“Birleşe birleşe kazanacağız”

“Birleşe birleşe kazanacağız”

25.04.2023 10:46:13

Çifte Bayram atmosferinde yeni ilçe merkezlerinde gerçekleştirilen Millet İttifakı buluşmasından “Birleşe birleşe kazanacağız” ortak fikri ve 14 Mayıs ile ilgili önemli mesajlar çıktı.
CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, ittifak ortakları DP İlçe Başkanı Halide Avlu ve Gelecek Partisi İlçe Başkanı Ümit Beyatlı ile birlikte Milletvekili Adayları Avukat Ender Unutan Ersözlü, Doruk Bulut, Serdar Gökmen ve Nazlı Akyüz'le yeni ilçe merkezinde partililerle bayram buluşması gerçekleştirdi. İlçe Yöneticileri, Kadın ve Gençlik Kolları, meclis üyeleri, geçmiş dönem meclis üyeleri, partililer bayramlaşmada hazır bulundular.
Çifte bayram ve yeni ilçe merkezi gündemli buluşmada 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri de geniş bir yer tuttu.
ESEN: UMARIZ BÖYLE ACILAR, TALİHSİZ OLAYLAR, BİR DAHA YAŞANMAZ
Ramazan Bayramının son günü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramında yeni ilçe merkezinde üyelerine seslenen Berker Esen, şöyle konuştu: Bugün aramızda Millet İttifakı ortaklarımızdan, Gelecek Partisi Değerli İlçe Başkanı Dr. Ümit Beyatlı, Demokrat Partisi Silivri İlçe Başkanı'mız Halide Avlu, çok değerli milletvekili adayımız İl Saymanımız Serdar Gökmen, milletvekili adaylarımızdan, ilçemizden, Avukat Ender Unutan Ersözlü ve yine milletvekili adaylarımızdan Doruk Bulut var.
Malum ülkemizde geçtiğimiz aylarda, Kahramanmaraş merkezli bir deprem felaketi geçirdik. Hayatını kaybeden canlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Umarız böyle acılar, talihsiz olaylar, depremler, felaketler bir daha yaşanmaz.
Fakat yaşanmaya devam edecek. Önümüzde beklenen bir İstanbul, Marmara depremi var. Bu doğrultuda da önlemleri almak zorundayız. Bizler de kendi üstümüze düşen vazife olarak CHP İlçe binamızdan numuneler aldırdık ve binamızda da sonuç kötü çıktı. Dolayısı ile partimize gelen vatandaşlarımızın can güvenliği vesilesi ile de parti binamızı yeni yerine Piri Mehmet Paşa Mahallesi, Albay Yunus Dirik Caddesi, Silivri İş Merkezi, 5. Kat (Tapu Karşısı) taşımak zorunda kaldık.
Seçim çalışmaları sürerken yeni bir bina arayışına geçtik ve bu yolda acil bir adım atmamız gerekiyordu. Bu anlamda burayı ilçe binası olarak, lokasyon ve binanın güvenilirliği olarak uygun bulduk. İlk kez bugün biz de sizler ile buradayız. İlk defa sizleri ağırlıyoruz. Tabi ki eksikliklerimiz var. Onları da mazur görün. Affınıza sığınıyoruz. Bir an önce yeni binamıza geçip, çalışmalarımızı burada sürdürerek seçim kampanyası yürütmek istiyoruz.
Taşınma sebebimizi açıkladım. Şu süreçte dahi olsa yapmamız gerekiyordu. Mevcut iktidar maalesef bazı şeyleri kader diyerek geçiyor. Sizler tedbirinizi alırsınız, can kayıpları yaşanır, o zaman o kaderdir. Ancak bile bile, önlem almadan yaşamaya devam ediyor ve bunu sonucunda afette kayıp yaşıyorsanız, bu olsa olsa tedbirsizlik olur. Bizler mevcut binamızda kalmayı kabul etseydik, yarın öbür gün olası bir can kaybında hiçbirimiz bunu hesabını veremeyiz. Tabi ki depreme nerede yakalanacağımızı bilemeyiz ancak biz tedbirimizi alalım, takdir Allah'tan.
