“Bu topraklara inanmaya ve korumaya devam edeceğim”

“Bu topraklara inanmaya ve korumaya devam edeceğim”

13.03.2023 12:59:50

Değirmenköy'de 250 çiftçimize Milli Hibrit Ayçiçek Tohumu dağıtımı gerçekleştiren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Ben gücümün, nefesimin yettiğince önünüzde yol yürümeye, bu topraklara inanmaya ve korumaya devam edeceğim” dedi. Yılmaz, Silivri Belediyesi ile ilerleyen günlerde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve örnek alma istikrarını sürdürecek olan İBB'nin Ayçiçek tohum dağıtımı ile ilçemizdeki çiftçilerin Ayçiçek tohumuna para ödemeyeceğini iddia etti…334957641_761841308898580_1875295002953921365_n

Silivri Belediyesi, 10 Mart 2023 Cuma günü Gümüşyaka'da gerçekleştirdiği Milli Hibrit Ayçiçek Tohumu Dağıtım Törenin ardından Değirmenköy Mahallesi'ne evsahipliği yaptı.
Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Alibeyspor Kulübü Başkanı Ali Tonta, MHP Kadın Kolları Başkanı Zerrin Çimen, geçmiş dönem Değirmenköy Belediye Başkanı Mümin Tuğlu ve Osman Topaç törene katılanlar arasındaydı.
Program, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu, ardından İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başladı.334968286_239791331761835_6107887938908328482_n
MUHTAR VAROL, BAŞKAN YILMAZ'A TEŞEKKÜR ETTİ
Değirmenköy Mahalle Muhtarı Erkan Varol, yaptığı konuşmada çiftçilere verdiği destek dolayısıyla Başkan Volkan Yılmaz'a teşekkür etti. Çiftçilere bereketli hasatlar dileyerek konuşmasını tamamladı.
YILMAZ: TÜRK TOHUMCULUĞU ADINA ÖNEMLİ DESTEK İÇİN BİR ARADAYIZ
Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Değermenköy'de yaptığı konuşmada şu sözlerine yer verdi: “Bugün bizim için belki attığımız küçük adımlardan bir tanesi ancak milli yerli Türk tohumculuğu adına önemli çalışma ve destek için bir aradayız.
“CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA 2023 PAKET AYÇİÇEĞİ TOHUMU”
Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu Cumhuriyetimizin 100. Yılında 2023 paket, her biri ile 13 ila 13.5 dönüm yer ekilebilecek ve Değirmenköy'ümüzde 250 talebimizin tamamına yaklaşık 3500-4000 dönüm araziyi en az SİHA ve İHA'lar kadar yerli, milli, belki de silahtan daha değerli tohumla toprağı buluşturacak bir projenin arifesindeyiz. Heyecanımız büyük.
“SİLİVRİ HEM TURİZM, HEM SANAYİ, HEM TARIM KENTİ OLMALI”
Biz Silivri'nin hem turizm, hem sanayi, hem de tarım kenti olması gerektiğini ifade ettik. 420 bin dönüm ekilebilir ve Türkiye'nin en kıymetli topraklarının bulunduğu coğrafya, bu kent, esasında bizlere toprakları korumak, kollamak, namus bilmek, vatan bilmek, üzerinde üretmek gibi sorumluluklar yüklüyor.334952928_1357713345025391_8737179569215949943_n
YILMAZ GAZİ MUSTAFA KEMAL'İN SÖZÜNÜ HATIRLATTI
Gazi'nin dediği gibi “Tek bir şeye ihtiyacımız var o da çalışkan olmak”. Gelişen süreç içerisinde tarım ötelenemez. Özeleştirimizi de yapalım. Bu topraklarda üretimden vazgeçmek, satıp ev almak, araba almak, düğün yapmak adına bizim yaptığımız yanlışlarda var. İşte biz Silivri Belediyesi olarak “Tarım Kenti Silivri” mottomuzu, “Silivri için üretiyor, Türkiye için geliştiriyor” sloganımızı lafta bırakmayacağız. Sizin gibi üreteceğiz, sizin gibi alın terimizi ve yüreğimizi bu topraklara vereceğiz. Silivri Belediyesi'ne ait tarım toprakları, Silivri'de yaşayan çiftçilerin hakkı. Tarım müdürlüklerimizle bu topraklarda hayvancılık ve çiftçilik yapacağımızdan bahsettik. Ve kazandığımız tüm birikimi, üretimi bu toprakların sahibi olan üreticiler ile, çiftçiler ile paylaşacağız. Bana ilk başta ‘'Sen deli misin?'', “Beceremezsin, ne işin var tarımla?'', “Gübreyi atamazsın, hasat edemezsin'', “Belediyeler suistimale açık, bu konuda belediye personelini disiplinize edemezsin, yaptığın işte hayal kırıklığına uğrarsın'' dediler. Biz de ‘Çalışarak, işin başında durarak ne yoruluruz ne de zararlı çıkarız' dedik. Şu an 3500 dönüm arazide tarımsal hizmetler faaliyetlerini üretiyoruz. Tarımsal Hizmetler müdürlüğündeki tarlada çalışan arkadaşımdan, yüksek mühendis mesai arkadaşıma kadar emek harcıyoruz. Yerli milli üretime, yerli milli tohuma da destek veriyoruz. 