“Yolunuz, bahtınız ve gönlünüz açık olsun”

“Yolunuz, bahtınız ve gönlünüz açık olsun”

19.06.2015 10:51:08
Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi, 12. Dönem mezunlarını düzenlediği törenle uğurladı. Törene Ahmet Aksünger müdürlüğündeki okul yönetimi, diğer okul yöneticileri, öğretmen, öğrenci veli ve yakınlarının yanı sıra İlçe Milli Eğitiş Şube Müdürleri Murat Karipçin ve Mehmet Şen ve hayırsever Yaşar Ruhat Gümüş de katılarak bu özel programda Hasgal ailesini yalnız bırakmadı.
Okul bahçesinde düzenlenen Mezuniyet Töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  Açılış konuşması Okul Müdürü Ahmet Aksünger tarafından yapıldı.

AKSÜNGER, ÖĞRENCİ VE VELİLERİNİ TEBRİK ETTİ
Aksünger, yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: "2014-2015 Eğitim-öğretim yılı Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi Mezuniyet Töreni ve etkinliklerine hoş geldiniz diyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bu gecenin haklı gururunu yaşayan kalpleri heyecanla çarpan siz velilerimizi, öğrencilerimizi ve yakınlarını tebrik ediyorum.

"EVLATLARINIZI SEVGİ DOLU BİREYLER OLARAK YETİŞTİRDİK”
Değerli velilerimiz, emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınızı, bir ebeveyn olarak bütün idarecilerim, öğretmenlerim, personelim ile hizmet ederek onların kendinden daha emin, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden bilgili, görgülü yaşamı seven yaşatmayı görev bilen sevgi dolu bireyler olarak, sizlere büyük bir mutluluk ve heyecan içerisinde tekrar takdim ediyorum.

"KILAVUZLUK ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER”
Değerli meslektaşlarım, bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp, erdem ve bilgi ile donattığınız bir nesli daha bugün buradan uğurluyoruz. Onlara gösterdiğiniz kılavuzluk ve ilgi için sizlere teşekkür ediyorum.

"İNANIYORUM Kİ SİZLER DE GÜVENİ VE UMUTLARI BOŞA ÇIKARMAYACAKSINIZ”
Sevgili Gençler, okula ilk başladığınız günden bugüne değin, eğitildiniz, bilgi ve erdemle donatıldınız, bugün bir mezuniyet yaşıyorsunuz. Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Okul günleriniz, okul anılarına dönüşecektir. Sizleri gelecekte başarıyla okulunuzu, bizleri ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancım tamdır.
Sizden sahip olmanızı istediğim üç şey 1- sağlığınız, 2- mutluluğunuz, 3-ahlaklı ve başarılı olmanızdır. Hızla değişen bu dünyada değişimi kavrayınız. Kavrayınız ki muasır medeniyetler seviyesine bizleri taşıyınız. Sizlerden dürüst, adil iyi bir insan, değer ve tutumlara bağlı olmanızı arzuluyorum.
 Bütün toplumların ve ulusların umutları ve güvenceleri genç nesillerdir. Elbette bizim de geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz. Bu gerçeği Ulu Önder Atatürk "Bütün umudum gençliktedir” diyerek ülkeyi ve bütün değerlerini gençlere emanet ederek göstermiştir. İnanıyorum ki; sizler de umutları ve güveni boşa çıkarmayacak ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız. Buna bütün kalbimle inanıyorum.

"HEPİNİZE MUTLULUK VE BAŞARILAR DİLİYORUM”
Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi yarınların güçlü ve büyük Türkiye’sini gerçekleştirecek, İstanbul İlimizin en önemli eğitim kurumlarından birisi. 516 öğrencisiyle ve başarısıyla Silivri’mizin en güçlü kurumudur. Dolaysıyla bu gecenin bizlere yakışır, düzeyi yüksek mutlu bir gece olarak hepimizin anılarında yer almasını temenni ediyor. Kıymetli vakitlerinizi ayırarak bu müstesna gecede bizleri yalnız bırakmadığınız ve onurlandırdığınız için çok teşekkür ediyorum.
Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi sizleri sevgiyle, hasretle uğurlarken hepinize, mutluluk ve başarılar diliyorum. Yolunuz, Bahtınız ve Gönlünüz açık olsun. Saygılarımla.”
Aksünger’in ardından okulun en kıdemli öğretmeni Fuat Göçecek ve  2014-2015 Eğitim-öğretim yılı Okul Birincisi H.Sara Tunca konuşma yaptılar.
Her mezuniyet töreninde olduğu gibi Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi’nin töreninde de bayrak ve flama devir teslim töreni yapıldı.
Okul Birincisi H.Sara Tunca, Okul İkincisi Zeynep Taphasanoğlu ve Okul Üçüncüsü Ecenur Gümüş’e mezuniyet belgeleri ve hediyelerini İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Şen ve Okul Müdürü Ahmet Aksgünger takdim etti.
Okul Birincisi H.Sara Tunca, ismini okul kütüğüne çaktı. 12. Dönem mezun öğrencileri mezuniyet belgelerini öğretmenlerinin elinden aldı.  Müzik Öğretmeni Başak İnanç’ın yönetimindeki okul orkestrası tarafından sunulan keyifli bir müzik dinletisinin ardından, kepler hep birlikte havaya fırlatıldı. Kep töreninin ardından eğlence müzikle devam etti.

Haber:
Renginar M.SALİ

YORUM YAP