Yılmaz: Deniz bitti kara göründü

Yılmaz: Deniz bitti kara göründü

7.09.2019 12:35:44

Eylül meclisi ikinci oturumu 6 Eylül Cuma günü saat 15.30'da Volkan Yılmaz'ın Başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemin dikkat çeken maddelerinden biri Karaman Kardeşler Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından 34 EC 5671 plakalı çöp kamyonunun belediyemize hibe talepleri ile ilgiliydi.
Belediye Başkanlığının isteği üzerine konu Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından meclis gündemine getirilmiş olup Abdullah Salim Çavdar Başkanlığı ve Sultan Aşkın, Kenan Değdaş, Mehmet Yönet ile Lütfü Vardar üyeliğindeki Plan ve Bütçe Komisyonu hibe talebini oybirliğiyle uygun gördü.

KOMİSYON GÖRÜSÜ ŞÖYLE İFADE EDİLDİ

“Karaman Kardeşler Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından,34 EC 5671 plakalı,2013 model, Mercedes-Benz marka,NMB37532212124777 Şasi numaralı,902915C 100543 5 Motor numaralı, çöp kamyonunun bedelsiz olarak çöp toplama işlerinde kullanılmak üzere, Belediyemize hibe talepleri.
5393 sayılı Belediye Kanununun 38/1 maddesinde belirtilen, Belediye Başkanının görev ve yetkilerinde şartsız bağışları kabul etmek hükmü geçse de, Noterden satış işlemlerinin yapılabilmesi için, Türkiye Noterler Birliği Genelgesine göre, hibe araçlara meclis karan alınması gerekmektedir.
Yukarıda ismi belirtilen firma tarafından ve yine yukarıda vasıfları belirtilen çöp kamyonunun Belediyemize hibesinin kabulü komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülmüştür.”
CHP, HİBENİN GEREKÇELERİNİ SORGULADI
Konu hakkında CHP Grubu adına söz alan Süheyl Kırkıcı, Başkan Bey'den firmanın hibe talebine ilişkin ‘neden' ve ‘niçin'leri açıklayarak kamuoyunu bilgilendirmesini isterken, “Bu hibenin gerekçesini firmanın faaliyetleri içinde belediye olarak tolere etmemiz istenen bir iş konusunu mu oluşturuyor?” diye sordu.
YILMAZ: SİLİVRİ'YE ZARAR KARŞILIĞI HİBE KABUL ETMEMİZ SÖZ KONUSU DAHİ OLAMAZ
Başkan Volkan Yılmaz, açıklamasında şunları söyledi: “Silivri'ye, çevre veya doğaya zarar verilmesi karşılığında hiçbir hibeyi kabul etmem söz konusu dahi olamaz. Bizim adı geçen firmaya tanıyacağımız bir imtiyaz bulunmuyor.
Faaliyetleri belediye yetkileri çerçevesinde değil. Firmanın çalışmalarını Bakanlık denetliyor, izinleri bu düzeyde alınıyor.

“SİLİVRİ'DE RANT SAĞLAYAN BUNU BU ŞEHİRLE PAYLAŞMAK DURUMUNDA”
Şunu da belirtmek isterim sıfır atık dönüşümü çerçevesinde daha pek çok araç hibemiz söz konusu olacak.
Belediyemizin araç parkurunu faaliyetlerimizi sağlıklı şekilde yerine getirmek üzere genişletmemiz gerekiyor.
Bu şehirdeki faaliyetlerinden dolayı rant sağlayan işletmeler bu ranta belediye üzerinden Silivri ile paylaşmak durumunda. 

“KENDİ İŞİMİZİ KENDİMİZ YAPACAĞIZ, BORÇLANMAYACAĞIZ”
“20 Milyon TL'ye yaklaşan bir çöp toplama işimiz var. Yeni yıla kadar çöplerimizi belediye olarak kendimiz toplayacak araç donanımına sahip olmamızı hedefliyoruz. Bunu 4-5 Milyon bedel karşılığında yaparsak, yılda 10-15 Milyon arasında para belediyemizin kasasında kalacak. Daha doğrusu her yıl bu kadarlık borcumuzda bir artış olmayacak.
Tekrardan belediyemizin araç parkurunu genişletme hususunda tüm meclis üyelerimizden duyarlılık ve destek beklentimi yenilemek istiyorum.
“ARAÇ PARKURUMUZ VAHİM DURUMDA”
Suiistimale açık bir hibe konusu gündemimizde de anlayışımızda da yok. İlerleyen günlerde sizlerle araç demirbaşlarımıza dair bilgiyi paylaşacağım. Vahim durumdayız.
“DENİZ BİTTİ KARA GÖRÜNDÜ”
Araç kiralama ve çöp toplama kartellerinin eline düşmüş belediyecilik anlayışını daha fazla ne Türkiye ne de Silivri'de bizler sürdüremeyiz. Deniz bitti, kara göründü.
Bugüne kadar gelinen borçlanma durumu ile devam etmemiz mümkün değil.

“ŞEFFAF ŞEKİLDE İLERLEYECEĞİZ”
Süheyl Bey'e sorusu ve açıklama imkanı verdiği için teşekkür ediyorum. Her şeyi açık açık, şeffaf şekilde konuşup, değerlendireceğiz. Hiçbir alınganlık içinde değilim, olmayacağım.”

YAZICI: FİRMA İBB VE BAKANLIK YETKİ ÇERÇEVESİNDE
Konuyla ilgili söz isteyen Celalettin Yazıcı, hibe talebinde bulunan firmanın faaliyet ve ruhsatlandırma sürecinin ilçe belediyesi ile hiçbir ilgisi olmadığını, İBB ve Bakanlık nezdinde işlem gördüğünü açıkladı.
Gündem maddesi yapılan oylamanın ardından oybirliğiyle kabul edildi.
Sevginar SALİ

 

 

YORUM YAP