3 yıldır arpa tohumu dağıtımı yapıyoruz. Ekeniniz biçeniniz var ve dönümüne 864 kilo ile rekor burada Değirmenköy'de kırıldı. Bakın bunu gidip Kayseri'de bir kahvede anlatırsanız size inanmazlar. İç Anadolu'da bir dönümünde 150-200 kilo ürün alınırken biz burada ölüsü dönümünde 500 kilo hasat alıyoruz. B topraklar uzun süredir üzerinde oturmaktan belki unuttuğumuz değerli topraklar. Bu yüzden yerli, milli, sertifikalı arpa ektik, samanını sizler ile hayvancımız ile buluşturduk, yem bezelyesi ektik, yem bezelyesinin balyalarını sizler ile buluşturduk. Mısır ektik, onları hayvancımız ile buluşturduk. Tüm hayvanlarımızın aşı masraflarını ödedik, bu yıl Silivri Belediyesi olarak tekrar biz ödeyeceğiz. Hayvansal gübrelerin bertarafı için gübre makinesi aldık. Çiftlerimizin ahır gübrelerini ücretsiz temizledik, tarlalarına taban gübresi olarak attık. Farklı projelerde kendimizi geliştirerek her yıl yenisini ekleyerek tarım, hayvancılık, üretim demeye devam ediyoruz. Hatırlayın pandemi döneminde süpermarketlerde yağ raflarında insanlar birbirlerini eziyolardı. Onun arifesinde de biz 50 bin litre yağı halkımıza ücretsiz olarak dağıttık ve tüm ana haber bültenlerinde, tartışma programları da dahil Silivri Belediyesi'nin ekip, biçip, hasat edip, yağ üretip vatandaşa dağıttığı konuşuluyordu, oysa ki bu proje bizim en büyük projemiz bile değildi. Ve biz sonrasında da dedik ki “Dağıtıyoruz ama balık tutmasını da öğretmemiz lazım.''335434423_1244212176183360_5723999173810677252_n
TÜRK TOHUMCULUĞUNA DESTEK
Ayçiçek tohumu da dağıtmaya karar verdik. Ancak bunu İsrail tohumu, Avrupa Birliği ülkelerinin tohumlarıyla değil, laboratuvarı, ıslahı Türkiye'de Türk mühendisler tarafından yapılmış Türk tohumlarına destek vererek yapacağımızı kararlaştırdık. Üzerimize düşen görev Türk tohumculuğunu desteklemek, hayatta tutmak ve Ar-Ge çalışmalarını geliştirmeleri için onlara destek vermek. Silivri Belediyesi olarak Tekirdağ İl Tarım Müdürlüğü, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Trakya Kalkınma Ajansı ve Trakya Tohumcular Derneği ile beraber iki yıl önce 4 Mayıs 2021'de Tarım Üretim ve Araştırma Merkezi ile 8 tane yerli Türk Ayçiçek tohumunu ektik.
“FEVKALADE SONUÇLAR ALDIK”
Ürünleri aldık, birbirleri ile karşılaştırdık ve geçen yıl bu tohumların içerisinden Sarı Tohumculuk'un TR2242 yerli milli hibrit Ayçiçek tohumunu ekmeye karar verdik. Bazı arkadaşlarımız “Başkanım 1200 dönüm arazimiz var bu arazinin ne kadarına yerli tohumu ekelim?'' diye sordular. “Bu nasıl soru, 1200 dönümünün tamamına yerli tohumu ekeceğiz!'' dedim. Yansa bitse kül olsa da, 50 kilonun üstüne çıkamasak bile biz Türk tohumculuğuna destek vereceğiz dedik. 1200 dönümün yarısına bir tohum diğer yarısını başka tohumdan ektik. Aldığımız sonuçlar ise fevkalade. Dönüm başına 200 kilonun üzerinde. Bugün yine yaklaşık 70 bin litre Ayçiçek yağı elde ettik. Bu hafta arası Antalya Yağ'dan teslim alacağız ve bunu ihtiyaç sahibi aileler ile bu toprakların sahibi köylülerimiz ile paylaşacağız.
“ÖNEMLİ OLAN TÜRK TOHUMUNA VERDİĞİNİZ GÜVENLE ALDIĞIMIZ SONUÇ”