Yeni ilçe binamız hayırlı olsun. İnşallah iktidara yürüyüşümüz buradan başlar. Eksikliklerimizi de sizlerin desteği ile kısa sürede tamamlayacağız. Sonuç itibari ile biz bu hizmetleri, bu çalışmaları katkılar, gönüllülükle, imece usulü yapıyoruz. Siz değerli partililerimizin maddi ve manevi katkıları ile bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu binanın da tadilatında emeği geçen tüm arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum. Kolay bir süreç olmadı, büyük emek verdiler. 1 ay boyunca gece gündüz demeden çalıştılar.
“SANDIK GÖREVLİSİ LİSTEMİZİ İLÇE SEÇİM KURULUNA TESLİM ETTİK”
Kampanyamız başladı. Yaklaşık 1 haftadır yoğun bir şekilde sahadayız. Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bugün itibari ile sandık görevlisi listemizi İlçe Seçim Kuruluna teslim ettik. Hiçbir eksiğimiz yok. Ben emeği geçen herkesi kutluyorum.
Sahada çalışırken ki motivasyonumuz, ilçemizde iki tane milletvekili adayımızın olması. İnşallah bu motivasyon ile gece gündüz çalışarak, Ankara'ya bir arkadaşımızı temsilci olarak göndereceğiz.
“19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI'NDA İKTİDAR PARTİSİ TEMSİLCİLERİ OLARAK MİLLETVEKİLİMİZ İLE ÇELENGİMİZİ SUNARAK, SAYGI DURUŞUNDA BULUNACAĞIZ”
Bugün aynı zamanda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Sabah yoğun bir katılım ile hep beraber çelengimizi bıraktık. Dileğimiz şudur ki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda İktidar Partisi temsilcileri olarak milletvekilimiz ile çelengimizi sunarak, saygı duruşunda bulunacağız.
“14 MAYIS'TA BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ!”
Ramazan Bayramı'nı geride bıraktık. Hepinizin Bayramı'nı kutluyorum. Bugün buradan sonra da esnaf ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz. Bundan sonraki süreçte hepiniz ile günlük olarak programlarımızı paylaşmaya devam edeceğiz. Sizlerden isteğimiz bu programlara katılmanız. Kadın Kolları Başkanı'mız ile de görüştük ve kadınlarımız sahada çalışmaya devam edecekler. Gençlerimiz, partimizin bayrağını asmaya, standını açmayı sürdürecekler. Hep beraber sahada olacağız. Ve 14 Mayıs'ta birleşe birleşe kazanacağız! Ben teşekkür ediyorum ve ilk sözü Gelecek Partisi İlçe Başkanı'mız Sayın Doktor Ümit Beyatlı'ya veriyorum.”ümit beyatlı
BEYATLI: HALKIMIZA BU SEÇİMİN MEŞRUTİYET VE CUMHURİYET ARASINDAKİ OLDUĞUNU ANLATMAMIZ LAZIM
Gelecek Partisi İlçe Başkanı Ümit Beyatlı, CHP'deki bayramlaşmada şunları söyledi: “Değerli yoldaşlarımız, biliyorsunuz biz bir ittifakın içinde birleşe birleşe büyüdük ve bu günlere geldik. Öncelikle bayramınızı kutluyorum. Berker başkanı da kutluyorum. Bu binayı çok emek vererek kısa süre içerisinde bu hale getirdiler. Halkımıza bu seçimin bir Meşrutiyet ve Cumhuriyet arasındaki bir seçim olduğunu anlatmamız lazım. Tercihimizi ona göre yapmamız gerek. İnsanlarımıza bunu anlatırsak inanınki 14 Mayıs'tan zafer ile çıkacağız. Teşekkür ediyorum.”halide avlu

AVLU: BİR ADAMIN İKİ DUDAĞININ ARASINDAKİ KADERİMİZİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN BURADAYIZ
Millet İttifakının bir diğer ortağı ve CHP'ye saha çalışmalarında en yoğun desteği sunan Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Millet İttifakı'nın büyük ailesi öncelikle Ramazan Bayramı'nızı en kalbi duygular ile kutluyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızı da ayrıca kutluyorum. CHP teşkilatının bu güzel ilçe binasını gerçekten kıskanır oldum. İnşallah en kısa zamanda Demokrat Parti ilçe binasını değiştirip, böyle güzel ve ferah bir yere taşırım.
