“Başarının temelleri bugünden atılır”

“Başarının temelleri bugünden atılır”

22.11.2016 11:49:22

“Çocuklarımızın gelecekteki başarısının temelleri bugünden atılır” sloganıyla eğitim yolunda ilerleyen Özel Maşalacı Kreş ve Gündüz Bakımevi, denize nazır yeni yerinde ve kendi binasında daha da güzel imkânlar sunarak hizmete devam ediyor.

Ahmet Maşalacı tarafından 2004 yılında kurulan ve Silivri'nin ilk bağımsız özel anaokulu özelliği taşıyan Özel Maşalacı Kreş ve Gündüz Bakımevi, yeni adresi Cumhuriyet Mahallesi, Bağlar Sokak, Mehmet Maşalacı çıkmazında denize nazır kendi binasında hizmet vermekte. 2016-2017 eğitim-öğretim yılıyla birlikte yeni ve çok özel mekânında, tecrübeli öğretmenleriyle okulun ilk basamağını oluşturan anaokulu eğitim programı ile 2-5 yaş grubu çocukları kucaklamakta. Bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden gelişimlerini desteklemeye, temel becerileri kazandırmaya, kendilerini ifade etmelerini sağlamaya, özdenetim kazanmalarına olanak tanımaya, öğrenme isteği ve merak duygularını uyandırmaya, yaratıcılıklarını keşfedip geliştirmeye yönelik çalışmalar yapılmakta.
Şule Keçeci'nin sorumlu müdürlüğünde eğitimci kadrosunun rehberliğinde 2-5 yaş grubu minikleri, çeşitli etkinliklere katılarak eğlenerek, sorgulayarak öğrenmekte. İngilizce, Sanat eğitimi, Modern dans-halk oyunları, Müzik-Ritim çalışmaları, Temel bilgisayar, Satranç, Drama, Tiyatro ve Sinema etkinlikleri, Çevre gezileri, Doğa Sevgisi etkinlikleri ve piknik, Mutfak etkinlikleriyle öğrencilerine temel bilgiler vermekte.
İngilizce derslerinde konuya uygun kıyafetler giyinip, danslar eşliğinde, öğretici ve eğlenceli, oyunlaştırılmış eğitim etkinliği ile çocukların konuları daha iyi kavramaları ve pekiştirmeleri sağlanıyor.
Ruhun gıdası müziğe ayrı bir önem verilmiş. Yeni binada bir müzik atölyesi oluşturulmuş. Mustafa Özel'in rehberliğinde verilen müzik derslerinde minik öğrenciler, müziği doyasıya yaşıyor. Yetenekler keşfediliyor ve geliştirmeleri için fırsat veriliyor.
Okulun alt katında yer alan sinema salonunda, miniklerle çeşitli konularda eğitici slaytlar sunuluyor. Görsellerle konuların pekişmesi sağlanıyor. Cıvıl cıvıl ve ferah sınıflar ile üst kattaki çok amaçlı okul salonu deniz manzarasıyla göz dolduruyor.
Öğrencilerin açık havada enerjilerini boşaltacakları alanlar da düşünülmüş. Oyun bahçesinin yanı sırı miniklere hayvan sevgisini de aşılamayı hedefleyen okul yöneticileri, mini hayvanat bahçesi sunuyor. Minikler sevimli dostlarıyla burada vakit geçirebiliyor. Onları besliyor ve yakından tanıma fırsatı buluyor.

MAŞALACI: HEDEFLERİMİZ BÜYÜK
Özel Maşalacı Kreş ve Gündüz Bakımevi Kurucusu Ahmet Maşalacı, “Eğitimi önemsiyoruz ve koyduğumuz hedefler de büyük. Kreş ve Gündüz Bakımevimiz için yeni binamızı tamamlayıp açtık. Kapasitemiz dolu. Geleceğimiz dediğimiz çocuklarımıza Silivri'nin en güzel yerinde rahat bir ortamda eğitim imkânı sunduk. Pırıl pırıl öğretmenlerimiz var. Mutluyuz. Hedefimiz eğitim hizmetini büyütmek. Koleje doğru ilerlemeyi düşünüyoruz” dedi.

Renginar SALİ

YORUM YAP