Silivri’nin gururu Fuat Sezgin Fen Lisesi

Silivri’nin gururu Fuat Sezgin Fen Lisesi

26.05.2023 11:02:57

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını her yıl festival tadında kutlayan Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi, bu sene 9. Geleneksel festival etkinliklerini fsflfest23 adı altında Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir şekilde gerçekleştirdi.3_210

2022-2023 eğitim-öğretim yılının sonlarına yaklaşırken Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi'nde her sene olduğu gibi bu yıl da büyük başarılar ve birbirinden iddialı sosyal etkinliklerle adından söz ettiren FSFL, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını büyük bir coşkuyla kutladı.
Her yıl Gençlik Bayramını festival tadında kutlayan okul, bu sene 9. Geleneksel festival etkinliklerini fsflfest23 adı altında Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir şekilde gerçekleştirdi.4_162
Okulun 6 keman 1 çellodan oluşan yaylı grubu fsflstrings eşliğinde klasik müzik dinletisiyle başlayan festival, resim sergisi, futbol final müsabakası, dev oyun parkurlarında eğlence, Türk Halk Oyunları Gösterisi ve birbirinden çekişmeli yarışmalarla devam ederek okulun fsflband 23 adlı müzik grubunun konseriyle son buldu.2_220
BİR YILLIK KÜLTÜR VE SOSYAL ETKİNLİK VE BAŞARILAR
Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesinin bir yıllık sosyal etkinlik ve başarı serüveni bir dizi etkinlik ve başarılarla taçlandı.
BİLİM KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİ VE PROJELER
*ERASMUS K210 projesinde Türkiye'de yüzlerce başvuru arasından kabul edilen 5 okuldan birisi oldu.
*Macaristan, Azerbaycan, Kosova, Romanya, Bosna Hersek, Arnavutluk ülkelerinde 7 farklı okul türüyle kardeş okul protokolleri imzalandı. Bu protokoller kapsamında Yunanistan, Makedonya, Sırbistan, Karadağ, Kosova, Arnavutluk, Bosna Hersek, Macaristan ve Bulgaristan ülkelerine gezi düzenlendi. 10 Haziran 2023 tarihinde Bosna Hersek öğretmen ve öğrenci grubu Türkiye'de misafir edilecek.
*Okulun Bilim Ve Teknoloji Kulübü öğrencileri tarafından tamamen okulun kaynaklarıyla Yangın Söndürme Aracı olarak tasarlanan FSFL AVES adlı bir İNSANSIZ HAVA ARACI üretildi. Test uçuşları bu sene gerçekleştirilecek.
*Alanında uzman cerrah, diş hekimi eczacılar ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencilere okula davet edilerek 2 kez Sağlık Bilimleri Sempozyumuna ev sahipliği yapıldı.
*Türkiye'nin farklı illerinden oluşan 19 Fen Lisesini bir araya getirerek seviye belirleme sınavı organizasyonuna ev sahipliği yapıldı.
*12. sınıf öğrencilerine yönelik YKS Simülasyonu uygulaması gerçekleştirildi.
*12. sınıf öğrencilerine yönelik yaz kursu düzenlenerek hem akademik hem de sosyal olarak birçok çalışma gerçekleştirildi.
*12. sınıf öğrencilerine özel olarak akademi katı tasarlandı.
*Türkçe'yi Yaşatanlar Konulu tiyatro etkinliği gerçekleştirildi.
*Pansiyonlu öğrencilere Türk Halk Oyunları eğitimi verildi.
*Geleneksel Türk Okçuluğu atölye çalışmalarına katılım sağlandı.
*Boğaziçi, İTÜ ve Ege Üniversitelerine tanıtım gezileri düzenlendi.
*Dünya Engelliler Gününde İlçemiz Lions Esen İbak Özel Eğitim Merkezi öğrencilerine keman dinletisi sunuldu.
*İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümüyle iş birliği protokolü imzalanarak öğrencilerimizi deprem ve coğrafya konulu seminerler verildi.
*BALKON adlı kültür ve edebiyat dergisinin 11. Sayısı çıkarıldı.
*Türk İslam Eserleri Müzesi, Rami Kütüphanesi, Çamlıca, Silivri Seymen Katı Atık Üretim Merkezi gibi birçok İstanbul ve Silivri içi gezi etkinlikleri düzenlendi.
BAŞARILAR
*Milli Savunma Üniversitesi Sınavlarında ilk 500'de 4 İlk 1000'de 6 öğrenci bulunuyor.
*Okul spor takımları farklı branşlarda toplam 8 kupa kazanıldı. Bu kupalar arasında; Erkek Basketbol İstanbul 3'lüğü, Erkek Basketbol 3 x 3 Silivri İlçe 1'liği, Erkek Masa Tenisi Silivri İlçe 1'liği, Kız Masa Tenisi Silivri İlçe 1'liği, Erkek Basketbol Silivri İlçe 2'liği, Kız Basketbol Silivri İlçe 2'liği, Kız Voleybol Silivri İlçe 3'lüğü, Erkek Voleybol Silivri İlçe 3'lüğü, Futsal Silivri İlçe 3'lüğü, Öğretmenler Voleybol Silivri 4'lüğü dereceleri elde edildi.
DENEME SINAVI DERECELERİ
En az 350.000 kişinin katılım sağladığı Türkiye Geneli Deneme Sınavlarında ayrı ayrı olmak üzere;
Türkiye 2'si - Türkiye 6'sı - Türkiye 9'su – Türkiye 11'si – Türkiye 26'sı bireysel dereceler elde edildi.
İstanbul Geneli birçok Fen ve Anadolu liselerinin katılım gösterdiği seviye belirleme sınavlarında;
9. sınıflar İstanbul 1'si - 9.Sınıflar İstanbul 2'si , 10. Sınıflar İstanbul 1.si - 10. Sınıflar İstanbul 4'sü , 11. Sınıflar İstanbul 4'sü okulun öğrencilerinden oluştu.
Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi öğrencileri, ilçemiz okulları arasında düzenlenen Münazara Yarışması'nda İlçe 2.'si oldu.
Haber Merkezi

  1. Hakan C. Hakan C.

    2023 yilinda okuldaki Mudur degisimi okulun herseyine etki etti.Mudur ile degisim basladi.Okulun idaresinden ogretmenlerinden memnunuz.Ogrencilerimiz icin umarim daha güzel gunleri de goruruz.

YORUM YAP