Avlu: Partililerimiz kullanılıp bir kenara atılıyor

Avlu: Partililerimiz kullanılıp bir kenara atılıyor

11.12.2018 10:25:38

Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, Genişletilmiş Temsilciler Meclisi Toplantısı izlenimleri yanı sıra ilçe siyasetimizde teşkilat geleneği temsilcilerinin akıbetini Hürhaber'e değerlendirdi.

Demokrat Parti'nin geçtiğimiz hafta Ankara'da gerçekleştirilen Genişletilmiş Temsilciler Meclisi Toplantısına Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte katıldı.

AVLU: FARKIMIZ BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI
Toplantıyı değerlendiren Avlu, “Çok güzel, ses getiren bir toplantı oldu. Siyasi büyüklerimizin de katılımıyla adeta moral depoladık. Parti kadrolarımız tam anlamıyla göz doldurdu. Nasıl bir siyasi gelenekten geldiğimizin göstergesi muhteşem bir tablosu yansıdı resmen. Duruşuyla, varlığıyla, siyasi adabıyla Demokratların, Doğru Yolcuların farklı bir kez daha kendini ispat etti” dedi.

“PARTİLİLERİMİZ KULLANILIP BİR KENARA ATILIYOR”
Böyle güçlü ve kıymetli bir gelenekten gelen yıllarca parti kimliğiyle halka hizmet eden isimlerden bazılarının bugün kullanıldığını gördükçe üzüldüğünü itiraf eden Avlu, “Gereksiz bir yer kapma arayışına girildi. Partililerimizin etiketleri kullanılarak, yakalarına bir rozet takıldı, elleri havaya kaldırılıp, sonra kullanılmış mendil gibi bir kanara atılmalarını izledikçe üzülüyorum. “Demokrat Parti'den filanca kişiyi saflarımıza kattık” denip, yakasına bir rozet, eli havaya kaldırılıyor sonrası yok, kocaman bir hiç.

“HALA DAVAMIZIN ARKASINDA DİK DURAN İNSANLAR
OLDUĞUNU GÖRMEKTEN MUTLU OLDUK”
Ankara'da son toplantıda halen daha Demokratların, Doğru Yolun uğrunda dik duran isimleri gördük. Durdukları yerde nasıl devleştiklerini, siyasi tarihimize dair ne denli kıymetli şeyler ifade ettiklerini gözlemledik. Türkiye'nin en ücra köşesinden partimizin geleneğinden gelen, misyonuna inanan insanlar bir araya geldik. İnanılmaz bir sinerji ve motivasyon oldu. Yalnız olmadığımızı, gerçekten bir ulu çınarı temsil ettiğimizi hissettik” şeklinde konuştu.

“GENEL BAŞKANIMIZ BÜYÜK BİR ŞANS”
Demokrat Parti Genel Başkanı ve 27. Dönem Afyonkarahisar milletvekili Gültekin Uysal'ın, teşkilatları için büyük bir şans olduğunu belirten Avlu, “İnanılmaz donanımlı, bilgili, gözlemci, ağır başlı bir genel başkanımız var. Parti bağları güçlü, son derece sabırlı bir insan. Yönetim kabiliyeti tartışmaya yer bırakmayacak kadar kuvvetli. Makam, mevki için bir partiye giden insanlara hiçbir siyasi kuruluşun ihtiyacı yok bence. Böyleleri olacağına hiç olmasın.

“DP'NİN ÇOK ŞEY VERDİĞİ İNSANLAR BUGÜN PARTİSİNE SAHİP ÇIKMIYOR”
Bugün Silivri'ye de baktığımızda kızdığım şey, zamanında çok şey verdiği insanların hiç birinin bugün Demokrat Parti'ye sahip çıkmaması. Aradığımda, “Zamanında biz çok hizmet ettik şimdi başkaları çalışsın” şeklinde konuşanları kabullenemiyorum. Bu parti güçlü olduğu zamanlarda sizlere kuvvet, makam, iktidar, yetki vermiş… Şimdi siz neredesiniz, neden partinize sahip çıkmıyorsunuz!?” şeklinde tepkisini dile getirdi.

“TAŞ YERİNDE AĞIRDIR, BAŞKA KAPILARDA İKBAL ARAMAYIN”
Doğru Yol ve Demokrat Parti anlayışını benimseyen siyasilere, “Başka yerlerde ikbal aramayın, hizmet edecekseniz halka gelin partimizin kapıları sizlere sonuna kadar açık. Taş yerinde ağırdır, gittiğiniz yerlerde ait olduğunuz partiden daha çok kıymet görmeyeceksiniz, hatta kullanılıp bir kenara atılacaksınız bunu unutmayın, çokça da örneği var zaten.Siyasi görev isteyenler gelsinler, bugün birlik ve beraberlik günü. Yoktan var etmeye çalışıyoruz. 7 Yıldır Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanlığı görevini dik durarak sürdürmeye çalışıyorum.
Bunun karşılığını da kamuoyunda çok güzel alıyorum. “Eli öpülesi kadınsın” dediklerinde bütün yorgunluğum, umutsuzluğum uçup gidiyor” diyen Avlu'ya, ittifak beklentileri ve oluşmaması durumunda yaşanacakları da sorduk.

“TOPLUMDA KARŞILIĞI OLAN HER HAREKET VE SİYASİ HİZMET YETKİSİNE KAVUŞUR”
Demokrat Parti'nin yerel seçimlere ittifakla mı, kendi adına mı katılıp katılmayacağı sürecinin henüz kesinlik kazanmaması üzerine partiden başvurular için gerçekleşme tehlikesi olup olmadığını sorduğumuz Avlu, “Demokrat Parti'ye yapılan her başvuru hak ettiği şekilde değerlendirilecektir. Biz yerel seçimlere tek başımıza girsek de ittifak da kurulsa Demokrat Parti saflarından halka hizmet hedefleri karşılığını mutlak suretle bulacaktır. Kimse değerlendirme dışı kalmayacaktır. Davasına sahip çıkan karşılığını bulur, adaylık garantisi konuşmaya bile gerek duymadığım boş, yersiz ve gereksiz bir konu. Toplumda karşılığı olan her hareket, siyasi hizmet yetkisine kavuşur. Ama bugün ama yarın, mutlak suretle toplum ona hak ettiği karşılığı verir. Toplumun nabzını takip ederek yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

TONTA VE ÖZKÖK İLE NE GÖRÜŞÜLDÜ?
Geçtiğimiz günler Kulüpler Birliği Başkanı ve Alibeyspor Başkanı Ali Tonta ve iş insanı Ali Özkök ile gerçekleştirdiği görüşmeleri sorduğumuz Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, “Çok eski Demokrat Partili isimler. Bir araya geldik bazı istişareler yaptık. Taşlar tam yerine oturduğunda görüştüğümüz konular da netlik kazanmış olur.

“KAPIMIZ HERKESE AÇIK”
Adayların belirleme sürecinin uzaması CHP açısından parti içi rekabet kaynaklı ayrışmalar açısından uçurumlara sebep oluyor. Muhalefetin güçsüzlüğünden beslenen bir genel iktidar var ülkemizde. Bizim DP olarak ilk rakibimiz AK Parti'dir.
Bu ülkenin her bir karaşında hizmetleri olan, tüm temel ihtiyaçlarında imzası olan Demokrat Parti, küllerinden doğmasını da bilir. Kapımız herkese açık. Gücümüzü geçmişten alıyoruz, aydınlık ve güçlü bir Türkiye ile Silivri'nin hayallerini gerçekleştirecek deneyim, bilgi ve birikime sahibiz. Bu konuda da Silivri halkının desteğini bekliyoruz” dedi.
Sevginar SALİ

YORUM YAP