Engin Akın

5-0’lık skorlara aldanmamak lazım

Birbiri ardına alınan galibiyetler, farklı skorlar, oyuncu kalitesi bunların hepsi yanıltıcı olabilir. Silivrispor'un özellikle son aldığı Harp İş galibiyeti ile finali görmek yanlış olur.
Öyle ya tüm rakipler aynı ayarda olacak diye bir kaide yok.
Grupta Silivrispor'un rakipleri bellidir bunlardan biri Görükle İpek'ti son maçta 2-2 beraberlik aldık ki kazanacağımız bir maçtı. İçerde dışarda tüm maçları tamamladık İpekspor takımı bizim puan kaybetmemizi bekleyecek.
Doğugücü takımı ise çok zorlu ve iyi bir takım. İlk maç deplasmandaydı ve güzel bir galibiyetti. Silivrispor adına alınan 2-0'lık galibiyet mükemmel ve rövanş için güzel bir skordu. Hafta içi bu zorlu maç bizim için hayati önem taşıyan maç olacak. Bu maçtan alacağımız her türlü puanlı skorda iş sadece Play-Off maçlarına kalır erken final olur bizim için.
Doğugücü'nün ardından belki küçük bir final olacak bir Gölcük maçı oynanacak. Bu maç hem lig için hem de Play-Off maçları öncesinde bir hazırlık maçı, bir kendimizi görme müsabakası niteliği taşıyabilir. Gölcük ve Doğugücü karşısında sahnelenen futbol bizim Play-Off fragmanımız niteliğinde olacaktır.
Başta da belirttiğim gibi Silivrispor'un rakibi yok. Tek rakibi hala kendisi, bir bütün olamamanın cezası çekiliyor. Takımdaşlık anlamında sıkıntı yaşanmazken farklı nedenler hem maçlara hem de tribünlere etki edebiliyor.
Benim Play-Off kıstasım, Doğugücü ve Gölcük maçlarının sonuçları ile alakalı olacaktır. Bu maçlarda tehlikeli deneylerden uzak sonuca endeksli olunmalı.
Play-Off maçlarında bu iki rakibimizin bir tık üstündeki rakiplerle mücadelemiz olacak. Onun için Doğugücü ve Gölcük maçlarındaki oyun, skor, mental zirve, ekstra maddi doping finalin fragmanını yaşatabilir zihninizde.
Bundan dolayı biz Harp İş takımına 5 atmışız, 10 atmışız hiç ama hiç önemi yok.
Play-Off maçlarında kaç tane attığına bakmıyorlar bir tek atan üstte çıkıyor. Hayal kurmadan yere sağlam basarak ilerleyelim. Tüm dikkatimizi Doğugücü ve Gölcük maçlarına çevirelim.
Bu iki takımı hem oyunsal hem de skorsal anlamda yenersek işte o zaman son final maçını oynamadan 3. Lig bize hoş geldin diyebilirim.
Erdal hocanın işi zor. Onun tek şansı iyi niyetli oyuncu ve yöneticilere sahip olmasıdır.
Finalde Silivrispor'un rakibi yine Silivrispor olacaktır.

YORUM YAP