Sizler ile birlikte olmaktan her zaman gurur duyuyorum. Bu ülkenin bekası için, bir adamın iki dudağının arasındaki kaderimizi değiştirmek için buradayız. Amacımız, güç birliği ile Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı koltuğuna oturtmak, akabinde de Silivri'mizin sevilen meclis üyesi Doruk Bulut'u meclise göndermektir. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyor, teşekkür ediyorum.”
GÖKMEN: BAYRAMLAR DEVLETİN DEĞİL
CHP Milletvekili adaylarından Serdar Gökmen de mesajlarını şöyle verdi: “Ramazan Bayramı'nız ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nız kutlu olsun. Hepinize merhaba. Hoş geldiniz. Bayramlar küskünlüklerin kalktığı, insanların birbirleri ile sarıldığı, güzel sohbetler ettiği günlerdir. Lakin şu günlere baktığımız zaman, bugün özellikle çelenk töreninde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda dahil, sadece İlçe Milli Eğitim Müdürü çelenk koydu. Halkı uzaklaştırmaya çalıştıklarını biliyorduk ancak, devleti yönetirken dahi siyasallaştığını bu şekilde görmüş olduk. Bayramlar devletin değil, halkındır. Taksim'de polis bariyerleri ile törene, halkı, çocukları dahil etmiyorlar. Bayram alanlarına, ülkemizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna halkı kabul etmiyorlar.
“ÖRGÜTLÜ YAPILARIN KARŞISINDA HİÇBİR GÜÇ DAYANAMAZ”
Ama biz asla umudumuzu yitirmedik, yitirmeyeceğiz. MHP'nin desteği ile bu ülkede Cumhuriyet'in kirişine, kolonuna dinamit konuldu. 31 Mart'ta ben İstanbul'da hem İl Bilişim Sorumlusu hem de Seçim İşleri Sandık Üyeliği Komisyon Başkanlığı görevini yaptım. Örgütlü yapıların karşısında hiçbir güç dayanamaz! Sizler aç susuz bekleyerek, sabah saat 5.5-6'dan ertesi sabaha kadar o sandıklarda görev aldınız, YSK'nın ve Anadolu Haber Ajansı'nın hiçbir veriyi vermemesine rağmen görev yaptınız. 17 gün sandıkları, oy çuvallarını beklediniz. Bu yüzden bu başarı sizlerindir. Yine böyle bir başarıya gitmenin yolu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi “Hakimiyet milletindir'' sözünde yatıyor.
“GEÇMİŞTE AKP'YE OY VEREN HİÇBİR VATANDAŞI SORGULAMAYACAĞIZ”
21 Yıldır AKP'ye bu ülkenin %81'i bir şekilde direkt veya dolaylı bir şekilde oy vermiş. Biz geçmişte AKP'ye oy veren hiçbir vatandaşı sorgulamayacağız. Çünkü asıl biz neden oy alamadığımız için kendimizden hesap soracağız.
31 Mart'ta tünelin ışığı göründü! Biz bu süreçte iktidar olacağız. Ama biz ayrıştırarak, ötekileştirerek değil, birleşe birleşe iktidara geleceğiz!
“KARŞIMIZDAKİ KİŞİLERİ RENCİDE ETMEYECEĞİZ”
Değerli arkadaşlar, sıralamam 3. Bölgeden 36., 12. Sırada değerli arkadaşım var, ben sondan 4'üm. Ama bunun arasında bir fark yok. Çükün biz koltuk, menfaat arzusu ile burada değiliz. CHP köklü, yüz yıllık bir çınardır. Burada bizlerin yapacağı tek bir şey var, kesinlikle karşımızdaki kişileri rencide etmeyeceğiz.
