Ferhan Tezcan

Bir büyük yıldız; Abubacar Kamara

Malatyaspor Türkiye Liginin 'flaş' takımı.
Bundan yıllar önce yani 1980'li yıllarda yine ligde Malatyaspor fırtına gibi esiyordu. Kadrosunda Feyzullah gibi, Serginho gibi, Bünyamin gibi Türkiye'de önemli oyuncular yer alıyordu.
Çok iyi maçlar çıkardılar.
Ama şampiyonluk şansları yoktu.
Sonra yıllar 'karabasan' gibi üstlerine çöktü.
İkinci lige düştüler.
Maddi sıkıntı içine girdiler.
Hatta hatta kulübü bile kapatıp Yeni Malatyaspor'u kurdular. Malatya bir futbol kentiydi. Takımına aşık bir taraftarı vardı. Tekrar toparlanmaları yıllar aldı. Hele hele başkanları Adil Gevrek bir işçi gibi çalışıyor, takımın yükselmesi için büyük çaba harcıyordu. Adil Gevrek'in akıllı tutumu sonunda futbol deneyimi çok yüksek bir futbol adamı olan Erol Bulut takımın başına geçti. Bulut'un gelmesiyle Yeni Malatyaspor geçen sezon 'bulutlara' doğru yukarı yükseldi.

HOCASINI DÖVEN FUTBOLCU
Bu sezon devre arasına gelirken Yeni Malatyaspor'un iddialı santrforu Faslı Boutaib takımdan ayrıldı. Yeni Malatyaspor ciddi bir oyuncusunu kaybetti.
Galatasaray'ın Gomis'den sonra geçirdiği 'kriz' Yeni Malatyaspor'a sanki ders olmuştu. Konuya teknik direktör Erol Bulut eğildi. Araştırdılar ve Fulham'da oynayan büyük yıldız Abubacar Kamara'yı buldular. Ama bir sorun vardı. Kamara Teknik direktör Claudio Ranieri'nin yardımcılarından birini dövmüştü!!!
İsyankar ve atak bir yapıya sahipti Fransız futbolcu için. Fulham yönetimi ne yapacağını şaşırdı. Bundan birkaç hafta önce de Huddersfield maçı golsüz devam ederken 81. dakikada Fulham bir penaltı kazandı. Takımın santrforu Sırp Mitroviç penaltıcıydı. Ancak maçın bu dakikasında Mitroviç ile Kamara arasında sahada bir çekişme meydana geldi. Yaklaşık bir buçuk dakika sürdü bu çekişme. Kamara penaltı noktasına geldi ve topu dışarı attı. Ranieri bir anda çılgına döndü. Kamara'ya ağır küfürler etti. 92+2. dakikada Mitroviç'in attığı gol olayı sakinleştirdi. Fakat bu olaylar Fulham ile Kamara arasındaki ipleri kopardı.

MONACO'DA YETİŞTİ
1995 yılında Fransa'nın Gonesse kasabasında doğmuştu. İlk yetiştiği kulüp Monaco'ydu. Monaco 2. takımında başladığı futbol hayatı Monaco birinci takımında devam etti. Çok yetenekli bir oyuncuydu. Sağ ve sol ayağını iyi kullanıyordu. Sonra Belçika takımlarından Kortrijk'a transfer oldu. Çok başarılı bir sezon çıkardı. Buradan da Fransa ligine yükselen Amiens takımına gitti. Memleketine dönmüştü. Maçlarda hareketli oyun ve sürati herkesi kendisine hayran bırakıyordu. İşte o sırada İngiliz liginin 'flaş' takımlarından Fulham'ın dikkatini çekti. Britanyallar Fransa'dan Kamara'yı transfer ettiler. 1.77 boyundaki 23 yaşındaki Kamara dünyada en değerli 1753 futbolcu arasına da girdi. Ve birçok futbolcu arasında değerini de gittikçe yükseltti. Bu sezon 13 maçta takımına 3 gol kazandırdı. Ve 4 milyonluk 6 ay kiralanma bedeliyle Türkiye'nin yolunu tuttu.

LİGİN STARLARI ARASINA GİRER
Kamara böyle bir futbolcu. Yaşı çok genç.
İkinci yarısı çok hareketli geçmesi beklenen, yıldızları fazlalaşan Türkiye Süper Ligde bir büyük yıldız olma adayı. Zirveye yakın yerlerde dolaşan Yeni Malatyaspor'un en önemli futbolcularından birisi. Bakalım günler bize ne gösterecek ve Kamara'yı nerelere getirecek.

YORUM YAP