Engin Akın

Artık yeter diyelim!

Bir hafta iyi bir hafta kötü performanslarla adeta kanser olduk. En baştan yapılan hataların ya vebalini ödüyoruz ya da bedduasını çekiyoruz.

 

Burada önlemler çok ama o gitsin, bu kalsından ziyade bambaşka işlere imza atmak gerekir. İş bilenler krizi yönetebilenler duruma el atmalı.

 

Şuan istifa etmek, birilerinin istifasını istemek kaçmak olur. Durumdan pay çıkarmak ve bu payları da olumlu yönetmeye ihtiyaç var.

 

Hocanın gitmesi, gönderilmesi demek sonun başlangıcı olur. Burada tüm yetki İdari ve teknik menajerde olmalı. Diyelim ve maç yorumumuza geçelim.

 

Rakip o kadar kötüydü ki, biz de ondan geri kalmayacak kadar kötüydük.

Bu kadar olmaz olamaz, olmamalı.

Performanslar bir çıkıp bir düşemez.

Aldığımız puanlar hep rakiplerimizden ne bir lider devirebildik ne de geriden gelip havayı düzeltebildik.

 

Kanatsız kuş nasıl uçamazsa bizde uçamıyoruz. Kanat oyuncusunu oyundan alıp orta saha sahaya sürüyoruz. Aksak olan kanatlara çözüm şart. Deniz bu işi iyi yapıyordu bindirmeler ve yan paslarda iyiydi sadece ortalarını güçlendirmemiz gerekiyordu ama bunu bile yapmadan bu oyuncuyu kadroda bile göremiyoruz.

 

Çok iyi oyuncu harcamaya başladık. Kazanmalıyız kadromuz zaten çok dar bir de eldekileri küstürüp yok olanı yokla sınıyoruz. Akın Açık da kanat ama ondan da yararlanamıyoruz. Gökhan zaten kafasında bitirmiş. Birde doksan artıda oyuncu değiştirmek çok anlamsız.

 

Madem bu kadar sıkıntılı ve yetersizlerdi neden transfer ettik? Çalışmayan kanatlarda Emrah Bedir ve Eren Açıkgöz ne yapsın. Bir ara Eren ve Emrah orta sahaya ve defansa kadar indi de top almaya alıştı. Bu kadar kopukluk olmamalı.

 

Sıkıntılar gün geçtikçe büyüyor. Birbiri ardına hatalar yapıyoruz. Her hafta farklı bir 11 sahaya sürülmez, bu futbolun doğasına aykırı. Deneme tahtası gibi olduk. Her kızdığını kadro dışı bırakmak, her eleştireni tukaka ilan etmek yapılan eleştirilere kulak tıkamak gelen felaketin habercisidir.

 

Yetersiz olan oyuncularda ısrarcı olunması ayrı bir dert. Bir hafta önce kurtarıcı olan oyuncu hemen ardındaki hafta hain ilan edilmesinin açıklaması da olmuyor. Bir an evvel tedbirlerin alınması lazım.

 

Acil şekilde çözüm önlemlerinin alınması lazım.

Profesyonel yönetimlerde kangren olan yerlerin ivedi şekilde kesilmesi gerekir aksi takdirde kangren tüm vücudu sarar ve ölüm gerçekleşir.

 

Saha içinde kimin ne yaptığı veya ne yapmaya çalıştığı belli değil. Saha dizilişleri tamamen doğaçlama, orta saha sadece kendiyle mücadele ediyor. Forvet hattı kendi imkanlarıyla kaleye gitmeye çalışıyor. Kanatlar ise hücumda etkisiz ve isteksiz. Defans ise o bambaşka bir kaos ki iki haftada bir ikililer değişiyor.

 

Birinci bölge, ikinci bölge ve üçüncü bölgeler arasındaki mesafeler yine açılmaya başladı. Hal böyle olunca da pas organizasyonları sıkıntılı durum yaratıyor. Bir adam eksilten orta saha ne kanada topu taşıyabiliyor ne de ortadan bindirme yapabiliyor.

 

Hatlar arasındaki boşluklar net bir şekilde görülebiliyorken önlem alınmaması sıkıntı yaratıyor.

 

Zaman o kadar çabuk geçiyor ki bir iki hafta derken haftaları geride bıraktık ve grubumuzda bir türlü tehlikeli bölgeden uzaklaşamadık.

 

Fikstür avantajını bile kullanamadık. Birilerinin bir şeyler yapması lazım, bu ben değilim, bu taraftar da değil. Şapkalar öne koyulup düşünülmesi gerekir.

 

Geçmişte profesyonel futbol oynamış olmak, idari anlamda bu işleri çözebileceğinin anlamına gelmez. Profesyonel kulüp yöneticiliği futbol oynamaya benzemez ve ikisi bambaşka parkurlardır.

YORUM YAP