Ve CHP üyeleri, partiye üye olurken bir sözleşmeye imza attınız. Parti üyesi kesinlikle ve kesinlikle CHP'ye oy vermek mecburiyetindedir. Söz verdiniz, imza attınız. Bunun aksi yönünde bazı duyumlar alıyoruz. Eğer bir kişi bunun aksini yapacaksa CHP'den ayrılacak, sonrasında oyunu verecek.
Tekrar bayramınız kutlu olsun. Hepinize saygılar, sevgiler.”ender unutan ersözlü
ERSÖZLÜ: BİZ KRALLAR DEĞİL KURALLAR İSTİYORUZ
Bölgemiz milletvekili adaylarından ve 14 Mayıs'ın en azimli neferlerinden biri olarak sahada bulunan Avukat Ender Unutan Ersözlü, ilçe merkezindeki konuklara çifte bayram içerisinde şöyle seslendi: “14 Mayıs'tan sonra her günümüzün bayram olması dileği ile bugün Ramazan Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nızı kutluyorum. Genel Başkanımız 2017'de hak, hukuk mücadelesi diyerek, Güven Park'tan bir yürüyüş başlattı. İlmek ilmek bu günlere kadar dokudu ve 6 farklı, “bir araya gelmez'' denilen görüşleri, diğer partilerin özverileri ile aynı masada buluşturdu. Ben bu yüzden öncelikle hem CHP aileme hem de Millet İttifakı'nın tüm bileşenlerine teşekkür etmek istiyorum.
21 gün sonra aydınlık ve karanlık artık ayrışacak arkadaşlar. Biz krallar değil kurallar istiyoruz. Kuralları olan bir ülkede yaşamak istiyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın, vatandaşlarımızın artık kurallar ile yönetilmesini istiyoruz. Yeniden hoş geldiniz, iyi bayramlar diliyorum. Teşekkür ediyorum.”doruk bulut
BULUT: ATATÜRK'ÜN YÜCE MECLİSİ KURDUĞU GÜN ŞARTLAR BUGÜNDEN ÇOK DAHA ZORDU
Silivri'nin 12. Sıradan TBMM'ne taşımak konusunda 14 Mayıs ile ilgili en büyük umudu Milletvekili Adayı Doruk Bulut, konuşmasında şunları söyledi: “Yeni yuvamıza hoş geldiniz. Bu yeni yuvamızın yapımında emeği geçen sayın ilçe başkanımıza, değerli örgüt üyelerimize çok teşekkür ediyoruz. Öncelikle Ramazan ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nız kutlu olsun. 23 Nisan 1920'de Atatürk'ün yüce meclisi kurduğu gün şartlar bugünden çok daha zordu. Bugün çok daha iyi şartlar içerisinde 21 yıllık bir iktidara karşı savaşıyoruz. Atatürk yola çıkarken, demokrasimizi, ülkemizin bağımsızlığını ve bugün rahat rahat yaşadığımız bu güzel coğrafyamızı bizlere armağan etmişti. Biz de çok daha kolayını elde etmek için 21 gün sonra yapılacak bu seçimlerde biraz daha fazla çalışarak, bir AKP'li oyu dahi azaltarak, bu zaferi yaşayacağız.
“SAHADA YOĞUN BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDE SADECE CHP VAR”
Ben burada sahada edindiğim izlenimleri sizler ile paylaşmak istiyorum. Bağcılar, Bahçelievler ve Beylikdüzü çalışmalarını tamamladım ve aynı zamanda Silivri'de her yerdeyiz. Sahada yoğun bir çalışma içerisinde farkındaysanız sadece CHP var. Muhteşem bir tempo ile, örgütümüzle, ilçe başkanımızla, kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla ve aynı zamanda sandıkları organize eden arkadaşlarımızla müthiş bir çalışma içerisindeyiz. Sizlerin de bu çalışmalara eviniz, aileniz, komşunuz ile katkı vermenizi istiyoruz.
Bugün 23 Nisan günü bütün ulusal bayramlarımızı ortadan kaldırmaya çalışan iktidara karşı, eski muhteşem şaşasıyla kutladığımız bayramlarımızı 14 Mayıs sonrasında geri getireceğiz. 19 Mayıs'ta o protokol sırasında, o muhteşem bayram kutlamasını hep birlikte yapacağız. O protokol sırasında da Allah'ın da izni ile Silivrili bir milletvekili de olacak. Birleşe birleşe kazanacağız.
Kendi sloganım ile sözlerimi noktalamak istiyorum. 12. Sıradayız, 12'den vuracağız. Teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum. İnşallah zafer 14 Mayıs'ta bizlerin olacak. 14 Mayıs gecesi sahilde Atatürk Meydanı'nda bu zaferi hep birlikte kutlayacağız.”nazlı akyüz
AKYÜZ: TEK GAYEMİZ KEMAL KILIÇDAROĞLU'NU 13. CUMHURBAŞKANIMIZ YAPABİLMEK VE PARLAMENTODA ÇOĞUNLUĞU ELDE EDEBİLMEK
CHP'den bölgemizden bir diğer milletvekili adayı Nazlı Akyüz, toplantıya son anda iştirak ederek şunları söyledi: “Buraya Bahçelievler'deki 23 Nisan töreninden geliyorum. Hepinizi saygı ile selamlıyorum ve bayramınızı en içten dileklerim ile kutluyorum.
Ben 1991 Bakırköy doğumluyum. Aslen Trabzonluyum. Siyaset bilimciyim ve akademisyenim. Uzun yıllar İngiltere'de yaşadım ve genel başkanımızın çağrısı ile ülkeme geldim. Burada iyi bir tohum olarak topraklarımda yeşermek üzere, ülkeme hizmet vermek adına CHP'den aday adaylığı başvurusu yaptım. Kanaat getirildi ve sizlerin huzurunda şu anda 25. Sıradan milletvekili adayı olarak bulunmaktayım. Benim için sıralamanın bir önemi yok her milletvekilim adayı yoldaşım gibi. Tek gayemiz genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu 13. Cumhurbaşkanımız yapabilmek ve parlamentoda çoğunluğu elde edebilmek. Bu uğurda bana verilen her görevi layığı ile yerine getireceğime sizlerin huzurunda söz vererek saygı ve sevgi ile selamlıyorum.”342916501_217857827553056_6832408271064604483_n
ESEN: MİLLET İTTİFAKI OLARAK SEÇİMLERE HAZIRIZ
CHP İlçe Başkanı Berker Esen, kapanış konuşması için tekrar sözü alarak şunları ifade etti: “Bu süreçte hem sandıkların hazırlanmasında hem parti çalışmalarında hem tadilat sürecinde 2 ay yoğun bir süreç geçirdik. İsmini saymadığım, kadınından erkeğinden, gencinden en yaş almışına çok değerli ve kıymetli isimler de var. Maddi ve manevi çok destek verildi. Emek en yüce değerdir, bunlar hiçbir zaman unutulmaz. Bunların hepsini plaket takdimi ile örgütümüzle paylaşacağız. Bu süreçte emek veren herkese tekrar tekrar şükranlarımı sunuyorum, sağ olsunlar, var olsunlar.
Millet ittifakı olarak seçimlere hazırız. Yol haritamız hazır. Bu anlamda anayasa değişikliği teklifimiz hazır. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş rotamız hazır. Ortak politikalar mutabakat metnimiz hazır. Adayımız hazır. Cumhurbaşkanı yardımcılarımız hazır. Şu an Türkiye'nin tamamını sarmış durumdayız. 6 Siyasi partimizin kıymetli genel başkanları şu an il il geziyorken, cumhurbaşkanı yardımcılarımızdan İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyük Şehir Başkanı Sayın Mansur Yavaş'ta bu ziyaretlere eşlik ediyor, kalabalıklara hitap ediyor.
İnşallah 14 Mayıs sabahı hep beraber sandıkların başında, gecesi de kutlamalar ile Atatürk Meydanı'nda olacağız. İnşallah cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu Çankaya Köşkü'ne göndereceğiz. Katılımlarınızdan dolayı tüm aileme teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun. Şeref verdiniz. Eksikliklerimiz olsa da parti binamız açıktır ve bundan sonraki süreçte burada hizmet vermeye devam edeceğiz. Yeni binamız da tekrardan hayırlı olsun.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP