“Atatürk, Türk milletinin tarihi ve milli ortak değeri”

“Atatürk, Türk milletinin tarihi ve milli ortak değeri”

12.11.2021 08:49:18

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Kasım ayı oturumunda söz alan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Cumhuriyetimizin kurucusu, eserleri ve fikirleriyle Türk milletinin aydınlık yolunu açan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve minnetle andı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Kasım ayı oturumunda 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mücadelesini ve kazanımlarını anlattı. Yılmaz'ın sözleri şöyleydi: “Atatürk, Türk milletinin varlığına kast eden her türlü sinsi tertibin farkına vararak onları deşifre etmiş, milleti uyandırmış, bağımsızlık meşalesini yakarak Türk milletinin yolunu aydınlatmıştır.

Her alanda bağımsız olmayı esas alan, milli menfaatlerden asla taviz vermeyen, baskıya, dayatmaya, esarete karşı geri adım atmayan bir politika izlemiş, tüm dünyanın Türkiye'ye gıptayla bakmasına neden olmuştur.

“ATATÜRK, TÜRK MİLLETİNİN TARİHİ VE MİLLİ ORTAK DEĞERİ”

O, Türk milletinin tarihi ve milli ortak değeridir.

Atatürk'ün istiklal mücadelesini verdiği zorlu dönemde yaşananlar, Türkiye'yi her taraftan kuşatan düşmanlarla, ihanetlerle, isyanlarla ve bunlara karşı verilen mücadelelerle, her Türk vatandaşının çok iyi öğrenmesi ve ibret alması gereken bir dönemdir.

Atatürk; bir yandan Türk milletinin kendine olan güvenini, var olma kararlılığını güçlendirirken; diğer yandan da milletin arasına nifak sokan art niyetlilerle mücadeleye öncelik vermiştir.

“10 KASIM YAS GÜNÜ DEĞİL, CUMHURİYET'İ ÖNCESİ VE SONRASIYLA KAVRAMA VEFASIDIR”

10 Kasım esasen bir yas ve matem günü değil, Aziz Atatürk'ü idrak vesilesi, düşüncelerini ifade vetiresi, eserlerini muhasebe veçhesi, Cumhuriyet'i öncesi ve sonrasıyla kavrama vefasıdır.

“TÜRK MİLLETİNİN PARLAYAN KURTULUŞUN ÖNCÜ İSMİDİR”

O, Türk milletinin sinesinde bir hilal gibi parlayan kurtuluşun öncü ismidir.

Milli Mücadele'nin yolbaşçısı, Türkiye Cumhuriyeti'nin banisi, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 83'üncü yıl dönümünde saygıyla, minnetle, rahmetle anıyorum.

Bu vesileyle Kurtuluş Savaşı'nın isimli isimsiz nice kahramanına, şehitlerimize, elleri öpülesi ceddimize de Allah'tan rahmetler niyaz ediyor, aziz hatıraları önünde tazimle eğiliyorum.”

YORUM YAP