Yılmaz: Merkezde olan çeperlere de uygulansın

Yılmaz: Merkezde olan çeperlere de uygulansın

13.12.2019 14:08:47

İBB'de 2020 bütçe ve stratejik planları hakkında söz alan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul'un merkezinde var olan hizmet anlayışının çeperindeki ilçeler ve kırsal kesimlere pozitif ayrımcılıkla ulaşması gerektiğini savunurken, herkesi kucaklayan bir anlayışla hizmet etme zorunluluğuna işaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında MHP Grubu adına söz alan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz 2020 yılında uygulanmak üzere görüşülen bütçe ve stratejik planlar hakkında görüşlerini paylaştı.

YILMAZ: AŞKLA İSTANBUL'UMUZA HİZMET ETMELİ

Yılmaz, görüşlerini şöyle ifade etti: “Yapılması gereken bazı hizmetler ve bir takım hususlara meclisimizin dikkatini çekmek üzere söz almış bulunuyorum.

İBB 2020 yılı bütçesinin ve stratejik planının şimdiden İstanbul'umuza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Fethi sevgili peygamberimiz tarafından müjdelenen ve fethiyle çağ açılıp çağ kapatılan bu kadim şehre hizmet etmek herkese nasip olmaz dolayısıyla bu hizmet için yetkili kılınan bizler ve Sayın Belediye Başkanı bu bilinçle hareket etmeli ve aşkla İstanbul'umuza hizmet etmelidir.

“HERKESİ KUCAKLAYAN BİR ANLAYIŞLA BU KADİM ŞEHRE HİZMET ETMEK ZORUNDAYIZ”

Önceliğimiz insan ve herkese eşit mesafede hizmet etme anlayışımız da düsturumuz olmalıdır. Şeffaf her kuruşu denetlenebilir ve her kuruşunda İstanbul'un en ücra köşesinde yaşayan vatandaşımızın, yetimlerimizin hakkının olduğu bilincinden hareketle kimseyi ötelemeden, herkesi kucaklayan bir anlayışla bu kadim şehre hizmet etmek zorundayız. Memleketi, mezhebi, dini inancı ne olursa olsun herkese eşit mesafede duran bir hizmet anlayışı ile hareket etmek, etle tırnak gibi olmuş ve birlikte yaşama iradesini ortaya koyan vatandaşlarımıza hizmet birinci vazifemiz olmalıdır. Hizmet verdiğimiz vatandaşlarımıza eşit mesafede olurken yine mesai arkadaşlarımıza bu şehre hizmet edenlere de yöneticiler olarak eşit mesafede durmamız gerektiğini inanan bir siyasetçiyim.

“TOPTANCI BİR YAKLAŞIMLA İKİ SEÇİM ARASINDA İŞE ALINAN EMEKÇİLERE YAPILAN ZULMÜ KINIYORUM”

Toptancı bir yaklaşımla iki seçim arasında işe alınan her biri kendi ailesinin kahramanı olan emekçilere yapılan zulmü buradan kınamak istiyorum. Bu emekçi arkadaşlarımızın her zaman yanında olacağımı hamaseten değil inanarak söylüyorum. Yanlışım varsa CHP'li Silivri Meclis Üyesi arkadaşlarım burada;  uzun yıllar CHP'nin yönetimindeki bir belediyeyi devraldım ve benden önceki Belediye Başkanının seçim yatırımı olur mu diye son 2-3 ayda işe aldığı arkadaşlarımızı bırakın işten çıkartmayı merak edip listesini bile istemedim. Düzeltmek isterlerse burada CHP'li Meclis Üyelerim diyebilirler; ‘Sen şu arkadaşımızı işten attın' diye. Dolayısıyla biz herkese eşit mesafede durmalıyız.

BÜTÜNCÜL ANLAYIŞLA HİZMET VERGUSU

Çok rakamlara girmeden, tekrara düşmeden Büyükşehir Belediyesi'nin bütüncül bir yaklaşımla tüm şehre nasıl hizmet etmesi gerektiği konusunda bu tabana oturtarak tespitlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

“MERKEZİN ALDIĞI HİZMETLERİ İSTANBUL'UN ÇEPERLERİNE YAYMALIYIZ”

İstanbul yalnız sur içinden, Kadıköy'den, Beşiktaş'tan ibaret değil. Çeperindeki diğer ilçelerin hizmetlerinden aldığı yatırımların İstanbul'un tamamına bütüncül bir anlayışla yayılmasını istemekteyim. İstanbul denilince sur içi akla gelse de sur dışı, içini kat be kat büyüklüğüne ulaşmıştır. 20 milyona yaklaşmış bir nüfusla Tuzla'dan Silivri'ye kadar büyük bir coğrafyaya sahibiz. Geçmişten günümüze, bugünden yarına taşınması gerektiğine inandığımız kültür ve sanat etkinliklerinin İstanbul'un tüm sınırına yayılması gerekiyor. İBB şehir tiyatrolarının elime geçen Aralık Ayı Oyun Programına baktığımızda burada yazılan sahneler; Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Şişli, Fatih, Kağıthane, Kadıköy, Üsküdar vs. İstanbul'un merkezi ilçelerinde tiyatro oynanıyor. Buradan sormak istiyorum; Çatalca'nın Kestanelik köyünde, Şile'nin Ahmetli köyünde, Büyükçekmece'nin Kamiloba köyünde, Beykoz'un Akbaba köyündeki bir hanımefendi, bir genç kızımız bu tiyatroları nasıl izleyecek?”

“ELEŞTİRİ DEĞİL TAVSİYEDE BULUNUYORUM”

CHP sıralarından yükselen itirazlara cevap veren Başkan Yılmaz, “Bakın değerli arkadaşlar, siz benim dilek ve temennilerime ortak olamazsanız biz bu şehri beraberce nasıl yöneteceğiz? Dilek ve temennilere ortak olmayı bilin hiç olmazsa.

İfade ettiklerim eleştiri değil. Önümüzdeki stratejik planınızda olması gerekenleri söylüyorum. Sanatı, kültürü, sporu, eğitimi şehrin taşrasına, fakir mahallelerine, köylerine yayabilmemiz lazım” şeklinde konuştu.

Yılmaz açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Silivri'de tiyatro oynatıyorum. Köylerimizden otobüslerle hanımefendileri getirip tiyatro izlettiriyorum. 65 yaşındaki hanımefendi bana, “Sayın Başkanım ben 65 yaşındayım, ilk defa bugün tiyatro izleyeceğim” dedi. Ve oyundan sonra “Ben eşimi 20 yıl önce kaybettim. 20 yıldır hiç bu kadar gülmemiştim” diye duygularını paylaştı.

“MERKEZ DIŞI İLÇELER SPOR TESİSİ FAKİRİ”

Aynı şekilde merkez dışı ilçelerimiz spor tesisi fakiri. Onun için buralara bizlerin spor yatırımlarını yapmamız gerekiyor. Eğitim konusunda da aynı şey geçerli. Bir önceki Belediye Başkanlarımızın çok değerli kapalı spor salonu yatırımları oldu. Teşekkür ediyoruz. Bu bağlamda da Ekrem İmamoğlu'na 150 Kreş projesiyle ilgili de şahsım ve Silivri adına teşekkür etmek istiyorum. Bağırarak çağırarak konuşmacıyı engelleyerek bir yere varamayız. Teşekkür etmesini de eleştiri yapıldığında veya temenni edildiğinde de dinlemesini bileceğiz.”

Tüm ayrıntılar Pazartesi günü Hürhaber'de...

 

YORUM YAP