Balcıoğlu: Gençlerin destekleri bizim için önemli

Balcıoğlu: Gençlerin destekleri bizim için önemli

24.05.2022 12:35:09

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde 19 Mayıs Atatürk'ün Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesi ile konuşan Bora Balcıoğlu, gençlerin kendileri için kıymetli olduğunu belirtirken özgürlük, yurt ve spor kompleksi sorunlarının giderilmesi adına yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İBB Mayıs Meclisi'ne CHP adına 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında söz alan Bora Balcıoğlu, İBB'nin Gençler ile ilgili çalışmaları hakkında konuştu.
BALCIOĞLU:DÜŞMANLARLA HER DAİM KARARLILIKLA MÜCADELE EDECEĞİZ
Balcıoğlu, İBB'nin gençler için yaptığı çalışmaları şöyle anlattı: “O gün olduğu gibi bugün ve yarın da “dahili ve harici bedhahların olabileceği” ve hatta “memleketin dahilinde, iktidara sahip olanların gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabilecekleri” bilinci ve hazırlığı ile, doğabilecek bu düşmanlarla her daim kararlılıkla mücadele edeceğimizi bir kez daha ifade ediyorum. Bu düşüncelerle bayramımızı kutluyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını; Şehit ve gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyorum.
Ülkemiz için var güçleri ile mücadele eden gençlerimizin bayramını kutladık. Ancak müsaadenizle, sizlerin biraz daha vaktini alarak genç arkadaşlarımızın bazı sorunlarından ve büyükşehir belediyemizin bu sorunlara bulduğu çözüm ve çalışmalardan kısaca bahsetmek isterim.
Bizlere ışık tutması bakımından öncelikle sizlere şu 3 önemli veriyi arz etmek isterim:
* 2021 yılı TÜĠK verilerine göre İstanbul'umuzda 15-24 yaş aralığında, yaklaşık 2,3 Milyon genç yurttaşımız mevcut.
* TÜĠK verilerine göre yurt genelinde 18-24 yaş arasındaki genç arkadaşlarımızın yalnızca %44'ü (%44,5) kendilerini “mutlu” olarak ifade ediyorlar. Dikkat buyurunuz; yurt genelinde gençlerimizin yarısından fazlası “mutlu” olmadıklarını söylüyorlar. Gençlerimiz bu gidişatlarından memnun değiller!
* Eğitimine devam etmek isteyip, yarıda bırakmak zorunda kalan gençlerimizin oranı %10'a (%7,6) yakın. Bunun gibi pek çok üzüntü ve endişe veren başka bilgiyi dilerseniz TÜĠK'ten alabilirsiniz.
“GENÇLERİMİZ KENDİNİ ÖZGÜR HİSSETMİYOR”
Genç arkadaşlarımızın bazı sorunları var: Bunlardan en önemlisi; kendilerini “özgür hissedememeleri” sorunudur. Bu sorunun çözümü; pek yakında gençlerin önüne gelecek olan genel seçim sandıklarındadır. Gençler, bu sorunun bizim iktidarımızla kendiliğinden çözüleceği konusunda hemfikirler Yani; Kararlılar! Kendi sorunlarını, kendileri çözecekler! Z kuşağı anketine göre CHP:%25 - AK Parti:%12. Yaklaşık 6 Milyon yeni seçmen var…
“İBB TARİHİNDE İLK DEFA ÖĞRENCİ YURDU İNŞA ETTİ, İŞLETMEYE BAŞLADI”
Diğer sorunlarının başında “öğrenci yurdu” sorunu gelmektedir: Sosyal Demokrasi Vakfı'nın(SODEV), “Yükseköğrenimde Yurt Sorunu” adlı raporuna göre (Eylül-2021); İstanbul'umuzda okuyan öğrenci kardeşlerimin nasibine 1 yatak başına 33 öğrenci düşüyor! Tekrar ediyorum sayın üyeler; 33 öğrenciye 1 yatak! Bu sorunun çözüm yeri elbette İstanbul Büyükşehir Belediyesi değildir ancak bu konu stratejik öneme sahiptir. Konu geleceğimizdir. Bu sebeple siyasi fanatizme kapılmadan, herkes elini taşın altına koymalı düşüncesindeyiz. Bu şiarla, İstanbul Büyükşehir Belediyemiz -gücü yettiğince- yurt sorununa eğilmiş ve tarihinde ilk defa öğrenci yurdu inşa etmiş ve işletmeye başlamıştır. Bu yurtlarımızda üniversite eğitimi için şehir dışından gelen genç kardeşlerimize, konfor düzeyi yüksek, temiz, güvenli ve ev sıcaklığında barınma imkânı ile sabah kahvaltısı ve akşam yemeği hizmeti sağlanmaktadır. Ayrıca; yurtlarımızda konaklayan öğrencilerimize, talepkâr olmaları halinde bölgesel istihdam ofislerimiz marifetiyle staj ve kısmi zamanlı iş olanakları da sağlanmaktadır. Bu bağlamda; 1. İlk etapta; 2021-22 eğitim döneminde Avcılar(2) ve Beyoğlu(1) ilçelerinde toplamda 622 yatak kapasiteli 3 yükseköğrenim kız öğrenci yurdu açılmıştır.
