Yağmur altında adalet nöbeti

Yağmur altında adalet nöbeti

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve İlçe Yönetimi, yağmur altında Adalet Nöbeti tuttu.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın çağrısıyla Maçka Demokrasi Parkı'nda başlatılan Adalet Nöbeti, beşinci gününde yoğun yağışa rağmen gerçekleştirildi. Hukuki dayanağı olmaksızın yapılan tutuklanmalara karşı demokrasiden yana tavır alan Silivrililer ile Maçka Demokrasi Parkı'na giden CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve İlçe Yönetimi, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile birlikte Adalet Nöbeti'ne katılarak eylemi büyütmeye devam etti. Etkili sağanak yağışın engel olamadığı demokrasi ve hukuk talebi eyleminde, adalet için buluşanlar iftarını CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile yeryüzü sofrasında açtı. CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasını Silivri Belediyesi CHP'li Meclis Üyeleri de protesto etti. Melih Yıldız, Semih Ayeş, Doruk Bulut, Süheyl Kırkıcı ve Arzu Yalçınkaya katılımlarıyla nöbete destek verdi.

GÖÇENGİL: NÖBETİMİZ ADALET GELİNCEYE DEK SÜRECEK
Başkan Işıklar adaletin toplumsal açıdan önemini, “Adalet kutup yıldızı gibi yerinde durur, geriye kalan her şey onun etrafında döner” sözleriyle özetlerken, İlçe Başkanı Göçengil, “Maçka Demokrasi Parkı'nda nöbetteyiz. Biz birlikte, beraber, huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bizim nöbetimiz, bu ülkeye adalet gelinceye kadar devam edecek!” açıklaması ile süreci değerlendirdi.

HASAN TATLI, SAYGI DURUŞUYLA ANILDI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı Adalet Yürüyüşü'nde adalet ararken hayatını kaybeden Mamak İlçe Örgütü'nden Hasan Tatlı anısına saygı duruşunda bulundular.

YÜRÜYÜŞE DESTEK VERMEK İÇİN ANKARA'YA GİTTİLER
Adalet Nöbeti'nde vazifelerini gönüllü bir şekilde ifa eden partililer, beşinci günü tamamladıktan sonra Kılıçdaroğlu öncülüğündeki Adalet Yürüyüşüne destek vermek amacıyla Ankara'ya yola çıktı. Türkiye'de hızla artan hukuksuzluklara dikkat çekmek amacıyla başlatılan eylem dalgasına destek olmaktan asla yorulmayacaklarını ifade eden CHP Silivri İlçe Kadın Kolu Başkanı Elif Yılmazer, Ankara çıkarması ile ilgili şu açıklamayı yayınladı; “Adalet isteyen insana kilometrelerce yürümek zor gelmez. Aksine, bir insan umudunu taşıdığı adil yarınlar için verdiği mücadelede güçlenir" diyen Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun adalet yürüyüşüne destek vermek için İl Başkanımız, Parti Meclisi üyelerimiz, Milletvekillerimiz, İlçe Başkanlarımız, Belediye Başkanlarımız, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarımızla birlikte Ankara yolundayız...”

Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP