Avlu’dan milletvekilliği kararı

Avlu’dan milletvekilliği kararı

10.03.2023 10:47:12

2019 Silivri Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı, 3 dönemdir İlçe Başkanı Halide Avlu, milletvekili aday adaylığı kararını açıkladı.

“Millet İttifakında yer alan 6 Liderin yolunda yürümekten onur duyuyorum” diyen Avlu, 3. Bölgeyi yakından tanıdığını, siyasi tecrübesine de dayanarak önümüzdeki süreçte milletvekili aday adaylığı kararı aldığını paylaştı.
AVLU: SİYASETİ HİZMET KAPISI OLARAK GÖRÜYORUM
“Hiçbir şahsi menfaat gözetmeksizin yıllardır Demokrat Parti çatısı altında kalarak, bayrağımızı dalgalandırdım” diyen Avlu, sözlerine şöyle devam etti: “Siyaseti halka hizmet kapısı olarak görüyorum. Bu anlayış ile çalışma ve partim için mücadelemi sürdürdüm. Demokrat Parti'nin ülkemize kazandırdığı sayısız hizmet ve yatırımların yanı sıra önemli de bir siyaset kültürü, geleneği var; dürüstlük.”
“HALKIN TALEBİNE UYACAĞIM”
Milletvekilliği ile ilgili düşüncesinin halktan gelen talepler doğrultusunda şekillendiğini belirten Avlu, “ “Seni artık başka yerlerde görmek istiyoruz” diyen halkımın taleplerine karşılık vererek milletvekili aday adaylığı kararı aldım. Önümüzdeki günlerde de bunu yönelik Genel Başkanımla yüz yüze görüşme gerçekleştirmeyi planlıyorum. Bölgeyi de Silivri'yi de çok iyi tanıyor, ihtiyaçlarını Ankara düzeyinde çözüme kavuşturmak adına gerekli donanıma sahibim. Partimin teveccühü ile bölgemizi geliştirmek yönünde çalışmaya hazırım” diye konuştu.
“MİLLET İTTİFAKI SEÇİMİ %60-65'LE KAZANACAK”
Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı kararını da değerlendiren Avlu, “İsabetli bir karar alındı. Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer 5 Genel Başkanın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı formülü ile kazanma oranında ayrıca artış sağlanacaktır. %60-65 seviyesinde bir oy oranıyla Millet İttifakının önümüzdeki genel seçimlerden başarıyla çıkacağını tahmin ediyorum. Siyasi değişim toplumdaki değişim neticesinde artık kaçınılmaz” dedi.
“ASIL SORUN İKTİDARDA”
6'lı Masadaki fikir ayrılıklarına doğal karşılayan Avlu, “Kardeş kardeşle aynı düşünmüyor. 6 liderin her konuda aynı fikir içinde olması beklenemez zaten. Ama hareket noktasında uzlaşma beklenir ve sağlandığını da gördük. Millet İttifakının yerel temsilcileri olarak aynı yaklaşımı biz de ilçede siyasi temsilcileri olarak yerine getiriyoruz. Her konuda sağlıklı sonuç için sevgi, saygı ve disiplin şattır. 6'lı masada oturan liderler arasındaki fikir ayrılıkları doğal, günlerce bunu tartışmak yerine Türkiye'de seçmenin kendisini yönetmesi için seçtiği kişilerin yaptıkları ile yaşadığı uyuşmazlığa, bunda kaynaklı tepkiye odaklanmalıyız. Toplumsal gerçekleri görmek için tam olarak odaklanmamız gereken nokta burası. Ülkemizi dar bir çerçevenin içine sıkıştırmaya çalışan anlayışın, toplumun pek çok kesimini dışarıda bırakarak ortaya koyduğu yönetim modeli ihtiyaçlarımıza cevap vermiyor. Bu ülkenin kurucu değerleriyle zaman içinde çelişki durumunu arttıran iktidar artık gitmeli. Halkımızı kucaklayan, taleplerini, ihtiyaçlarını anlayan ve karşılamaya hazır yeni bir yönetim gelmeli” ifadeleri ile sözlerini noktaladı.
AVLU DESTEK İSTEDİ
Avlu son olarak, “Çıkmış olduğum milletvekili aday adaylığı sürecinde herkesin desteğini bekliyorum. Daha güzel bir Türkiye ve Silivri'nin gelişimi adına yıllardır beni Demokrat Parti'de yalnız bırakmayan değerli hemşerilerimin her türlü katkısına açığım” dedi.
Sevginar SALİ

YORUM YAP