2. Ayrıca; fiziki çalışmaları ve ruhsat işlemleri tamamlanmış olan Gaziosmanpaşa erkek öğrenci yurdumuz 372 kişilik kapasitesi ile açılış için gün saymaktadır.
3. Yine aynı şekilde; gerekli resmi işlemleri tamamlanarak devralınan 5 öğrenci yurdunun da, tadilat ve bakım işlemlerine başlanmış olup önümüzdeki öğrenim dönemine yetiştirilmesi için İBB ekiplerimiz var güçleri ile çabalamaktadırlar.
Son olarak; 4. Küçükçekmece ve Bağcılar'da İBB Yapı İşleri Müdürlüğümüz tarafından 2 yeni yurt binasının yapımına devam edildiğini de büyük bir mutlulukla genç öğrenci arkadaşlarıma ve hemşehrilerimize duyurmak isterim.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nun öncülüğünde; geleceğimiz olan genç arkadaşlarımız için var gücümüzle çalışarak 2023 yılına 5.000 öğrenci kapasitesine sahip öğrenci yurtlarımızla girmek hedefinde olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum.
SPORTİF
FAALİYETLERE VE SPOR ALANLARINA
ERİŞİM
Genç arkadaşlarımızın sorunlarından bir diğeri ise sportif faaliyetlere ve spor alanlarına erişim zorluğuydu.
Bu sorunun çözümü hususunda belediyemiz;
1. Cemal Kamacı Spor Kompleksi, Silivri Müjdat Gürsu Stadı ve Beyoğlu Yüzme Havuzu'nun da aralarında bulunduğu bazı mevcut kompleksleri, günümüz standartlarına uygun hale getirilecek şekilde revize etmiştir. Bu revize faaliyetlerimiz, İstanbul genelinde 21 spor tesisi, 3 stat, 27 halı saha ve 23 tenis kortunu kapsamaktadır. (Sadece son iki yıl baz alınmıştır)
2. Ayrıca, özel genç kardeşlerimizin de spora ve sağlıklı yaşama ulaşabilmelerini sağlamak maksadıyla; “Ümraniye Yeşilvadi Engelli Bireyler Spor Merkezimiz zihinsel engelli tanısı alan yurttaşlarımıza hizmet vermekte, dönem dönem onları Türkiye şampiyonalarına dahi hazırlamaktadır.
3. Yine aynı Şekilde 3-6 yaş çocuklarımızın jimnastik eğitimleri için Pendik Çamlık Jimnastik Merkezimiz bu amaçla revize edilmiş ve hizmete sunulmuştur
4. İstanbul genelinde 11 ilçemizde 12 farklı spor tesisimizin ise yapımı devam etmektedir. Vakit almaması açısından tek tek değinmeyeceğim ancak dileyen meclis üyesi arkadaşlarımızla bilahare paylaşabilirim.
5. Belediyemizin bir diğer çalışma alanı da okullarımızın spor alanları ve tesisleridir. Bu hususta belediyemiz genç arkadaşlarımızın kullanımına hizmet etmesi için 35 adet yeni spor salonu ve tesisi inşa ederek geçici kabullerini yaptırmıştır.( toplam sayı 220'ye çıkmış)
Genç arkadaşlarımızın ivedilikle çözülmesi gereken sorunları ve belediyemizin var gücü ile çabalayarak geliştirdiği çözümler hususunda sizlere kısıtlı zaman zarfında bazı bilgiler arz ettim.
ÇALIŞMALAR İÇİN TEŞEKKÜR
Öncelikle her kademeden tüm çalışma arkadaşlarımıza; ardından siz değerli meclis üyelerimize ve elbette Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'na emekleri için ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum.
“GENÇLERİN
DESTEKLERİ BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ”
Değerli İstanbullu hemşehrilerimizin ve genç arkadaşlarımızın var olan desteklerinin bizler için çok kıymetli olduğunu bir kez daha ifade ediyor, yüce meclisi saygıyla selamlıyorum.” Seda ŞİMŞEK

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Kahramanın paltosu
Sonraki » Hayallerini çizdiler

YORUM YAP