Avlu, Demokratların neden Hayır dediğini anlattı

Avlu, Demokratların neden Hayır dediğini anlattı

15.02.2017 10:19:37

16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak Anayasa Değişiklik Referandumunda Demokrat Parti'nin kararını Hürhaber'e değerlendiren Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, “Parti farkı gözetilmeksizin, kimseyi kırmadan, birebir konuşmalarımızda yanlışlıkları anlatarak, bunun belki de ülkede yapılacak son seçim olduğunu, bu nedenlerle bu referandumda hayır denmesi gerektiğini söylemek gerekmektedir'' dedi.

Demokrat Parti (DP) Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, anayasa değişikliğinin oylanacağı referanduma ilişkin 'hayır' tutumlarına açıklık getirirken Türkiye'nin sahipsiz olmadığını belirtti ve şunları söyledi: "Türkiye'yi bir yandan çözümsüzlüğe mahkûm ederken, devleti bir girdap içerisine sokarak kendi varlıklarını kaçınılmaz bir hale getirmeye çalışanlara hep birlikte 'hayır' demek mecburiyetindeyiz.”

“80 MİLYONUN İRADESİ, MEMLEKETİN BUGÜNÜ VE GELECEĞİ TEK ADAMA TESLİM EDELİBİLİR Mİ?”
“Parti farkı gözetilmeksizin, kimseyi kırmadan, birebir konuşmalarımızda yanlışlıkları anlatarak, bunun belki de ülkede yapılacak son seçim olduğunu, bu nedenlerle bu referandumda 'hayır' denmesi gerektiğini söylemek gerekmektedir” diye sözlerine devam eden Avlu, “Anayasa değişikliğinin temel özelliğini anlatmaya yetiyor. 80 milyonun iradesi, bu memleketin bugünü ve geleceği tek adama teslim edilebilir mi? Hayır!
Düşünce, ifade özgürlüğü ve gösteri hakkının dahi kısıtlandığı, muhalif medyanın kapatma kararları ile susturulduğu bir Olağanüstü Hal döneminde, kapalı kapılar ardında hazırlanıp, kavga dövüş Meclis'ten geçirilen bir teklif bu.

NE YAPILMALI, REFERANDUMDA NE OYLANACAK?
Referandumda Cumhuriyetin geleceği, Demokrasi, İnsan Hakları, Şeffaflık, Hesap sorabilme, Hesap verebilme, Çok Partili Sistem, Kuvvetler ayrılığı, Rejim, Torunlarımızın Geleceği oylanacak. O halde, parti farkı gözetilmeksizin, kimseyi kırmadan, birebir konuşmalarımızda yanlışlıkları anlatarak, bunun belki de ülkede yapılacak son seçim olduğunu, bu nedenlerle bu referandum da hayır denmesi gerektiğini söylemek gerekmektedir.''

Avlu, ayrıca 26 Şubat 2017 Pazar günü gerçekleştirilecek Büyük Kongre ile ilgili çalışma ve hazırlıklara yoğun bir şekilde devam ettiklerini paylaştı.
Sevginar SALİ

YORUM YAP