Volkan Yılmaz’dan “Gülünç diktatörler” göndermesi

Volkan Yılmaz’dan “Gülünç diktatörler” göndermesi

10.07.2020 21:36:11

CHP'nin faaliyet raporu değerlendirmesinde öne sürdüğü kolektif çaba noksanlığı eleştirisini yanıtlayan Başkan Volkan Yılmaz, ilginç bir benzetme ile cevap verdi.

Silivri Belediyesinin 2019 Yılı Faaliyet Raporunun oy çokluğu ile kabul edilmesinin ardından söz alan Başkan Volkan Yılmaz, CHP'nin eleştirilerini yanıtladı.

“KENDİ FAALİYETLERİNİ DE ONAYLAMAMIŞ OLDULAR”

“CHP Grubunda bulunan meclis üyesi arkadaşlarım 2019 yılındaki faaliyet raporuna “ret” oyu verdiler. Dolayısıyla kendi siyasi partilerinin belediye başkanlığını üç aylık faaliyetini de onaylamamış oldular. Bunu da kendilerine hatırlatmış olayım.

Silivri'de hoşgörü kültürü, meclis atmosferinde yaşanan uzlaşı herkesin gıptayla takip ettiği bir yıla aşkın süredir beraberce götürüyoruz. İnşallah bundan sonra da böyle devam edecek.

“İÇERİK DEĞERLENDİRMESİ BEKLERDİM”

Süheyl beyin Faaliyet Raporu konusunda yaptığı konuşmalardan birkaç not aldım. Hızlıca onlara cevap vereceğim. Anlattıklarından aklımda kalan Faaliyet Raporuna ilişkin yaptığı tek eleştiri; kâğıdın kuşe kâğıdı olması. Bu da üzücü, daha yapıcı, daha doyurucu ve faaliyetin içeriğine girerek değerlendirmeler yapmasını beklerdim.

“ESASINDA BUNLAR “GÜLÜNÇ DİKTATÖRLER””

Kolektifi çaba noktasında eleştiri oldu. Önemsiyorum. Kolektif üretmek, kolektif kararlar almak çok önemli ama bir o kadar da zor şeyler. Şehri kolektif şekilde idare edenler, paydaşları; sivil toplum örgütlerini, meslek odalarını, muhtarlar derneği başkanını, spor kulübü başkanını kendileri belirlerler! Ondan sonra paydaşlarla beraber şehri kolektif yönettiklerini iddia ederler. Esasında bunlar “gülünç diktatörler”.

Ben göreve geldiğimden beri bu paydaşların hiçbir tanesine müdahale etmedim. Bu şehrin paydaşlarını kendi dinamikleriyle, kendi güçleriyle ayakları üzerinde durup bağımsız bir şekilde oluştukları zaman o paydaşlarla kolektif olarak yönetilebileceğine inanan bir arkadaşınızım.

“BUNLAR SİLİVRİ'NİN KRONİK SORUNLARI DEĞİL MİYDİ?”

Hiçbir kronik sorunu çözemediğimi iddia ederek beni gülümsettiniz. Şehrin hangi kronik sorunları vardı? İki tane köprümüz var; 32 gözlü tarihi Mimar Sinan Köprüsü ve kısa tarihi köprü. On yıla yakın bekleyen bir restorasyon çalışması sizce kronik bir problem değil mi? Ve şu an o iki köprü bitme aşamasında değil mi?  Bu bir kronik problemin çözülmesi değil mi?

Depremde hasar görüp 11 yıldır yıkılamayan ve altında şehrin ana şebekesinin bulunduğu İlçe Emniyet Müdürlüğü binasını yıktık. Oradaki yolu açtık ve küçük bir otopark yaptık. Otoparkın arkasındaki alanlarda ağaçlandırmasına varana kadar asfalt ve bordürlerini yaptık. Sizce Silivri'nin kronik bir sorunu değil miydi?

Yine şehrin İlçe Emniyet Müdürlüğü binası bulunmaması, İlçe Jandarma Komutanlığı binasının bulunmaması, Selimpaşa'daki polis merkezinin çok kötü durumda olması ve şuan yenilerinin bitmek üzere olması sizce kentin kronik sorunları değil miydi?

Yine şuan Yavuz Sokak, Vakkas Sokak BP istasyonun arkasında bulunuyor. Meclis Üyesi olarak şehrin sokaklarını ne kadar geziyorsunuz bilmiyorum. Oradaki beton elektrik direklerini ve elektrik tellerinin değiştiğini, atık ve yağmur suyu hattının yapılmadığını, hala asbestli boruların olduğunu, atık su hatlarının olmadığını, asfalt ve kaldırımların olmadığını biliyor muydunuz? Burada yaptığımız çalışmalar şehrin 40 yıllık sorunu değil mi? Bir ay içerisinde orayı bitireceğiz. İSKİ, BEDAŞ ve Türk Telekom ile beraber yapıyoruz. Herkes üzerine düşen görevi yapıyor. Kimse kimseye bahşiş vermiyor.

Kentsel dönüşüm ve deprem de kronik sorun. Yalnız seminerlerde konuşulan bir konu olmaktan öte gitti. Bu şehrin Kentsel Dönüşüm Stratejik Belgesini hazırladık. İhale ettik. Onun için para ödedik. İBB ile uyumlu bir çalışma içerisinde Silivri'nin zemin etütlerini, binalarının depreme ne kadar dayanıklı olup olmadığının çalışmalarını bitirdik.

Belediyemiz bünyesinde AFAD'ın kurulumunu yaptık. Çok kısa sürede mekanı ve araçlarını temin ederek kullanıma tahsis edeceğiz.

Şehrin bu kadar kronik sorunu çözülürken “Hiç biri çözülmedi” demek esasında bize yüklediğiniz vizyonsuzluğun sizin üzerinizde bulunması Süheyl bey. Bu kadar vizyonsuz bir tespiti sizin gibi tecrübeli bir siyasetçiden şahsen beklemiyordum. Vizyon diye yaptığınız eleştirilerin esasında benim size yapmam gerektiğini de ifade etmek istiyorum.

“BUNU İSPATLAMAKLA YÜKÜMLÜSÜNÜZ”

Yine bir eleştiriniz de Bülent Didinmez'in belediyemizde ne iş yaptığı ile ilgiliydi. Lütfen sizi bu konuda yanıltan arkadaşlarınızı gözden geçirin. Didinmez, benim saygı duyduğum, MHP teşkilatlarında çok uzun yıllar görevler yapmış, çok önemli şahsiyettir. Silivri Belediyesinden bir maaş almamakta. Kendisinin Silivri Belediyesinde sekreteri, aracı yok. Faaliyet Raporuna ve buna yaptığınız eleştiriyi doğru bulmadım. Benim evraklarımın altında kendisinin bir imzasını bulursanız, benim atacağım imza Belediye Başkanlığından istifa dilekçesi olacak. Bunu ispatlamakla yükümlüsünüz.

“HÜKÜMETE DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Hükümet ortaklığı konusuna Sultan hanım ziyadesiyle cevap verdi. Biz hükümet ortağı değiliz herhangi bir bakanımız yok. Kabinede görev yapmıyoruz ama Cumhur İttifakı'nın paydaşı olarak bunu anlamlandırmış bir şekilde hükümete bu konuda destek olmaya devam ediyoruz.

“BENCE ÇOK DİKKATLİ DAVRANMALISINIZ”

İBB ile beraber yürüttüğümüz çok güzel projeler var. Ekrem beyle bu ilişkilerin bozulmaması noktasında temennileriniz oldu ama siz de teşkilat olarak bence çok dikkatli davranmalısınız . Ekrem beyin burada yegane muhatap olacağı kişi, ben olurum olmam, Silivri Belediye Başkanıdır. Dolayısıyla bu icraatlar siyasi değil, İBB ve Silivri Belediyesiyle yürütülür. Bu icatların partisi, siyaseti olmaz. Onun için parti rozeti yakasında olmayan siyasetçiler birbirlerinin burada muhatapları olur.

“BÖYLE BİRŞEY İÇİN RUHUNUZU VE EMEĞİNİZİ VERMENİZ GEREKİR”

Engelsiz Park tahsisi ile ilgili bir tespitiniz oldu. Proje yapmak çok kolaydır ama bir sorunu dert edinmek onun üzerine düşmek kolay değil. X kişinin imzasıyla Milli Emlak'tan tahsisini isterseniz hangi partiyle olursa olsun, şu an Ak Partili biriyle bile o tahsisi alamazsınız. Ben o tahsisi İSKİ, DSİ, İl Sağlık Müdürlüğü dahil en az beş yerden farklı görüşler neticesinde alabildim. Bir yılımı aldı. Böyle bir şey için sizin full time beyninizi, ruhunuzu ve emeğinizi vermeniz gerekir.

“HEPİNİZİN DUDAĞI UÇUKLAYACAK ŞEKİLDE BİR RANT GELECEK”

Bir diğer eleştiriniz şehir rantı… Rant kötü bir şey değil ekonomide karşılığı var. Bu oluşursa Silivri'de herkesle paylaşılacağından kimsenin şüphesi olmasın.  Önümüzdeki günlerde hepinizin dudağı uçuklayacağı şekilde Silivri Belediyesine bu rantın gelişine hep beraber şahitlik edeceğiz. Göreceksiniz. Silivri Belediyesi,  borcu olmayan, ayakları üzerinde duran bir belediye olacak.

“CİDDİ BİR ALT YAPI GEREKİR”

TÜRAM'la ilgili ortaya koyan ufku önemsiyorum.  Bir Ar-Ge merkezi, laboratuvar olması hayali güzel bir şey ama hiçbir bilim adamının çalışmadığı bir laboratuvar bir Ar-Ge merkezi gördünüz mü? Bunun için ciddi bir alt yapı gerekir. Keşke o anlamda bir laboratuvarımız TÜRAM'da olabilse. Bunun için de çalışıyoruz.

“EKREM BEY HAKKIMI TESLİM ETTİ”

İmamoğlu, Kiptaş için teşekkür etti dediniz. Ekrem bey benim hakkımı teslim etti. Zaten teşekkür etmesi gerekiyordu çünkü biliyorsunuz sizin KİPTAŞ planlarına itirazınız vardı. Dava açtınız. Bunun neticesinde oradaki planlar iptal oldu. İBB yetkilileri, o planların geçmesi için benim ne kadar çaba sarf ettiğimi biliyor. Hak sahipleri anahtarlarını alamayacaktı. Onun dışında KİPTAŞ 4'te İBB'ye ne kadar yardımcı olduğumu KİPTAŞ Genel Müdürünü arayıp sorabilirsiniz. Orada yapılan teşekkür Silivri Belediyesi ve benim hakkımın teslimiydi.

“ARAZİ TAHSİSİ İÇİN SÖZ VERİYORUM”

Sosyal Yaşam Merkezi dediniz. Beraber olacağız. Genel Sekreterinize İstanbul'da Silivri'de açık çek verdim. Dilediğiniz ölçüde bir arazi tahsisi yapacağımızı ama üzerine Engelli Koordinasyon Merkezi, engelli çocuklarımızın oradan hizmet alacağı merkez için açık çekim elinizde. Buyurun İBB yetkilileriyle görüşün. Yer tahsisi konusunda Meclis Üyesi arkadaşlarım adına da söz vereyim. Böyle ulvi bir şey için de biz size arazi tahsisini yapalım.  

“BAT-ÇIK PROJESİNİ HAZIRLADIK, FİNANSMAN ARAYIŞINDAYIZ”

Karayolları 1. Bölge Müdürlüğünden Silivri Belediyesi olarak o Bat-Çık projesini yapma yetkisini aldık. Projesini de hazırladık. Finansman arayışımız devam ediyor. En kısa zamanda nihayetlendireceğimizi düşünüyorum.

“AMATÖR DENİZCİLİK MERKEZİ KURACAĞIZ”

Marina ile alakalı tespitiniz oldu. Ben Silivri'nin güzel insanlarına yakışacak ve halka acık olacak marina tadında Amatör Denizcilik Merkezi kuracağız. Hemen yanı başına, balıkçı esnafımızı mağdur etmeden lüks, tertemiz bir balıkçı barınağını da inşa ederek Silivri'ye kazandıracağız.

“ZİRAAT FAKÜLTESİ KURMALARI İÇİN DE AÇIK ÇEK VERDİK”

Ziraat Fakültesiyle ilgili İstanbul Üniversitesi ile görüşmelerimiz sürüyor. Onlara da açık çek verdik. Ne kadar başarılı oluruz o da tartışma konusu.

“ONLARA ELİMDEN GELEN FAZLASINI YAPACAĞIM”
Konuşmanızda beni en çok üzen kısım; Özel Harekât Polis Teşkilatının Silivri'ye gelişinden duyduğunuz rahatsızlık. Bu şahsi fikriniz mi, yoksa CHP grubunun fikri mi çok merak ediyorum. Bu ülke, bu millet için ezanlar susmasın, bayraklar inmesin diye can ve kan vermiş aslanlar, bozkurtlar, özel harekat polislerini burada yapacakları eğitim merkezi için Silivri Belediye Başkanı ve Volkan Yılmaz olarak onlara elimden geleni fazlasını yapacağıma tüm kamuoyuna duyurmak istiyorum.”

 

YORUM YAP