Eskiden sıra dışı özellikleriyle dikkat çeken kadınları tarif etmek için kullanılır ve “Tam bir Afet” denirdi. Silivrispor'da öyleydi. Kıskandırıyordu. Herkesin gözü üstündeydi. Ancak ne yazık ki Afetzede oldu.

İki yıl boyunca rahat bir çalışma ortamı sağlanamamış. Doğal afetler ve İdari Afetlerle baş edilememiş. Herkes elinden geleni yapmış ama esas yapılması gerekeni yapan kimse olmayınca Afetler Felaketi doğurmuş…

Yiğit Muhtaç olmuş kuru soğana Kulübün önündeki direğe Kulübün Bayrağını asacak mecali kalmamış düştüğü yerden kalkar diyorlar!!!

Adamın evinde yangın çıkar. İtfaiyenin tüm çabalarına rağmen ev yanar. Toz duman dağılınca itfaiyeci evi yanan adamın yanına gelerek, “Bey Amca, pek bir şey kurtaramadık, kusura bakma, hakkını helal et” der. Adam manzaraya bakarak, “Olur mu evladım hiç değilse arsayı kurtardınız, elinize sağlık” der.

Konu meselelere nereden nasıl baktığınızla alakalı onun için kısa kesip iyi şeylere bakalım. Farkında mısınız bilmiyorum futbolda Ankara düşüyor, İzmir yükseliyor. Ankara'nın dört profesyonel takımı küme düşerken Play-Off finali İzmir takımları arasında oynandı. İzmir'in Dağlarında Çiçekler açıyor…

Bu finalin anlamlı yönleri vardı. Hiç yabancı oynatmayan Altınordu takımının seremonideki duruşu ve İstiklal Marşını yüksek sesle söyleyen oyuncularının seslerinin ekrandan duyulması müthişti.

Hasret kalmışız. Oyun içindeki mücadeleleri de son derece sportmenceydi. Son ana kadar zorladılar ama tecrübeye yenildiler. O tecrübe Mustafa Denizli'ydi.

Maçın uzatmalara kalabileceğini düşünerek önemli oyuncularını hamle oyuncusu olarak kenarda bekletti, tempoyu mümkün olduğu kadar düşük tuttu ve son dakika golüyle Büyük Altay, Büyük Mustafa efsanesini bir kez daha yaşattı.

Eskiden takımlarda Mustafalar, Mahmutlar çoktu soy isimler de kullanılıyordu Büyük-Küçük denirdi. Sedat üç Mahmut dört Fuji Mehmet bile vardı ama Denizli'nin büyüklüğü buradan gelmiyor.

Altay yönetimi ligin sonu yaklaşırken Play-Off ve çıkabilme ihtimalini düşünerek, “Gel beraber büyük olalım” dediğinde hiç düşünmedi ve “Ben Altay'dan para almam bana vereceğiniz parayı Mehmetçik Vakfına bağışlayın” dedi. Geçmişinde buna benzer örnekler çoktur. Büyüklük işte böyle bir şeydir…

Yapılması gerekenleri yaptığı için Büyük Mustafa'dır.

Yeteneğiniz sizi bir yere getirebilir ama sizi orada tutacak olan Karakterinizdir…

YORUM YAP