Burada ki en önemli durum Türk tohumuna verdiğimiz güven ile birlikte aldığımız sonuçtur. İşte bugün önümüzde duruyor. Değirmenköy'de bu tohumlara 250 kişilik talep var. Talep artarsa hiç mühim değil devamı var.”
“ÖNCÜ VE ÖNDER OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
“Biz öncü olmaya, önder olmaya devam edeceğiz” diyerek açıklamalarını sürdüren Başkan Bey, “Bakın Silivri Belediyesi'nin Tarımsal Hizmetleri Müdürlüğü Personeli ile gurur duyuyorum. Türkiye'nin birçok köşesinden birçok belediye Silivri Belediyesi'nin yapmış olduğu bu çalışmayı yerinde incelemek için bize geliyor. Bizden destek istiyor. Biz de onlara o partili şu partili demeden, Türk tarımına destek olabilecek herkese hem bilgimiz, hem yüreğimiz hem de belediyemizin kapıları sonuna kadar açık.
“DEĞİRMENKÖY, TRAKYA'YA AÇILAN KAPIMIZ”
Değirmenköy bizim Trakya'ya açılan kapımız. Silivri tarımsal üretimde değerli ve geniş topraklarıyla büyük bir öneme sahip” şeklinde konuştu.
“BURALARI TALAN ETTİRMEYECEĞİZ”
“Bu toprakları koruyup kollamak ile ilgili çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz” uyarısını Değirmenköy'de de yineleyen Başkan Yılmaz, “Görevi devraldığımdan bu yana önce Silivri depremi sonrasında pandemi ile birlikte Silivri, İstanbul'dan 15 milyon nüfusun bir bağ evi, bir baraka, bir konteynır bir yazlık ile kaçış planı olarak görülmeye başlandı. Ancak bu yerleşimler ya hazine, ya orman arazisine, yada imarlı arazinin 10'da biri fiyatına tarım arazisini satın alıp üzerine yapılan kaçak yapılar. Türkiye'de Silivri Belediyesi en fazla kaçak yapı yıkan belediye. 4 yılda tam 1100 adet kaçak yapı yıktım. Bunu yapabilmek yürek ister! Oy kaybı bir taraftan, başka türlü sıkıntılar bir taraftan. Ancak bizim bir sloganımız var, kartviziti ne olursa olsun, amcası, babası, dayısı kim olursa olsun kaçak yapıların hepsini tek tek yıkacağız. Bu toprakları korumaya devam edeceğiz. El birliğine, güç birliğine ihtiyacımız var. Bakın 3 katlı villayı yıkıyoruz, sosyal medyada “Vay efendim bu yapılır mı?'', “Vay efendim bu yapı yapılırken neredeydin?'' tarzında eleştiriler. Bazılarının aklına kaçakçıyı suçlamak gelmiyor. Mahkeme kararları ile yürütmeyi durdurmamıza, üç defa mühürlememize rağmen kat kat çıkan binaları yıktığımızda bir şekilde suçlu oluyorsunuz. Ne yapsaydım? Sizin çocuklarınızın geleceği olan bu topraklara yapılan bu kaçak yapılara bir tane oy alırım, üç tane oy alırım diyerek göz mu yumsaydım? Yıkmaya devam edeceğiz arkadaşlar. Öyle yağma yok. Bir de bir moda var çok özür dileyerek söylüyorum kanser, astım hastalığı gibi durumları istismar etmek. Bu tarz olaylara karnımız tok. Buraları talan ettirmeyeceğiz, buraları yağmalattırmayacağız. Korumaya devam edeceğiz ki sizin çocuklarınız, torunlarınız bu topraklardan sizin kazandığınızdan daha fazla kazanabilsin diye.335319087_899597508042586_4289934207418253441_n
“BUNU BECEREMEZSEK BİZE YAZIKLAR OLSUN”
Hatırlayın eskiden bütün İstanbul Rami haline ürünler Silivri'den, Çatalca'dan giderdi. O zamanlar İstanbul nüfusu 5 milyondu şimdi 20 milyon. Etiyle, sütüyle, peyniriyle, unuyla, tarhanasıyla, eriştesiyle doyurabilecek potansiyele sahip topraklarda oturuyoruz. Bunu beceremezsek, bu hikâyeyi yazamazsak bize yazıklar olsun.
“BU TOPRAKLARA İNANMAYA VE KORUMAYA DEVAM EDECEĞİM”
Ben gücümün, nefesimin yettiğince önünüzde yol yürümeye, sizinle beraber gerekirse arkanızda dahi yol yürümeye, bu topraklara inanmaya ve korumaya devam edeceğim. Bugün burada bu törenin hepimize hayırlı olmasını, çiftçilerimize bol bereketli kazançlı bir yıl olmasını diliyor, hepinize en içten duygularımla muhabbetlerimi, saygılarımı ve selamlarımı sunuyorum.”
Konuşmaların ardından tohum dağıtımına geçildi.

“SİLİVRİ'DE EKİLECEK AYÇİÇEKLERE SİLİVRİ ÇİFTÇİSİ TEK KURUŞ ÖDEMEYECEK”

“Bu tohumlara hiç para ödemeyeceksiniz arkadaşlar” diye üreticilere seslenen Başkan Volkan Yılmaz, “Her bir paket ile 13-13.5 dönüm yer ekeceksiniz ve bunlar deneme ekimleri olacak. Lütfen Değirmenköy'de büyük ekim yapan abilerimiz de “Ben çok ekiyorum, bunu almayayım.'' demesin. Alsın, deneme ekimi yapsın, kendisi görsün. Ve bu yıl Silivri'de 30 bin dönüm arazi bu verdiğimiz tohumlar ile ekilecek. Hiç merak etmeyin arkasından gelenler var. İl Tarım Müdürlüğümüz İlçe Tarım Müdürlüğümüz marifetiyle 10 bin dönüm için de onlar dağıtım yapacak. Ve Büyükşehir Belediyesi de bizi takip ediyor, arkamızdan geliyor. Onlarında bizim kadar dağıtacaklarını varsayarsak bu yıl Silivri'de ekilecek ayçiçeklere Silivri çiftçisi tek kuruş ödemeyecek arkadaşlar, hayırlı uğurlu olsun!” dedi.

Sevginar Sali

YORUM YAP