Dikilen her fidan geleceğe nefes olacak

Dikilen her fidan geleceğe nefes olacak

12.11.2021 08:52:06

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla ilçemiz Çanta Mahallesi'nde geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da fidan dikimi gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından "Geleceğe Nefes" sloganıyla başlatılan, ilki 11.11.2019 tarihinde Milli Ağaçlandırma Günü'nde gerçekleştirerek fidan dikiminde dünya rekoru kırılan etkinliğin üçüncüsü ilçemiz Çanta Mahallesi'nde dün gerçekleştirildi.

Silivri Orman İşletme Şefliği tarafından organizasyonu yapılan fidan dikim programına, İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Demir, Başkan Yardımcısı Harun Akkan, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, BBP Silivri İlçe Başkanı Ramiz Aksu, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, eğitimci ve öğrenciler katılanlar arasındaydı.

Fidan dikimi hep birlikte gerçekleştirildi. Atılan her tohumun, dikilen her fidanın geleceğe nefes olmasıyla ilgili dilekler paylaşıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda yürütülen Geleceğe Nefes kampanyası kapsamında, bu yıl 81 ilde 252 Milyon fidan toprakla buluşacak.

 

YORUM YAP