisininiktidarda bir dakika daha yeri olmayacağını biliyoruz. O yüzden burada toplanan bütün yurttaşlarımızdan, sesimize, sözümüze kıymet veren halkımızdan iki şey istiyoruz.
“SAYIMIZIN AZLIĞINA, DÜŞMANIN ÇOKLUĞUNA BAKMAYIZ”
1.si 14 Mayıs günü sandığa gittiğinizde önünüze gelecek pusulada cumhurbaşkanı için oylarınızıKemal Kılıçdaroğlu'na vermenizi rica ediyorum. Sayımızın azlığına, düşmanın çokluğuna bakmayız. İnandığımız neyse, doğru bildiğimiz neyse, bedeli neyseonu destekler, onu söylemeye çalışırız. Bizim Kemal Bey ile pek çok farklılıklarımızın olduğu konular, taban tabana zıt olduğumuz görüşler var. Onun başka partisi var, onun başka bir ittifakı var ama biz bundan 3 yıl önce bu halka bir söz verdik.
“İLK TURDA OY VERİP BU İŞİ BİTİRMEMİZ GEREKİYOR”
Halktan aldığımız bir işareti, halktan aldığımız bir talebi çıktık en yüksek tepelerde ifade ettik. Dedik ki ‘İkinci turda oy verebileceğimiz bir adaya ilk turda oy verip bu işi bitirmemiz gerekiyor'.Millet İttifakı'na pek çok eleştirimiz vardı amaonlar gereğini yerine getirdi. Geçen seçimde 3 adayı vardı. Bu seçimde tek aday çıkarttı. Herkesi böyle değerlendirmenizi istiyoruz.kullan (6)_6
“İLK TURDA ERDOĞAN'A HAK ETTİĞİ YANITI VERİN”
Bir siyasi partiyi yaptıklarıyla değerlendirelim,söyledikleri ile değerlendirelim veyaptıklarıyla söyledikleri uyumlu mu diye bakarak değerlendiriyoruz. Millet İttifakı üçadayı teke indirdi. Emek veÖzgürlük İttifakı olarak toplandık ve ‘Aday çıkartıyoruz' dedik. Fakat baktık ki başka başka adaylar çıkıp suyu bulandırmaya çalışıyorlar ve biz de ‘dürüstolalım' dedik ve ilk turda Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz, ilk turda Türkiye'yi bu karanlıktan çıkartıyoruz!Kemal Kılıçdaroğlu'naoy verin derken şunu söylüyorum; ‘Tayyip Erdoğan'a hak ettiği yanıtı verin'. “İKİNCİ OYU, ÇOCUKLARINIZ VE TORUNLARINIZ İÇİN KULLANIN”
Birinci oyunuz kadar ikinci oyunuz da önemli. Birinci oy ile ülkemizi bu Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi denilen ucube tek adam sisteminden kurtarıyoruz.İkinci oylarınızı Türkiye İşçi Partisi'ne bekliyorum. O ikinci oyu sizler için, çocuklarınız, torunlarınız için kullanınız. Türkiye'nin gelecek 100 yılı için kullanın. Tayyip Erdoğan'dan bu sistemden, Cumhur İttifakı'ndan kurtulacağız.
“TİP'E HESAPLAŞMAK İÇİN OY VERİN”
“Yeni beyaz bir sayfa açacağız'' diyorlar.Evet, açalımbizim de itirazımız yok ama geride kalan 21 yıldır bu halkın emeğiyle alın terine göz koyan,onu gasp edip, bir avuç para babasını, zengini daha zengin eden, bir avuç yandaşı daha zengin eden, bu ülke halkını her gün daha yoksullaştıran, 100 yıldır yarattığımız bütün değerleri satıp çevrelerinde kendilerine servet edinenlerden de mutlaka hesap sormamız gerekiyor. Geriye kalan 21 yılda da bu halka karşı işlenen her suçun hesabının sorulacağı bağımsız ve tarafsız mahkemeleri, evrensel hukukun işleyeceği, halkın vicdanındaki yarayı tedavi edecek mahkemelerin kurulmasını istiyoruz. Haksız, hukuksuz biçimde insanları işsiz, aç bıraktılar. Aileleri parçaladılar, insanları birbirlerine düşman ettiler. Bu ülkenin en güzel çocuklarını Berkin Elvanlarımızı,Ali İsmaillerimizi katlettiler. Bunların hepsinin hesabını sormadan bize rahat bir uyku yok.O yüzden bize oy verirken bu ülkede halka karşı işlenen tüm suçların hesabını sormak için kullanılacağını bilerek oyunuzu kullanın.Arkadaşlar, TİP'e hesaplaşmak için oy verin. TİP'e bu düzeni değiştirmek için oy verin!
“TÜRKİYE'NİN %99'U EMEĞİN VE ALIN TERİYLE ÇALIŞAN İNSANLARDAN OLUŞUYOR”
Türkiye'nin %99'uemeğin ve alın teriyleçalışan, yaşayan insanlardan oluşuyor. Bu ülkenin %99'u çalışmadığında ertesi gün evine nasıl ekmek getireceğini bilmeyen insanlardan oluşuyor. Ama maalesef bu ülkede siyasette patronların borusu ötüyor. Ülkede%99'uişçi, meclise dönüp bakıyorsunuz %99'u patronlardan oluşuyor. “ONLARIN GÖZÜNDE BU ÜLKEDEKİ İNSANLARIN HİÇBİR DEĞERİ YOK”
Bu ülkenin %50'si kadın. Meclise dönüp bakıyorsunuz kadınların nasıl giyinmesi gerektiğini, erkeklerin karar verdiği bir düzen kurmuşlar. Bu ülkeyi omuzlarında taşıyan milyonlarca insana sadece 5 yılda bir oyu alınacak seçmen gözüyle bakıyorlar. O yüzden, onların gözünde bu ülkedeki insanların hiçbir hükmü, hiçbir değeri yok. Bize yurttaş olarak bile bakmıyorlar.
“ALDIKLARI HER KARARIN BEDELİNİ EMEKÇİ VE YOKSULLAR ÖDÜYOR”
Aldıkları her kararın bedelini bu ülkenin emekçileri, yoksulları ödüyor. Bundan sonra bizim yerimize başkalarının karar vereceği bir sisteme son vermemiz lazım. Bu ülkenin %99'u emekçilerden oluşuyorsa, mecliste de o emekçiler yer alacak.
“ÜLKEYİ EMEKÇİLERİN VE HALKIN YÖNETİBİLECEĞİNİ GÖSTERMEK İÇİN OYUNUZU İSTİYORUZ”
Türkiye'de işçilerin de, köylülerin de, kadınların da milletvekili olabileceğini, herhangi bir tarikat şeyhinin elini, eteğini öpmeden de milletvekili olabileceğini göstermek istiyoruz. Ülkeyi emekçilerin, işçilerin, halkın yönetebileceğini göstermek için oyunuzu istiyoruz.
“ARTIK YALANCILARA OY VERMEYİN”
Artık yalancılara oy vermeyin! Bıkmadınız mı? Açık konuşacağım, bu meydana gelen her siyasi partinin genel Başkanı size “15'inde biz iktidar olacağız, sizin bütün sorunlarınızı çözeceğiz'' diyordur. Hepsi yalan söylüyor. Bizi bizden başka kimse kurtaramaz arkadaşlar. Bizim kurtarıcılara ihtiyacımız yok. Bu halkın emekçileri, yan yana geldiğimizde, kol kola girdiğimizde bu ülkeyi düzeltebiliriz, güzelleştirebiliriz. Her gelen eline mikrofonu alıyor “Arkadaşlar biz iktidar olacağız, %20-30 alacağız'' diyorlar. Söyledikleri oyları toplasanız %500 ediyor zaten. Yalan söylediğini biliyor. Dinleyen yalan söylediğini biliyor. Söyleyen onu dinleyenini yalan söylediğini bildiğini biliyor. Hala bu iş yalanlarla devam ediyor.
“ANA MUHALEFET OLMAK İSTİYORUZ”
En uzaktaki arkadaşım sana sesleniyorum, TİP 15 Mayıs günü iktidar olmayacak ama senin oyunu istiyorum. İktidar her yerde var. Faşist diktatör de iktidar, kral da iktidar, padişah da iktidar, sultan da iktidar, imparator da iktidar. Halk için en az onun kadar önemlisi muhalefette kimin olduğudur. TİP olarak böyle bir dönemde ana muhalefet olmak istiyoruz.Bizim 4 milletvekili ile yaptığımız muhalefeti gördünüz. 14 olursa zaten ana muhalefet oluruz, 24 olursa kesin ana muhalefet oluruz. Şu anda olabilecek bir şey bu.
“”YANLIŞ YAPIYORSUN” DİYEN KALMAYINCA KENDİNİ SULTAN İLAN ETTİ”
Burada toplanan insanların, sesimizin ulaştığı kardeşlerimizin muhalefete niye ihtiyacı var?Birincisi, 21 yıldır biz şunu gördük, bir tane tek adamın etrafında “yanlış yapıyorsun'' diyen kimse kalmayınca işte en sonunda kendisini sultan ilan etti.
“KEMAL BEY İYİ BİRŞEY YAPARSA SONUNA KADAR ARKASINDA DURACAĞIM”
Bakın eğer kafanızda tereddüt varsa ben açık konuşayım. Biz TİP olarak Millet İttifakı'nın parçası değiliz. ‘Kemal Bey'e oy vereceğiz' dedik.Millet ittifakı iktidar olmuş. Kemal bey Cumhurbaşkanı olursa şundan emin olun,eğer ülkemiz ve halkımız, emekliler, kadınlar, gençler, ezilenler için iyi bir şey yaparsa, hepinizin önünde söz veriyorum, sonuna kadar arkasında duracağım.Biz şöyle bakıyoruz, arkadaşlar doğruyu kim söylerse doğrudur.Tekrar söylüyorum orada bir ittifak var. İttifak farkların yan yana gelmesi demektir. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde bu ittifak içerisinde de zaman zaman tartışmalar yapacak. Bugüne kadar oldu. Bundan sonra olacak.
“ONLAR VAZGEÇER, BİZ VAZGEÇMEYİZ”
Eğer mesela, “İstanbul Sözleşmesi'ni ben imzalamak istiyorum'' dedi Kemal Bey.İçerde de istemeyenler oldu. Onlar vazgeçer,biz vazgeçmeyiz! Cumhurbaşkanlığı'nın en çok tartışıldığı dönem “O 5'li çetenin malına el koyacağım'' dediği dönemdir. Birileri itiraz eder TİP sonuna kadar arkasında durur.
Buraya kadar alkışladınız, bundan sonrası daha önemli.Doğru kimin doğrusuysa onun arkasında dururuz. Yanlış kimin yanlışıysa da onu söyleriz. Eğer yeni iktidar “Artık iktidar olduk,söylediklerimizi zaten unuturlar'' veya “ya ben bunu yapmak istiyorum ama ittifakımızın dengeleri izin vermiyor'' diyerek,hangi gerekçeyle olursa olsun ülke aleyhine bir adım atarlar. Bu halk aleyhine bir adım atarlar isebu iktidara yaptığımız muhalefetin10 katını, 100 katını onlara yaparız.O yüzden 2 tane oy kullanıyoruz. Birinde iktidarı seçerek, diğerinde de o iktidarı denetleyecek,iyi yaptığında ‘yürü kardeşim' diyerek, yanında yürüyecek, yanlış yaptığında da ‘kardeşim bir dakika dur' diyecek muhalefeti belirlememiz gerekiyor ki bir daha aynı şeyleri yaşamayalım.Halk artık kendi kendini temsil edebilir.
“TEDAVİ HER İNSAN İÇİN TEMEL BİR HAK”
Altını kalın kırmızı çizgiler ile çekmemiz gereken çok önemli bir konu var. İstanbul'da bütün meydanlarında SMA hastası çocuklar için aileleri para topluyor. Bakın arkadaşlar bu çocukların tedavisi için gereken para bir daire parası, 2 daire parası, 3 daire parası. İnsanlık hali kimilerinde vardır, kimilerinde yoktur. Çoğunluğumuz da olmadığını biliyorum. Şimdi Allah göstermesin başına böyle bir şey gelen bir aile ne yapacak? Burasısosyal devlet. Tedavi her insan için temel bir haktır.Aileler gidiyor, valiliğe başvuruyorlar. Diyorlar ki “benim 2 buçuk yaşında SMA hastası bir evladım var şu kadar para bulursam, bu çocuk hayatını kurtaracağız, yaşayacağız. Bu parayı bulamazsak bu çocuk ölecek''.Valilik deeline bir tane izin kâğıdı veriyor ve “al git'' diyor ve o insan meydanlarda para topluyor.Bu ülkenin utancıdır.
