Yılmaz’dan Azis’e destek sözü

Yılmaz’dan Azis’e destek sözü

23.02.2021 17:00:13

Bulgaristan'da gerçekleştirilecek genel seçimler öncesi Silivri'nin kardeş şehri Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis'i ağırlayan Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz destek çağrısını olumlu yanıtladı. İkilinin ilk buluşmasında keyifli bir işbirliği ile örnek dayanışmanın sinyalleri verildi.

2003 yılından beri Kırcaali Belediye Başkanlığı görevini yürüten, aynı zamanda Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkan Yardımcısı olan Hasan Azis, 23 Şubat 2021 tarihinde Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Azis'in kardeş belediyesini nezaket ziyareti aynı zamanda 4 Nisan'da Bulgaristan'da gerçekleştirilecek genel seçimlere destek talebini de kapsadı.

AZİS DOSTLUK MESAJLARI VERDİ, SEÇİM DESTEĞİ İSTEDİ

Kırcaali Belediyesi olarak Silivri'nin yanı sıra Çorlu, Kırklareli, Tekirdağ ile de kardeş belediye olduklarını paylaşan Azis güzel dostlukların kurulduğunu ve sıcak ilişkileri yıllardır sürdürdüklerini dile getirdi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'la tanışmaktan dolayı mutluluğunu paylaşan Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, Bulgaristan'da 4 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilecek genel seçimler dolayısıyla Hak ve Özgürlükler Hareketi olarak yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını anlattı destek beklentisini ifade etti.

TARİHİ BİR SEÇİM, HÜKÜMET ORTAKLIĞI İÇİN BÜYÜK FIRSAT

HÖH'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, önümüzdeki seçimin son derece önemli olduğunu ifade ederken kuruluşlarından bu yana ilk kez bölünmeden seçime gittiklerini bu tarihi fırsatı kullanarak sandıklardan 3. Parti olarak çıkıp hükümet ortağı hedefi için çalıştıklarını ifade etti. Azis, bu aşamada da Türkiye'de yaşayan Bulgaristan vatandaşı Türklerin desteğine duydukları ihtiyacı vurguladı.

YILMAZ: HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

Yılmaz, “Balkanlar, gönül coğrafyamızda çok ayrı bir yere sahip. Ben de Lozan mübadili Selanik göçmeniyim. Balkanlardaki Türklük aşkı bizim için çok önemli. Gönlümüzün bir parçasının her zaman sizlerle olduğunu bilmenizi istiyorum. Bulgaristan'daki Türk kardeşlerimizin verdiği mücadeleyi destekliyoruz.

Verdiğiniz hizmetleri uzun zamandır gıyaben takip ediyoruz. Önümüzdeki seçimlerin, mücadelenizin başarıyla sonuçlanmasını diliyoruz” dedi.

NAİM SÜLEYMANOĞLU ANITI İÇİN İŞBİRLİĞİ SÖZÜ

Azis, Yılmaz'ın yakın ilgisi ve destek ifadelerinden duyduğu memnuniyeti paylaşırken ikili Merhum Sporcumuz Naim Süleymanoğlu anısına Kırcaali'de ortak bir anma çalışmasını hayata geçirmek konusunda sözleşti.

HÖH Kırcali İl Başkanı Resmi Murad ve İlçe Başkanı Latif  Rasim de Hasan Azis'e Silivri ziyaretinde eşlik ettiler. Buluşmada Silivri Bulgaristan Göçmenleri Dernek Başkanı Beyzat Bedel, dernek yöneticileri, AK Parti Meclis Üyesi Şükriye Akkaya Karakuş, Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan da hazır bulundular.

Sevginar SALİ

 

 

YORUM YAP