Yılmaz: Sağlık yatırımlarımızın başındayız

Yılmaz: Sağlık yatırımlarımızın başındayız

25.03.2020 11:17:17

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, geçtiğimiz aylar içerisinde Bakanlık, Valilik ve Kaymakamlık düzeyinde ilçemizin sağlık hizmetlerinde iyileştirme için önemli adımlar attı. Var olan aile sağlığı merkezleri ve sağlık evlerini ihtiyaçlar bakımından gözden geçirilirken, eksik bölgeler konusunda da girişimler başlatıldı. Yılmaz, sağlık alanlarına yönelik çalışmalarını değerlendirirken, “10 yılda bir sağlık ocağı bile yapılmayan dönemden sonra daha yolun başındayız, ilçemizin ihtiyaçlarını karşılayacak önemli yatırımlar ile ilgili takipteyiz” dedi.

Bölgemizin her geçen gün artan ve dağınık yerleşim gösteren nüfusundan hareketle, çocuk ve yaşlıların rahatsızlığında eksikliği daha da çok hissedilen sağlık hizmetleri konusuna eğilen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ilçemize yönelik sağlık ocağı yatırımlarına hız kazandırdı. İnsan odaklı hizmet anlayışı doğrultusunda Gümüşyaka ve Akören'de yeni sağlık ocağı yatırımlarının inşatları devam ederken, Semizkumlar'a gezici sağlık ocağı temin edildi, Seymen'de var olan merkezin fiziki şartları iyileştirildi. Yeni Mahalle, Büyük Çavuşlu ve Selimpaşa Yoğurthane mevkii için yeni sağlık yatırımları gelecek planlarına dahil edildi.

GÜMÜŞYAKA SAĞLIK OCAĞI YENİDEN YAPILIYOR

Uzun yıllardır atıl durumda bekleyen Gümüşyaka Mahallesi'nde bulunan İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait eski sağlık ocağı binası Ocak 2020'de yıkıldı. İl Sağlık Müdürlüğü'nün talebi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Silivri Belediyesi ekipleri, tehlike arz eden yapının yıkımı gerçekleştirildi ve yenisinin yapımına Şubat ayında başlanırken kaba inşaatı tamamlandı. Mayıs-Haziran gibi hizmete açılması bekleniyor.

 

AKÖREN SAĞLIK EVİ MAYIS'TA HİZMETE AÇILACAK

Hayır hasenat yapan vatandaşlarımız sayesinde mülkiyeti belediyemize ait olan Akören Mahallesi'nde eski sağlık evinin yerine yeni bir sağlık evi temeli 17 Ocak 2020'de atıldı. Mayıs ayında hizmete girmesi planlanan sağlık evi ve lojman binası Silivri Belediyesi tarafından projelendirildi. Akören Mahallesi 2496 parseldeki belediyeye ait arazi üzerine inşa edilen sağlık ocağı ve lojman binasını hayırsever Ayşenur Yıldız Usta ve Vasfiye Leyla Yıldız, merhum Ali Kemal Yıldız anısına yaptırıyor.

MODERN SAĞLIK EVİ

Yaklaşık 50 senelik eski binanın yıkılmasının ardından yeni sağlık ocağı 210 metrekare alana tek katlı olarak inşa edilecek ve içerisinde 90 metrekare lojman yer alacak. Sağlık ocağında bir doktor ve bir ebe görev yapacak. Projesi ve inşası Silivri Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sağlık ocağı, tamamlanmasının ardından İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edilecek.

AKÖREN SAĞLIK EVİ BEKİRLİ'YE DE HİZMET VERECEK

Akören Mahallesi sınırlarında yapılan sağlık evi aynı zamanda Bekirli Mahallesi'ne de hizmet veren modern bir hizmet binası olacak.

 

SEMİZKUMLAR'A GEZİCİ SAĞLIK HİZMETİ

Semizkumlar Mahallesi artan nüfusuna rağmen sağlık ocağı açılamayan bir bölgeydi. Buradaki eksikliğin giderilmesi hakkında Başkan Volkan Yılmaz şu bilgiyi verdi: “Belediyeye ait bir binamızın inşaatını yaparak, bilgisayarını yazıcısını belediyemiz tarafından sağlayarak mahalle muhtarımızın da ciddi katkıları ile en önemlisi de sağlık bakanımızın ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun Silivri ziyaretindeki sözü ile Semizkumlar'daki Gezici Sağlık Hizmeti başlattık.”

 

SEYMEN'DE İYİLEŞTİRME

Seymen Mahallesine tahsis edilen sağlık evinin hem içi, hem dışı, bahçesinin bakımı ve boyası yine bu dönemde belediye tarafından yapıldığını belirten Başkan Yılmaz, “Vatandaşlarımızın daha sağlıklı hizmet alması için çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP