Yılmaz: Büyük bir depremi tetiklemesi söz konusu değil

Yılmaz: Büyük bir depremi tetiklemesi söz konusu değil

24.09.2019 16:30:20

Depremin ardından Silivrilerin en çok merak ettiği soru, “Büyük Marmara Depremi'nin habercisi mi?” oldu. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yorumladı:  “Merkezdeki yetkililerden aldığımız bilgiler de bu depremin, beklenen büyük depremin öncüsü olma durumu yok, bunu bilelim. Ama yaklaşan büyük deprem ile ilgili Silivri olarak, İstanbul olarak, ne kadar hazırız bunu da sorgulamak durumundayız.”

Marmara Denizi'nin Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde gerçekleşen 4.6'lık deprem Silivri'de yoğun hissedildi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri-Marmara Ereğlisi açıklarında meydana gelen deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“SİLİVRİ'MİZİ DEPREME HAZIRLIKLI BİR KENT HALİNE GETİRMELİYİZ”

Herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığını belirten Başkan Yılmaz, “Öncelikle Marmara Denizi Silivri – Marmara Ereğlisi açıklarında gerçekleşen deprem neticesinde sevindirici olan herhangi bir can veya mal kaybının yaşanmamasıdır. Şu anda her şey normal vaziyette seyrediyor. Şunu ifade etmek istiyorum ben yer bilimci değilim, deprem bilimci de değilim ama şöyle bir gerçek var; İstanbul'da ve Silivri'de yaşayan herkes beklenen büyük depremle er ya da geç yüzleşecek. Biz burada Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) ile ortaklaşa çalışıyoruz. Belediyemiz sınırları içerisinde yer verdiğimiz bu merkezlerde 365 gün 7/24 doğa hareketleri, yer hareketleri izleniyor. Merkezdeki yetkililerden aldığımız bilgiler de bu depremin, beklenen büyük depremin öncüsü olma durumu yok, bunu bilelim. Ama yaklaşan büyük deprem ile ilgili Silivri olarak, İstanbul olarak, ne kadar hazırız bunu da sorgulamak durumundayız. Biz kentsel dönüşümle kötü yapı stokunu bir an önce ortadan kaldırıp İstanbul'umuzu, Silivri'mizi depreme hazırlıklı bir kent haline getirmeliyiz” dedi. 

ÖNCEDEN PLANLADIĞIMIZ BİR DEPREM ÇALIŞTAYIMIZ VAR

‘Deprem Çalıştayı' hazırlığında olduklarını ifade eden Başkan Yılmaz; “DOHAD ve Prof. Dr. Oğuz Gündoğdu hocamızla daha önceden planlanmış ve Eylül sonu olarak Silivri'de üç gün sürecek bir Deprem Çalıştayı düşünüyoruz. Bugün meydana gelen deprem yer kabuğuna çok yakın olduğu için de şiddetli hissedilmesi, yapacağımız çalıştaya farkındalığı arttırması noktasında bir vesile olduğunu düşünüyorum. Şuan Silivri'de vatandaşımızı olumsuz etkileyecek hiç bir durum yok. Her şey tamamen doğal hayatın içerisinde devam ediyor. Tekrar söylüyorum biz Silivri Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Merkezi Hükümet olarak eşgüdüm içerisinde hem Silivri'mizi hem de İstanbul'umuzu depreme hazır hale getirmeli, depreme dayanıklı binaları biran önce inşa etmeliyiz.” diye konuştu.

OKULLARDAKİ EĞİTİM DEVAM EDİYOR

Okullardaki eğitimle ilgili de bilgiler veren Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Okullarımızda eğitim devam ediyor. Ben tespit çalışması ve toplantı nedeniyle Beyciler mahallemizdeydim. İlçe merkezimizdeki okullarda korku ve panik hali ile öğretmenlerimiz çocuklarımızı dışarı çıkartmış. Ayrıca deprem anında nasıl davranılacağına yönelik de bir nevi eğitim verilmiş. Ama hiçbir şekilde okulların boşaltılması veya tatil edilmesi söz konusu değil. Bize gelen bilgiler bu şekilde.”

 

 

 

YORUM YAP