“SORUN, İMKANLARIN BİR AVUÇ ÇETE, MAFYAYA, ZENGİNE AKTARILMASI”
Bu elinde imkanlar olmayan bir ülke değil. Bu ülkedeki sorun bu imkanların bir avuç para babasına, çete, mafyaya, zengine aktarılmasıdır. Hepimiz vergi veriyoruz.Hepimiz daha maaşımızı almadan devlete vergimizi veriyoruz, onlar vermiyor. Biz bu ülkeyi emeğiyle, alın teriyle yıllardır ayakta tutan insanlarız. Bunlar bu memleketi parsel parsel birilerine peşkeş çekiyorlar ve “biz bu ülkeyi tüccar zihniyetiyle yöneteceğiz''diyerek memleketi şirket gibi,para nereden kazanılır mantığıyla yönetiyorlar. Bu ülkede Sağlık Bakanın özel hastane patronu, Eğitim Bakanı özel okul patronu, Turizm Bakanı oteller zinciri sahibi, emekçinin halinden anlayan yok.Bunun altını kırmızı çizgiler ile çizmeliyiz. Her insan ücretsiz nitelikli sağlık hakkına sahiptir. Devlette bunu sağlamakla yükümlüdür kardeşim!
“YAZIKTIR, GÜNAHTIR, AYIPTIR”
Bugün aynı şey eğitimi için de geçerli. Aynı yaştaki, aynı ilde, aynı köyde doğmuş 2 tane çocuk, birisinin anasının babasının parası var, ya da arabasını satıyor, bankadan borç alıyor, kredi ödüyor, ikinci işte çalışıyor, fırsatını yaratıyor veçocuğunu özel okula gönderiyor.Ötekinin isebu imkanları yok, bulamıyor. Çocuğunu mecbur imam hatipe gönderiyor. Arkadaşlar bu adalet değildir. Bu haksızlıktır. Bu yazıktır, günahtır, ayıptır.
“BİZİM OKUMAMIZI İSTEMİYORLAR, ONLARIN ELİNE DÜŞMEMİZİ İSTİYORLAR”
Söz veriyoruz size, Türkiye İşçi Partisi'ne verdiğiniz her oy ile bu ülkede yaşayan her çocuk eşit, parasız, bilimsel, eğitim alabilsin diye kullanılacak.Birilerinin artık çocuklarımızın geleceği üzerinden rant elde etmesine karşı çıkıyoruz. Bu ülkedeki bütün okullarda nitelikli bilimsel eğitim verilebilir. 100 binlerce öğretmenimiz var, ataması yok. Bu öğretmenler özel okullarda asgari ücretin altında ücretle çalışmaya mahkûm ediliyor. Bir ülkenin çocuklarından, evlatlarından, geleceğinden daha kıymetli neyi olabilir?Tarikatlara, cemaatlere istedikleri kadar olanak vermeyi biliyorlar. Bu ülkenin yoksul, emekçi çocuklarını mı okutmayı beceremiyorsunuz? Hayır, arkadaşlar bizim okumamızı istemiyorlar. Bizim onların eline düşmemizi istiyorlar. Bizim tarikatların, cemaatlerin eline düşmemizi istedikleri için, bizim çocuklarımızı, o altı yaşındaki çocuğun, o namussuz, haysiyetsizlerle evlenmesini istedikleri için yapıyorlar. Asla izin vermeyeceğiz!
“BİLEREK VE İSTEYEREK HALKI YOKSULLAŞTIRIYORLAR”
Yarın deprem olsa,yıkılacağını bildiğimiz evlerde eşimizle, çocuğumuzla, sevdiklerimizle yaşamak zorundayız. 24 Yıldır bizden deprem vergisi topladılar. Bizim arkadaşlarımızın yaptığı hesapla, o 24 yılda toplanan vergilerle Türkiye'de 10 Milyon insanın sağlıklı,güvenli ve huzurlu evlerde yaşaması mümkün hale gelebilirdi. Bazen diyorum ki bunlar beceriksiz. Bunlar beceriksiz değil arkadaşlar. Bakın çalarken beceriksiz değiller, yandaşa para aktarırken beceriksiz değiller. 20 yıldır o iktidar koltuğundan ne olursa olsun oturmak konusunda beceriksiz değiller. Bunlar bilerek ve isteyerek bu halkı yoksullaştırıyorlar. Bunlar sadece kendi etraflarındaki bir avuç para babasının, zenginin daha zengin olacağı bir sistem kurmuşlar. 24 yıldır deprem vergisiyle topladıkları paralarla yandaş müteahhitleri zengin ettiler.
“BUNLARI UNUTMAYA HAKKIMIZ YOK”
50 Bin kardeşimiz enkaz altında kendi selasını dinleyerek bunlar yüzünden hayatını kaybetti.Bizim bunları unutmaya hakkımız yok. Orada hayatını kaybeden kardeşlerimizin anısına, çocuklarının, eşlerinin, sevgililerinin anısına bizim bunları unutmaya hakkımız yok.
“YOKSUL BIRAKILMIŞ MİLYONLARCA İNSANIN HAKKINI ALMAK İÇİN SİZDEN OY İSTİYORUZ”
Herkesin insanca huzurla, güvenle oturabileceği bir ev sahibi olma hakkı vardır. Ama ne yapıyorlar? Bugün bakın 10 Binlerce ev boş tutuluyor. Sırf bu ülkedeki ev fiyatları artsın,kira fiyatları artsın, ileride biz buradan daha fazla para kazanırız diye zamanında kredi çekerek,insanların aldıkları evlere el koydular. Şimdi İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi açıklıyor “Bir milyonun üzerinde boş konut bulunuyor” diye.Bunlara artık bir son vermeliyiz. Hayatta insanın para diye bir amacı olabilir. Para kazanmak için her şeyi yapar. Bir de insanlığa hizmet etmek gibi bir amacı olabilir. Hangisinden yanasınız?Paradan mı yanasınız?Yoksa insandan mı yanasınız? Bu ülkedeki yoksul bırakılmış, yoksul kalmış milyonlarca insanın hakkını almak için sizden oy istiyoruz.
“HALKIMIZIN REFAHI VE MUTLULUĞU İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUYORUZ”
Bakın yeni bir döneme gireceğiz. Yeni bir döneme girerken. Hep beraber çok güçlü bir mesaj verelim. Bizim sesimizi kesmeye çalışıyorlar. O yandaş kanallarda zaten hiç çıkmıyoruz. Son zamanlarda hukuka dönük bilgi artınca her yerde sansür oldu. Ama biz size güveniyoruz. Biz bugüne kadar onlar sayesinde değil sizler sayesinde geldik. ‘Artık patronların yönetmesinden bıktık' diyeceğiz. Artık kadın düşmanlarının yönetmesinden bıktık. Artık işçi düşmanlarının yönetmesinden,halk düşmanlarının yönetmesinden bıktık ve bu ülkeyi bir daha bunların eline terk etmeyeceğiz. Bu ülkede milletvekili olmak için ‘bir tarikat şeyhinin elini, eteğini öpmek şarttır anlayışını' yıkacağız. Hep beraber halkımızın refahı, mutluluğu için elimizi taşın altına koyuyoruz.
“BİR SÜLALE DEVRİNE DAHA BİRLİKTE SON VERECEĞİZ”
Bize bugüne kadar hiç kimse “yanlış söylüyorsunuz,söylediğiniz doğru değil'' demedi. Herkes “doğru söylüyorsunuz, iyi söylüyorsunuz, güzel yapıyorsunuz ama güçsüzsünüz. Güçlü olabilmek için birtakım patronlardan, para babalarından destek almalısınız'' diyorlar. Güçlü olabilmek için “Tarikatlara gidin,Avrupa'ya Amerika'ya kendinizi tanıtın, gösterin'' diyorlar.Bunların hepsini reddediyoruz arkadaşlar. Bizler sizinle güçlü olacağız.Bu ülkenin halkıkendini yenilmez sanan “sonsuza kadar yöneteceğim'' diye düşünennice diktatör gördü.Hepsini nasıl indirdiysek bu 15 Mayıs itibariyle birsülale devrine daha hep birlikte son vereceğiz.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP