Avlu’dan muhalefetin 4’lü ittifak kararına yorum

Avlu’dan muhalefetin 4’lü ittifak kararına yorum

2.05.2018 12:11:44

Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, muhalefetin 4'lü ittifak kararına ilişkin, “Milletvekilliği seçimlerinde ittifak yapılmasının asıl sebebi TBMM'de çoğunluğun ele geçirilmesidir. Bu şekilde AKP TBMM'deki milletvekilliği çoğunluğunu da kaybetmiş olacaktır.” dedi.

Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin ittifak oluşturma yönündeki adımlarını değerlendirdi.

“TBMM ÇOĞUNLUĞU MUHALEFETİN ELİNE GEÇECEK”

Avlu, “İYİ parti, CHP, Saadet Parti ve Demokrat Parti ittifakı milletvekilliği seçimlerinde yapılacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İYİ Parti, CHP ve Saadet partisi (DP hariç) kendi adayını çıkartacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ittifak ise 2. turda yapılacaktır. 2. tura hangi partinin (İYİ, CHP, Saadet, DP) adayı kalırsa diğer 3 parti de o aday etrafında birleşecektir. Milletvekilliği seçimlerinde ittifak yapılmasının asıl sebebi TBMM'de çoğunluğun ele geçirilmesidir. Bu şekilde AKP TBMM'deki milletvekilliği çoğunluğunu da kaybetmiş olacaktır.” şeklinde açıklamada bulundu.

SEÇMEN LİSTELERİ ASKIYA ÇIKTI

24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekili genel seçimleri için, seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) hazırladığı seçim takvimine göre; listeler 12 Mayıs cumartesi gününe kadar askıda kalacak. Özellikle şehir veya adres değişikliği yapmış seçmenlerin seçmen listesi sorgulama işlemini yaparak nerede oy kullanacaklarını kontrol etmeleri gerekmektedir. 

Hazal BAŞARAN

 

 

YORUM YAP