Aydın Üniversitesi, Silivriye Hazırlık Yapıyor

Aydın Üniversitesi, Silivriye Hazırlık Yapıyor

01.02.2011 11:33:37

İstanbul Aydın Üniversitesi, Colony AVM'nin binasını alarak Teknoparka dönüştürme çalışmalarını başlattı. Üniversite yetkilileri buradan çıkan projeleri Silivri'de kuracakları atölyelerde üretime dönüştürmeyi hedeflediklerini açıkladı.
 
İstanbul Aydın Üniversitesi, Florya'da artık iş yapmayan ve boşaltılan Colony Alışveriş Merkezi'nin binasını satın aldı. Üniversite E5 üzerinde merkezi konumdaki bu binaya 20 milyon dolar yatırımla bir Teknopark kuracak.
İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Aydın üniversite bünyesinde 2 yıldır teknopark kurma niyetlerinin olduğunu, Florya'da 6 ay önce iyi bir güzergahta yer alan bu binanın bulunması ile birlikte fikrin hayata geçirilebildiğini açıkladı. Teknoparkların bir adım sonrasının Bilişim Vadileri kurulması olduğunu ve projenin Türkiye açısından böyle bir önemi olduğunu da vurgulayan Dr. Aydın şunları söyledi: "Şu anda mimar ve mühendislerimiz çalışıyorlar, alt yapıyı hazırlıyoruz. Birçok sektör ve kuruluş buradan istifade edebilecek. Biz inanıyoruz ki bugünkü ekonomilerde derinliği olan sanayilerin arkasında mutlaka iyi Ar-Ge'ler vardır. Bu Ar-Ge'ler de üniversiteler gibi bilimsel kuruluşların bilgisiyle desteklenmelidir.
 
Haberin devamı 01 Şubat 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP