Başkan Volkan Yılmaz, çalışma programını açıkladı

Başkan Volkan Yılmaz, çalışma programını açıkladı

13.03.2023 12:52:31

Başkan Volkan Yılmaz meclis gündeminden sonra Ramazan ve sonrası belediye olarak planladıkları etkinlik ve çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Mart Ayı Belediye Meclis Toplantısı 1. Birleşimi 2. Oturumunu kapatmadan önce, gündeme dair meclis üyeleri ile kamuoyunu bilgilendirdi.
YILMAZ: HAYIRLI, RAHMETİ BOL RAMAZAN TEMENNİ EDİYORUZ
Yılmaz'ın, Çamlık Millet Bahçesi ve 500 yataklı Eğitim Araştırma Hastanesi müjdesi kapsamında aktardığı sağlık ve çevre alanlarındaki yatırımlar dışında değindiği konular şöyle: “Öncelikle 11 ayın sultanı mübarek Ramazan Ayı 23 Mart Perşembe günü başlıyor. Öncelikle hayırlı, bol bereketli, rahmeti bol olan bir Ramazan Ayı temenni ediyoruz.
“BÜYÜK RAMAZAN ÇADIRIMIZ HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEK”
Silivri Belediyesi olarak göreve geldiğimizden beri her mahallemizde iftar çadırları kuruyoruz. Bir de şehir merkezimizde, eski festival alanında kuruyoruz. Bu yıl hali hazırda iki aydır buz pateni pisti olarak kullandığımız bir çadırımız ve 1500-2000 vatandaşımızın her akşam iftarını açacağı daha büyük bir ramazan çadırımız hizmet vermeye devam edecek.
“İSTİŞAREDEN SONRA NİHAİ KARARI VERİRİZ”
Mahallelerimizdeki iftarlarımızla ilgili sizlerle de istişare edeceğiz. Takdir edersiniz ki bu yıl başka bir Ramazan olacak. Biraz önce afetten, depremden bahsettik. Burada harcayacağımız enerjiyi, nakdi yardımları deprem bölgelerimizdeki iftar sofraları ile buluşturur muyuz diye de bir yandan düşünüyoruz. Bununla ilgili fikir alışverişi yapıldıktan sonra nihai kararı veririz. Ancak mümkün mertebede, buradaki iftar sofralarını, bölüşüm sofralarını, Halil İbrahim sofralarını da kurmayı amaçlıyoruz. Birlik ve beraberliğin, yardımlaşmanın ve dayanışmanın bol olduğu bir Ramazan Ayı diliyorum, Ramazan Ayı'nızı şimdiden tebrik ediyorum.
BURSA'YA KÜLTÜR
ZİYARETLERİ
Geçen yıl Ramazan Ayı'nda, özellikle en uzak köylerimizden başlamak üzere, hanımefendilere bir kültür gezisi programı uygulamıştık. Serhat şehrimiz Edirne'mizi ziyaret etmiştik. Bu yıl da Osmanlı'nın kuruluşunun sembolü, payitahtın çok önemli bir merkezi Bursa'ya kültür gezilerimizi planladık. Bu kültür gezileri ile ilgili bilgilere hanımefendiler belediyemizin sosyal medya hesaplarını takip ederek ulaşabilirler. Ramazan Ayı'nda Bursa'da kültür gezilerimize devam edeceğiz.
GENÇ
ÇANAKKALE
GEZİLERİ
Cumhuriyet'imizin 100. Yılında 2023 gencimiz ile Çanakkale Şehitliklerinin gezildiği, o ruhun, o mücadelenin, o azmin, o kararlılığın destanlaştığı ‘'Çanakkale geçilmez!'' veciz sözünün her yere kazındığı Çanakkale'ye gideceğiz. Bu programı Ramazan Ayı'nın bitişinde başlatacağız. 2023 gencimiz ile beraber Çanakkale'yi anlamak ve ruhu hissetmek adına genç kardeşlerimiz ile zaman zaman benim de katılacağım gezilerimiz olacak.
“ÜRETİME DEVAM EDECEĞİZ”
Üretime devam edeceğiz! Meclis toplantımızdan sonrasında Gümüşyaka'da saat 14.30, Değirmenköy'de saat 16.00, Çanta Mahalle'mizde ise saat 17.30 da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in 100. Yılında 2023 paket milli ve yerli ayçiçek tohumlarını toprak ile buluşturmak üzere herhangi bir ücret almaksızın çiftçi kardeşlerimiz ile paylaşacağız. Silivri'de yaklaşık 30 bin dönüm arazi İsrail tohumu ile veya Avrupa Birliği Üyeleri'nin tohumları ile değil, Türk tohumları, Türk tohum ıslahçılarının yapmış olduğu çalışmaların neticesinde elde edilen tohumlar ile toprak buluşturulacak. Bu çalışmanın çok kıymetli olduğunu ve değerinin bilinmesi ile Türk tohumcularına destek olunması gerektiğini biz Silivri Belediyesi olarak düşünüyoruz ve bu düşüncemizden hareketle yaklaşık 2 yıl önce, 4 Mayıs 2021 tarihinde Tekirdağ İl Tarım Müdürlüğü, Trakya Tarımsal Kalkınma Enstitüsü, Trakya Kalkınma Ajansı ve Trakya Tohumcular Derneği ile beraber bir iş birliğine giriştik. Tarım Üretim Araştırma Merkezi'mizde 8 farklı Türk ayçiçeği hibrit tohumunu toprakla buluşturduk yapılan Ar-Ge çalışmaları neticesinde. Ar-Ge çalışması TÜRAM'da yapıldı ve tüm Türkiye'ye örnek olan, Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı'nın dahil çok önemli bir iş yaptığımızı iddia ettiği bir proje Silivri'nin geneline ve buradan da Türkiye'nin geneline yayılması ile ilgili TR2242EK kodlu TR2242 marka ayçicek tohumlarımızı Cumhuriyet'imizin 100. Yılına doğru çiftçilerimiz ile paylaşacağız. Yaklaşık maddi değeri 7 Milyon TL olan tohumlar Silivri'deki çiftçi kardeşimiz ile paylaşılacak. Şimdiden bereketli, bol, verimli bir ekim ve hasat dönemini temenni ediyorum.

16 DERSLİKLİ FEVZİPAŞA İLKOKULU BİNASI İHALEYE ÇIKTI

Bir de eğitim müjdesi veren Başkan Yılmaz, “Bu arada 16 derslik, 2 anaokulu dersliği ve 5 atölyeden oluşan Değirmenköy Fevzipaşa İlkokulu'muz İstanbul Valiliği tarafından ihaleye çıkartılmıştır ve inşallah katılımcı ve talipleri bol olur. Buradan da bunun müteahhitlik işleri ile uğraşan arkadaşlarımıza duyurusunu yapalım. Hayırlı uğurlu olsun!” diyerek açıklamalarını noktaladı.


Sevginar SALİ

  1. ali akan ali akan

    hastane ihalesi yapılmadan hastane yapılacak denemez

YORUM YAP