Balcıoğlu: Arsa satmayın, borç alın

Balcıoğlu: Arsa satmayın, borç alın

6.01.2023 19:03:38

CHP Grubu'nun arsa satışlarına yönelik ret kararını savunan Bora Balcıoğlu, “Yüksek enflasyon ortamında tüm tüccarlar borçlanma yapmak isterler. Yapılması gereken sermayenin transferi değil, borçlanarak transfer edilecek sermaye yaratmak olduğunu düşündüğümüz için bu karara olumsuz görüş bildirdik” şeklinde konuştu.

Arsa satışlarına ret karı veren muhalefet adına söz alan Grup Sözcüsü Bora Balcıoğlu, “Yüksek enflasyon ortamında tüm tüccarlar borçlanma yapmak isterler. Yapılması gereken sermayenin transferi değil, borçlanarak transfer edilecek sermaye yaratmak olduğunu düşündüğümüz için bu karara olumsuz görüş bildirdik” dedi.

BALCIOĞLU: HER ADIMIMIZI KAMU ADINA ATTIĞIMIZIN FARKINDAYIZ
CHP Grup Sözcüsü Bora Balcıoğlu arsa satışlarına itirazlarına tepki gösteren Başkan Volkan Yılmaz'ın açıklamaları üzerine söz alarak şunları söyledi: “Bu gibi durumlarda önemli olan, bu durumla ne kadar ilgilisiniz veya sizi ne kadar ilgilendirir. Bu da sizin tavrınızı belirler. Bizim üzerimizdeki yetim hakkı olan kamu malını kendi malımızdan daha çok korumayı öğreten bir geleneğimiz var. Burada bulunan herkeste de böyle olduğuna sonuna kadar inanıyorum. Ne yaparsak yapalım önce vicdanlarımıza hesap verecek şekilde yapmayı kendimize ilke edindik. Her adımımızı kamu adına attığımızın farkındayız.
Önceki dönem arsa satışlarını gündeme getirdiniz. O dönem değerinden fazla satıldığının ve satışından elde edilen gelirlerin burada bulunan hiç kimsenin cebine girmediğini siz çok iyi biliyorsunuz. Gittiği yerleri de biliyorsunuz.”
“KARARLARIMIZI SİYASİ RANT SAĞLAMAK AMACIYLA ALMIYORUZ”
Araya giren Başkan Yılmaz, “Öyle bir suçlama yapmadım” derken Bora Balcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Kararlarımızı siyasi rant sağlamak amacıyla almıyoruz. Bilhassa içinde bulunduğumuz dönemde grubumuzun alacağı kararı, gerek ilçe grubumuzda, gerek il grubumuzda etraflıca tartışıyoruz. Grup kararlarımızı ilçemiz dinamiklerini gözeterek şerh koyduğumuz, hatta ilçemizde uygulamadığımız dönemler de var. Meclis gündem maddelerine baktığımızda yüzde 90'ın üzerinde oy birliği verdiğimiz görüyoruz. Bu hafta 18 maddenin 17.'si oy birliğiyle geçti.
Arsa satışları konusunda olumsuz görüş bildirmemizin elbette gerekçeleri bulunmakta. Kendi ağızınızla söylüyorsunuz Belediye bütçemizin iyi pozisyonda olduğunu, bütçe fazlalığı olduğunu… Ancak “Yeni sermaye kaynağı yaratmak için arsa satışı yapmak istiyoruz” dediniz.
“YAPILMASI GEREKEN SERMAYENİN TRANSFERİ DEĞİL, BORÇLANARAK TRANSFER EDİLECEK SERMAYE YARATMAK”
Size borçlanma yetkisi veriyoruz. Dört yıldan beri kullanmıyoruz. Arsa satışlarıyla ilgili arkadaşlarımızın yeterince bilgi alamadığını öğrendik. Yüksek enflasyon ortamında tüm tüccarlar borçlanma yapmak isterler. Yapılması gereken sermayenin transferi değil, borçlanarak transfer edilecek sermaye yaratmak olduğunu düşündüğümüz için bu karara olumsuz görüş bildirdik. Kararımıza saygı duymanızı bekleriz.”
Sevginar SALİ

YORUM YAP