Ferhan Tezcan

Ali Koç’un konuşmadıkları

Fenerbahçe'de dün çok hareketliydi. Hareketliydi çünkü kulüp başkanı Ali Koç yine basının önüne çıkacaktı. 4-5 haftadır içinde biriktirdiklerini bir bir dökecek ve rahatlıyacaktı. Nitekim toplantı sakin başladı. Ama Başkan sinirliydi. Önündeki su bardağını ayakta durduğu platformun kenarındaki şişeden dolduruyor, içiyor, bir daha dolduruyordu. Su içmek ağız kurumasından olur. Sık sık içmek bir mide hastalığını belirler. Ali Koç ciddi bir mide hastasıdır. Ve ciddi ilaçlar kullanır. Biz değerli Fenerbahçe başkanına şifalar dileyelim sonra da konumuza geçelim.

KOÇ, DEMİRÖREN'E 'BIRAK'DEDİ
Ali Koç konuşmasında Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'i istifaya davet etti. İddia şirketinin ihalesine 'Scıentıfıc Game' uluslararası şirketiyle giren ve düşük rakam vererek kazanan Demirören'in anlaşma imzasına kadar üç ay vakti olduğunu ancak istifasını hemen yaparsa doğru olacağını da iletti. Sonra hakemlerden 'dem' vurdu ve 'Bursaspor, Göztepe, Yeni Malatya ve Kayserispor maçlarında kademe kademe hakemlerin sıkıntılarıyla karşılaştıklarını ve büyük problem yaşadıklarını ekledi. Bu arada başkan Koç söz hakemlerdeyken Fatih Terim'e de dokunmadan edemedi; "Hakemlerde insandır diyerek kurnazlık yapıyor."
Sonra Futbol Federasyonunda kurulda görev yapan yöneticilerine değindi. "Onlar oraya arasıra uğruyor" dedi. Koç konuşmasını kısa kesmek istiyordu. Ama sorular da bitmiyordu. Konu MHK başkanlığına geldiğinde de Başkan Koç kesin bir ifade kullandı. "Kuddusi Müftüoğlu'nu istemiyoruz. Kabul etmeyiz." Başkan Koç konuşmaları bu çerçeve içinde devam etti ve sakin bir şekilde sona erdi.

NELERİ SÖYLEMEDİ
Şimdi Başkan Ali Koç'un basın toplantısında neyi söyleyemediğini veya söylemediğini bir toparlayalım dedim.

İşte Ali Koç'un ağzından çıkmayanlar:
1) Galatasaraylı Ali Dürüst'ü kasdederek "İstifa edip 24 saat sonra geri döndü" dedi. Dürüst'ün kendi insiyatifi ile değil, başka bir üstdüzey yönetici tarafından döndürüldüğünü Ali Koç da biliyor. Ali Dürüst'ün yapısını bilmeyen yok. Dürüst Galatasaray için hiçbir şeye müdahele etmez.
2) Futbol federasyonunda her kulüpten temsilciler var. Fenerbahçe'ninkiler Nihat Özdemir, Mustafa Çağlar. "Başkan'a ara sıra uğruyorlar" diyor. O zaman uğrayanları koy. Yakınma. Galatasaraylı uğruyorsa suçu ne? Usulsüzlük mü yapıyor?
3) Yıldırım Demirören bırakıyorsa sen de kendi adayını seç. Kimi istiyorsan onu aday göster. Bak Galatasaray şimdiden Adnan Polat'ı aday göstermeye çalışıyor. Beşiktaş'da da Fikret Orman'ın Başkanlığı için hazırlıklar var. Herkes bir çalışma içinde ama bana göre Fenerbahçe başka yerde.
4) MHK Başkanlığı için adayını belirle. Herkes adaylarını ortaya atıyor. Sen de birilerini çıkar. Kuddusi Müftüoğlu'nu istemediğini söyledin. İstediğin kişiyi de söyle.
5) Galatasaray-Fenerbahçe olaylı maçın hakemlerinden Fırat Aydınus ceza falan almadı ve yoluna devam etti.Galatasaray -Konyaspor maçında olmadık penaltıyı veren Hüseyin Göçek VAR'da yer alan Halis Özkahya da hatta Avrupa'da bile maç yönettiler. Kimseye ceza falan verilmedi
6)Keşke basın toplantısında "Evet hakszlığa uğradık ama bende çok hata yaptım. Avrupa'dan, Güney Amerika'dan üçüncü sınıf oyuncuları getirdim. Fenerbahçe'yi 17.inci sıraya düşürdüm. Saçma sapan nedenlerle oyuncuları kadro dışı bıraktım. Sonra affettim. Kapıdan giremez dediğim hocayı evime çağırıp sonra da takımın başına getirdim. Her dakika dara düştükçe basını suçladım" deseydin.
Birkez daha tekrarlayım. Seni seviyoruz. Türk futbolunun sana herzaman ihtiyacı var. Ama vurucaksan da daha sert vur ve ses getir.

YORUM YAP