Aşkın: “Bilgilendirilmedik” demek acemiliktir

Aşkın: “Bilgilendirilmedik” demek acemiliktir

6.01.2023 19:16:59

CHP Grubunun arsa satışlarına ret karını sağlanacak kaynağın ne şekilde kullanılacağının açıklanmamasına dayandırması üzerine MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın, “Evet, komisyonda konu görüşülmedi. CHP'li meclis üyeleri de bunu gündeme getirmediler. Getirselerdi de açıkçası gülerdim. Bu konu 2023 bütçesinde konuşuldu. Bütçe kalemi olarak yazmışız. Giderler kaleminde neyi, nereye harcayacağımızı belirtmişiz. Kalkıp da bunu “Nereye harcayacaksınız?” derseniz ben size 2023 bütçesini çıkartırım. Bir okuyun arkadaşlar! “Bilgilendirilmedik” demek acemiliktir” şeklinde konuştu.

CHP'nin arsa satışlarına muhalefetine MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın'dan “Acemilik” tepkisi.
AŞKIN: “BİLGİLENDİRİLMEDİK” DEMEK ACEMİLİKTİR
MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın konuyla ilgili söz alarak şöyle konuştu: “Evet, komisyonda konu görüşülmedi. CHP'li meclis üyeleri de bunu gündeme getirmediler. Getirselerdi de açıkçası gülerdim. 3 Dönemdir burada koltuk işgal eden arkadaşlarımız, bu konu 2023 bütçesinde konuşuldu. Bunu bütçe kalemi olarak yazmışız. Bu artı bir bütçe değil. Giderler kaleminde neyi, nereye harcayacağımızı belirtmişiz. Kalkıp da bunu “Nereye harcayacaksınız?” derseniz ben size 2023 bütçesini çıkartırım. Bir okuyun arkadaşlar! “Bilgilendirilmedik” demek acemiliktir.
“TOPRAK AĞASI MI, EMLAK YATIRIMCISI MIYIZ?”
Bora bey, “Arsa satmayalım” ki bütçemizde yer almasına rağmen oy birliğiyle geçirdiğiniz “gidelim faizli kredi kullanalım” dedi. Toprak ağası mıyız, emlak yatırımcısı mıyız? Biz belediyeyiz. Arsa üreteceğiz. O faiz bizim bütçemizden, Silivrili vatandaşın cebinden çıkacak. Niye faiz ödeyelim ki? Bu mantığı da anlamıyorum.
“ANLATIN KAÇ M2 ALDINIZ, KAÇ M2 SATTINIZ DA BİLELİM”
Bora bey “Kazandırdıklarımızı Süheyl bey anlatacak” dedi Süheyl beyin de herhalde bilgisi yok, arkadaşlar anlatın vallahi dinleyelim. Merak ediyoruz kaç m2 sattınız, kaç m2 aldınız bilelim.
“SORUNUNUZ MAHKEME KARARINI DİNLEMEMEK OLDU”
“Selimpaşa parselleriyle ilgili durumumuz tamamen sizden kaynaklı” dediniz. Hayır, değil. O dönemin AK Partili arkadaşlardan kaynaklı değil. Biz şimdi bir karar alıyoruz, buna siz de dava açabilirsiniz. Sizin sorununuz mahkeme kararlarını dinlememek oldu. Dava açılmasına rağmen arsa satışlarına devam ettiniz.
“İLÇEMİZİN YARARINA VE MENFAATİNE OLAN KARARLAR BUNLAR”
Süheyl bey, “Biz sizi engellemiyoruz, çoğu kararlarımız oybirliği ile geçiyor” dedi. Gayriyasal veya Silivri aleyhine bir karar mı alıyoruz? Zaten aklın, mantığın, herkesin kabul edebileceği ilçemizin yararına ve menfaatine olan kararlar bunlar. Bir şeye hayır derken açıklamanız gerekiyor. Bunu yaparken zorlanıyorsunuz.
Bilgilendirme gibi bir şey söz konusu değil.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP