Yılmazer: Derdimiz Başkanlık olmamalıydı

Yılmazer: Derdimiz Başkanlık olmamalıydı

27.04.2017 10:39:14

Anayasa değişikliği referandumu ile yapılmak istenenin tek adam arzusu doğrultusunda despotluğa kılıf dikmek olduğunu söyleyen CHP İlçe Kadın Kolu Başkanı Elif Yılmazer, Türkiye'nin otokrasiye doğru sürüklendiği endişesini dile getirdi.

CHP Silivri İlçe Başkanlığı tarafından 24 Nisan Pazartesi günü düzenlenen Referandum Çalışmaları ve Sonuçları konulu toplantıda konuşan CHP İlçe Kadın Kolu Başkanı Elif Yılmazer, 16 Nisan'da gerçekleşen Türkiye anayasa değişikliği referandumunun, toplumun yapısına ve ihtiyaçlarına ters düştüğünü ifade etti.

“TÜRKİYE'Yİ UÇURUMA GÖTÜRMELERİNİN GÖSTERGESİ OLDU”
Anayasa değişiklik teklifinin bir dayatma olarak toplumun karşısına çıkartılmış olmasına tepki gösteren Yılmazer'in açıklaması aynen şu şekilde: “Çok değerli İlçe Başkanım ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimiz, çok değerli Belediye Başkanımız ve Belediye Meclis Üyelerimiz, çok değerli Gençlik Kolu Başkanımız ve Yönetim Kurulumuz, çok değerli örgüt üyelerimiz, çok değerli basın mensubu arkadaşlarım hepinizi saygıyla selamlıyorum, hoş geldiniz diyorum. Ben zaten tek başıma neyi değiştirebilirim ki diyerek, hiç bir şey yapmamak kadar büyük bir yanlış yoktur. 15 yıldır iktidar tarafından kötü yönetilen bu ülkede ekonomi, terör ve işsizlik inanılmaz boyutta iken bizim derdimiz Başkanlık olmamalıydı. Bizleri terör örgütleri ile yan yana gösterip, algı yaratmaya çalışanların iktidar hırsları yüzünden kendi elleri ile yarattıkları terör örgütleri ülke bütünlüğünü yok ederken, vatanına, Cumhuriyetine, İlkelerine bağlı olarak yetiştirdiğimiz evlatlarımızın, bizim olmayan savaşlarda yitip gitmelerine hiçbir zaman yüreğimiz dayanmadı. Din kisvesi adı altında kurdukları cemaat vakıflarında geleceğimiz olan çocuklarımızı tacize, tecavüze kurban vermeye hiçbir zaman yüreğimiz dayanmadı.15 yıldır iktidarda olan ve her seferinde beraber yola çık tıktıkları tarafından kandırıldıklarını ifada eden iktidarın en büyük başarısı toplumun gözünü boyamada ki üstün beceresi olmuştur. Ülke de yaşanan terör, sınır komşularımızla olan kötü ilişkilerimiz, işsizlik ve kötü yönetilen ekonomi ve tek adamlık hırsıyla bize dayatılan bu referandum iktidarın Türkiye'yi nasıl bir uçuruma götürdüğünün bir göstergesi idi ve tek bir HAYIR bu gidişata dur demenin başlangıcı olacaktı.

“ÜLKEMİZİ YOK EDENLERE KARŞI HAYIR'I ÖRGÜTLEDİK”
Bunun için mücadeleye bir yerden başlamak gerekiyordu ve bizde bu bilinçle CHP Kadın Örgütü ve bize gönül veren destek olan kız kardeşlerimiz ve İlçe Örgütümüz ile birlikte tüm programlarımızı hazırladık ve 16 Ocak 2017 Pazartesi günü evlerde, sokaklarda, pazarlarda, stantlarda ve meydanlarda ülkemizi ve değerlerimizi yok edenlere karşı HAYIR'I örgütleyerek başladık çalışmalarımıza. Bu çalışmalarımızdan birkaç örnek vermek istiyorum sizlere;
*İlk olarak bu süreçte İstanbul Milletvekilimiz Sayın Sibel Özdemir'in katılımıyla genişletilmiş Kadın Kolları Örgüt toplantımızı gerçekleştirdik.
*8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü sebebiyle Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar'ın tüm Silivrili kadınlarımızın davet ettiği etkinlikte Belediye Başkanımız Özcan Işıklar ve İstanbul Milletvekilimiz Sayın Bihlun Tamayligil tarafından ülkemizde yapılmak istenen rejim değişikliği hakkında bilgi aktarımında bulunundu.
*Başka bir kadınlar günü etkinliğimizde Silivri Belediye Başkanımızın tahsis ettiği yeşil alanda Silivri ve Zeytinburnu İlçesi Kadın Kolları olarak şiddet mağduru olup hayatını kaybeden kadınlarımız adına Selimpaşa Mahallemizde Sevgi Ormanı oluşturduk.
*Yine Kadınlar Gününde Kadın Kollarımızın organizasyonu ile İlçe Yönetim Kurulumuz Meclis Üyelerimiz ve Gençlik Kollarımız ile birlikte sabah erken saatlerde işçi servis duraklarında kadın işçilerimiz karşılayarak engelli çocuklarımızın kendi elleri ile hazırladığı HAYIR logolu kurabiyelerimizi ikram ederek kadın günlerini kutladık.
*Yine Kadın kollarımızın organizasyonu ile İlçe Başkanımız ilçe yönetimimiz ve gençlik kollarımız ile ilçemizde bulunan tekstil fabrikadaki kadın işçilerimiz ile bir araya gelerek hazırladığımız hediyeler ile Dünya Emekçi Kadınlar günlerini kutladık.
*8 Mart Dünya Kadınlar günü akşamında İlçe Başkanımız, Belediye Başkan Vekilimiz, Kadın Meclis Üyelerimiz ve Belediye Başkanımızın E-eşi ile birlikte ilçemizde bulunan tüm restoranları ziyaret ederek Kadınlarımıza HAYIRLI akşamlar temennisinde bulunduk.
*Regaip Kandil'inde Kadın Kollarımızın elleri ile pişirdiği lokmaları Uğur Mumcu Meydanında bulunan satanımızda Silivrili hemşerilerimize dağıttık ve HAYIRLI kandiller diledik.
*Mahallelerimizde toplan 43 adet olmak üzere kadınlarımız ile geniş katılımlı ev toplantıları düzenledik ve bize dayatılan tek adam rejimi ile ilgili bilgi aktarımında bulunduk. Bu toplantılarda bizlere evlerini açan Silivrili hemşerilerimize teşekkürü bir borç biliriz.
*Bunun dışında kadın kolları olarak yeni doğan yavrularımızın, hastalarımızın, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın kederli sevdiklerinin, yardıma ihtiyacı olan ailelerin ve vatan bütünlüğünü korumak için askere giden gençlerimizin elimizden geldiğince yanında olmaya çalıştık.

“ÖZVERİYLE ÇALIŞAN TÜM VATANSEVER HEMŞERİLERİME TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİRİM”
Ve bunları yarın çocuklarımız ve torunlarımız bu ülkede bütün bunlar olurken yaşanan bu süreçte siz bu ülke için ne yaptınız diye sorduklarında hepimizin verebilecek bir cevabımız olsun diye yılmadan, usanmadan ve yorulmadan yaptık. Bizlere çalışmalarımızda desteğini esirgemeyen İlçe Başkanımız Sayın Suna Göçengil ve İlçe Yönetimine, Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar ve Belediye Meclis Üyelerimize, Belediye Başkanımızın çok değerli Eşi Sayın Esma Işıklar'a, Milletvekillerimize, kadın-erkek eşitliğine inan ve bu yolda bizimle yürüyen erkek arkadaşlarımıza, partide çalışan emekçilerimize, mahalle başkanlarımıza, sandık sorumlularımıza, kat sorumlularımıza, müşahitlerimize, avukatlarımıza, üye ve gönüllülerimize, büyük özveriyle çalışan tüm örgütümüze ve bu ülkenin kuruluşuna, varlığına, Cumhuriyetine inanan tüm Silivrili vatansever hemşerilerimize sonsuz saygı ve sevgilerimle teşekkürü bir borç biliyorum. Ve en büyük teşekkür CHP çatısı altına birlikte omuz omuza yürümekten her zaman onur duyduğum kadın yoldaşlarıma, kız kardeşlerime etmek istiyorum. Sizler partimize en çok emek verenlersiniz, sizler bu partide yan kol değil bu partinin tam da ortasında omurgasınız gövdesiniz, inanılamaz performans ile özverili çalışmalar ile bize emeğin en yüce değer olduğu bir kez daha gösterdiniz. Silivrinin her karış toprağında ayak izi olan siz sevgili kız kardeşlerime sonsuz teşekkürler; ellerinize, ayaklarınıza, emeğinize yüreğinize sağlık.

“YILMAYACAĞIZ, KORKMAYACAĞIZ, SİNMEYECEĞİZ”
Bizler Kadın Örgütü olarak aklımız vicdanımız ve emeğimizle Ebedi Baş Komutamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ve şehitlerimizin bedeller ödeyerek bize emanet ettiği bu vatanı birlik ve beraberlik içeresinde yılmadan korkmadan ve sinmeden korumaya devam edeceğiz.”
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP