Başarılı şef Yurttaş, tecrübelerini paylaştı

Başarılı şef Yurttaş, tecrübelerini paylaştı

26.05.2023 11:04:54

Selimpaşa Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye'de ilk defa verilen 2023 Michelin Guide Selection'a Giren En Genç Şef, mezun öğrencisi Kemalcan Yurttaş'ı ağırladı. 2_221

Türkiye'de ilk defa verilen 2023 Michelin Guide Selection'a Giren En Genç Şef olan Selimpaşa Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu Kemalcan Yurttaş, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerle buluştu.
15 Yaşından itibaren, lise ve üniversite eğitimini aşçılık üzerine tamamladıktan sonra Türkiye'nin ileri gelen otel ve restorantlarında çalışma tecrübesi edinen, mutfak şefliği pozisyonlarında çalışan Yurttaş üniversitelerde de birçok konferans verdi. 2018 yılında Basjue Culinary Center'da eğitim aldı. 2019 yılında Bahçeşehir Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olup Türk Mutfağı dersleri verdi. 2019 ve 2023 yıllarında BeIN Gurme kanalında toplam 110 programlık bir seri oluşturdu. 2021 yılında sadece yöresel ürünlerin servis edildiği Yek Alaçatı'da mutfak operasyonunu yürüttü. Şuan aktif olarak Fairmont Quasar İstanbul Aile Restorant'ın şefliğini yapıyor.
Kemalcan Yurttaş, mezun olduğu okulunda katıldığı etkinlikte liselilerle mesleki kariyer planlaması ve Türk Mutfağının dünü bugünü hakkında bilgi paylaşımında bulundu ve onların sorularını yanıtladı.
Renginar SALİ

YORUM YAP