Alev Anne Hidroterapi Havuzu faalİyette

Alev Anne Hidroterapi Havuzu faalİyette

29.10.2016 14:31:42

Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'ne hayırseverler tarafından yaptırılan Alev Anne Hidroterapi Havuzu faaliyete girdi.

Özel öğrencilerin hidroterapileri ve yüzme branşında Türkiye şampiyonlukları elde etmiş özel sporcuların antrenmanlarını yapabilmeleri amacıyla Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'ne hayırseverler tarafından kurulan Alev Anne Hidroterapi Havuzu faaliyete geçti. Başta hayırsever Alev & Andon Arakelyan ailesi olmak üzere Mustafa Balıkoğlu, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği ve Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocabaş ve AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Metin Karakaş'ın katkılarıyla inşa edilen havuz, gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından dün faaliyete geçti.

İLÇEMİZ TÜM ENGELLİLERİNE HİZMET İÇİN HENÜZ EKSİKLİKLER TAMAMLANMADI
Okulun eski müdürü Mesut Özdoğan döneminde 2014 yılında başlatılan proje 2016 yılında tamamlanarak havuzun resmi açılışı 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nda ilçe protokol üyelerinin ve hayırseverlerin de katılımıyla gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile hayırseverler arasında imzalanan Hidroterapi Havuzu protokolünde tesisin Silivri'de yaşayan tüm engellilere hizmet vermesi amaçlandığı söylendi. Fakat okulun ve Milli Eğitim'in imkanlarıyla okul zamanı dışında bu tesisi çalıştırmak için ödenek ve personel eksikliği bulunmakta. Tuz jeneratörü, ozon jeneratörü, su ısıtma sistemi, havuz kapalı alanı ısıtma sistemi bulunan kapalı hidroterapi havuzunun okul zamanı dışında da engellilere hizmet verebilmesi için Havuz Suyu Operatörü, Cankurtaran, Temizlik personeli ve engelli bireylerin gözetimi ve eğitim için personele ihtiyaç olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Sağlık Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğüne Temmuz ayında yazıyla bildirilerek yardım talebinde bulunuldu. 8 Ağustos 2016 tarihinde söz konusu müdürlükten gelen cevap yazısında, “Müdürlüğümüz Sporla Rehabilitasyon Hizmetleri kapsamında engelli bireyler; kendilerine uygun spor dalı tespit edilerek spor tesislerine yönlendirilmekte ve kendilerine uzman eğitmenler eşliğinde bireysel ve takım sporlarında eğitim sunulmaktadır. Bu kapsamda bahsi geçen taleplerinizin, müdürlüğümüz Sporla Rehabilitasyon Hizmetleri kapsamına girmediğinden karşılanmayacağını bilgilerinize arz ederim.” dendi.

LİONS ÖĞRENCİLERİ TERAPİ DERSLERİNE BAŞLADI
Resmi açılışın ardından yaz tatiline girilmesi ve yardım talebinin karşılanmaması havuzun faaliyete geçmesini geciktirdi. Prosedürler gereği yetkili bir laboratuvar ile anlaşılıp mikrobiyolojik ve kimyasal testler yaptırıldı ve havuzun kullanıma uygun olduğu tespit edildi. Bu bilgiler doğrultusunda İlçe Toplum Sağlığı Merkezine resmi kanallardan bilgi verildi ve Toplum Sağlığı Merkezince de kullanılmasına mani bir durum tespit edilmedi. Okul tarafından da günlük olarak kimyasal testler yapılmakta olup bu değerlerle ilgili olumsuz bir durumun bulunmadığı anlaşıldı. 10 Ekim 2016 tarihinde veliler ile beden eğitimi öğretmenleri ve idarenin katılımıyla havuzun kullanımına dair bilgilendirme toplantısı yapıldı. Beden Eğitimi Dersi esnasında öğrencilerin, veli refakatinde birebir olarak eğitime alınmaları kararlaştırıldı. Toplantı akabinde velilerden muvafakatname alma ve gerekli havuz malzemelerinin hazırlanması için belirli bir süre tanınarak 27.10.2016 tarihi itibariyle havuzun kullanıma başlanması planlandı. Dün sağlık sorunu olmayan öğrencilerin bazıları veli refakatinde, Beden Eğitim öğretmenlerinin rehberliğinde havuzdan yararlanmaya başladı. Öğrencilerin ve velilerinin coşku ve mutluluğu görülmeye değerdi. İlk ders sırasında onları izleyen Okul Müdürü Nazım Öztürk, Müdür Yardımcıları Sevda Ağaç, Hakan Akçaçakır ve Sedef Tümeğ, öğretmenleri ve gönüllü yardımseverleri İnci Aydar da duygulu anlar yaşadı.
Okul öğretmenleri, ciddi sağlık sorunu olmayan ve velilerinin oluru olan öğrencilerin yapılacak program dahilinde havuzdan yararlanacakları, yürüme engeli olanların da hidroterapilerine başlanacağını paylaştı.
Alev Anne Hidroterapi Havuzu'ndan okul saati dışında ilçemiz tüm engelli bireylerin yararlanabilmeleri için okul yönetimi tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürlüğüne destek talebinin iletildiği ve gerekli girişimlerde bulunulduğu, olumlu cevabın beklendiği belirtildi.

Renginar SALİ

YORUM YAP