Turgut Reisliler’den İstanbul gezisi

Turgut Reisliler’den İstanbul gezisi

29.10.2016 14:32:15

Turgut Reis İlkokulu, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk gezisini İstanbul'a gerçekleştirdi.

Turgut Reis İlkokulu yeni 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk İstanbul gezisini gerçekleştirdi. Gezi Kulübü öğretmeni Damla Özaksöz'ün rehberliğinde öğrenci, öğretmen ve bazı velilerin katılımıyla İstanbul Akvaryum, Minatürk ve Rahmi Koç Müzesi gezildi.
Çocukların en sevdikleri yerlerden biri olan akvaryum gezisi, sunduğu binlerce çeşit deniz canlısıyla onları yine çok heyecanlandırdı. Daha önce hiç görmedikleri balık çeşitlerini yakından görme fırsatını bulan Turgut Reis İlkokulu öğrencilerinin heyecan ve coşkusu görülmeye değerdi. Büyük bir ilgi ve merakla dolaştıkları akvaryum bölümlerinde yaşadıkları anları fotoğraf çektirerek ölümsüzleştirdiler.
Rahmi Koç Müzesi gezinin bir başka durağı idi. Geçmişten günümüze tüm ülkelere ve dönemlere ait endüstri mühendislikle ilgili objeler ve belgelerin sergilendiği müze, ilçemiz okul öğrencilerine yine büyük heyecanlar yaşattı. Burada sergilenen Atatürk bölümünü, Karayolu ve Denizyolu ulaşımı, Tipo Baskı Atölyesi, makineler, bilimsel aletler, modeller ve oyuncak koleksiyonlarını büyük bir ilgiyle incelediler ve bilgilendiler.
İstanbul gezisinin bir üçüncü durağı ise Antik Çağ'dan Roma'ya ve Bizans'a, Selçuklu'ya Osmanlı'ya değin bu topraklarda hüküm sürmüş ve iz bırakmış her medeniyetin kültürlerinden günümüze kalan zengin mimari mirası bir araya getiren Miniatürk'tü. “Büyük Ülkenin Küçük Bir Modeli” sloganıyla yola çıkan Miniatürk, “Türkiye'nin Vitrini” olarak binlerce tarihi eser arasından, bilinirliğine, dönemini temsil yeteneğine göre Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilen 61 eser İstanbul'dan, 58 eser Anadolu'dan ve 12 eser bugün Türkiye sınırları dışında kalan Osmanlı coğrafyasından olmak üzere 131 mimari eserin, 1/25 oranına küçültülmüş miniyatür modelleriyle ilçemiz okul öğrencilerinin büyük ilgisini çekti. Eserleri hayranlıkla gezen Turgut Reis İlkokulu öğrencileri geziyi memnun tamamladı. Renginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Alev Anne Hidroterapi Havuzu faalİyette
Sonraki »

YORUM YAP