Volkan Yılmaz: 2 yılda araç sayımızı %100 arttırmış olacağız

Volkan Yılmaz: 2 yılda araç sayımızı %100 arttırmış olacağız

1.03.2021 17:04:48

Yaklaşık 5.5 Milyon TL değerinde 16 yeni kamyon ile ilgili meclisten yetki isteyen Başkan Volkan Yılmaz, söz konusu satın almayla birlikte 2 yıl içinde belediye envanterindeki araç sayısını borçlanmadan %100 arttırmış olacaklarını ifade etti.

Silivri Belediyesi 2021 yılı Mart Ayı Meclis Toplantısının 1. Birleşiminin 1. Oturumunu Başkan Volkan Yılmaz'ın açılış konuşması ile başladı.

Katılmayan meclis üyelerinin izinli sayılmasından sonra bir önceki birleşimin meclis tutanakları oylanarak kabul edildi. Başkan Yılmaz açılış konuşmasında şunları söyledi: “Baharı müjdeleyen Mart ayının sağlığı, huzura, barışa, kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyorum.

ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET

Şubat ayı içerisinde hain PKK Terör örgütü tarafından katledilen tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

“ÇOK YÖNLÜ BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ”

1-7 Mart Derem Haftası. Deprem gerçeği hepimizin zihninden çıkmaması gereken, İstanbul'u ve özelinde maalesef ki Silivri'mizi yakından ilgilendirmekte. Bununla ilgili çok yönlü bir çalışma içerisindeyiz. Oturumumuzun ikinci gününde bu çalışmaları paylaşacağız.

“YEŞİLAY VE YEDAM'A HER TÜRLÜ DESTEK”

1-7 Mart aynı zamanda Yeşilay Haftası. Yeşilay'ımızın kıymetli Başkanı Ülkenur Büke de burada. Kendisinin yoğun çabalarıyla YEDAM'ın ilçemize kurulmasından hareketle Yeşilay Haftasını hem kutluyor, gençlerimiz ve çocuklarımızı her türlü kötü alışkanlıktan korumak adına yapılacak çalışmalara her türlü destek sunuyoruz.

“HAKLARININ KORUNDUĞU, CEMİYET, SİYASET VE EKONOMİK HAYATTA YER ALMALARI DİLEĞİYLE…”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Başımızın tacı, üzerimizdeki her türlü yükü omuzlarında sırtlayan kadınlarımızın, başta annem ve eşim de olmak üzere gününü kutluyorum. Hak hukuklarının korunduğu, cemiyet, siyaset, ekonomik hayat içerisinde hür olarak yer aldıkları günlerin yakında olduğunu temenni ediyorum.

“BİLİM VE TEKNOLOJİ HAFTASI KUTLU OLSUN”

Teknolojinin tüm imkânlarını eğitim-öğretim adına kullanan, yeni buluşlar için gayret eden herkesin Bilim ve Teknoloji Haftasını kutluyorum.

10 Mart Çarşamba günü idrak edeceğimiz Miraç Gecemizi şimdiden tebrik etmek istiyorum.

“ERSOY VE TÜM MİLLİ MÜCADELE KAHRAMANLARIMIZI MİNNETLE ANIYORUZ”

12 Mart 1921 tarihinde TBMM'nde kabul edilen İstiklal Marşı'mızın 100. yılını kutluyoruz. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve tüm milli mücadele kahramanlarımızı bu vesileyle rahmet ve minnetle anıyoruz.

İSTİKLAL MARŞI'NI OKUMA YARIŞMASI DÜZENLENİYOR

8-12 yaşlarındaki çocuklarımız için ödüllü İstiklal Marşı'nı okuma yarışması düzenliyoruz. Sosyal Medyada duyuruları yapıldı. Katılacak yavrularımıza başarılar diliyoruz.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN TIP BAYRAMINI TEBRİK EDİYORUM”

Sağlık çalışanlarının önemi salgın döneminde bir kez daha ortaya çıktı. Bu savaşta cephenin en ön safında kahramanca mücadele ettiler. 14 Mart Tıp Bayramlarını kutluyorum.

“ATATÜRK VE ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUZ”

18 Mart Çanakkale Zaferimizin 106. yılını kutluyor olacağız. Çanakkale Zaferinin baş mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere yüzbinlerce şehidimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

21 Mart baharın müjdecisi Orta Asya'dan Balkanlara tüm gönül dostlarının Nevruz bayramını kutlamak istiyorum.

Dünya Down Sendromluların farkındalık gününde dünyaya samimiyet, mutluluk, güzellik katan tüm yavrularımıza şimdiden teşekkür ediyorum.

SİLİVRİ'YE KÜTÜPHANE KAZANDIRILACAK

29 Mart -4 Nisan Kütüphane Haftası'nı kutluyor, herkesi kitap okuma alışkanlığı kazanmaya davet ediyorum. Silivri'mizin maalesef ki bir kütüphanesi yok. Bununla ilgili Silivri Belediyesi olarak yaptığımız bir çalışma var. Kültür Müdürümüzün yardımcısıyla bu konuda bir görüşme yapmıştık. Şehir kütüphanesinin dışında bir çocuk kütüphanesinin de olması gerekiyor. Onunla ilgili de hazırlıklarımız var. İnşallah 2021 yılı içerisinde bununla ilgili somut adımlar atar şehrimize Çocuk ve Yetişkin kütüphanesi kazandırırız.

Tiyatro severlerin ve sanatseverlerin 27 Mart Tiyatrolar Günü'nü kutluyorum.

Mart ayı içerisinde Türk Edebiyatı usta kalemi Ömer Seyfettin'i, Azerbaycan Kurucu Cumhurbaşkanı Mehmet Emin Resulzade'yi, dava ve fikir adamı Galip Erdem'i, tarih ve siyaset adamı Yusuf Akçura'yı, hürriyet kahramanı Talat Paşa'yı, BBP Kurucu Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu, Belediye Binamızın da yapımında büyük emeği olan Kadir Topbaş'ı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Büyük Halk Ozanı Aşık Veysel'i, değerli sanatçımız Halit Akçatepe, Müslüm Gürses'i ve ismini sayamadığımız onlarca fikir ve sanat adamını rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

SARITAŞ'I UNUTMADI

31 Mart 2016 tarihinde PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucunda kaybettiğimiz Silivrili hemşerimiz Emre Sarıtaş nezdinde tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz.”

Gruplar adına yapılan konuşmalar ve gündem dışı söz almalardan sonra Başkan Bey gündeme geçti.

G Ü N D E M:

1 -  Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğünün 2021 mali yılında uygulanmak üzere tespit edilen evlenme işlemleri ile ilgili ücret tarifelerinin revize edilmesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

2 - İlçemiz sınırları içinde bulunan isimsiz sokağa isim verilmesi konusu İsim Tespit Komisyonuna gönderildi.

3 - Silivri Belediye Başkanlığı ile Mehmet Ali Eruslu Eğitim Sağlık ve Kültür Vakfı arasında ilçemizde “Aşevi Faaliyetleri”nin yürütülmesine yönelik hazırlanacak işbirliği protokolü için Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındaki gündem maddesi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

4 - Silivri ilçesi, Sancaktepe (eski Çanta-Fatih) Mahallesi, 208 ada 2 parsel ve 171 ada 103 parsel ve 5 - Gazitepe Mahallesi, 336 parsele ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine yapılan itirazlar İmar Komisyonuna havale edildi.

6 - Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği revizesinin görüşülmesi de Hukuk Komisyonuna havale edilen gündem maddeleri arasında yer aldı.

İREM KURT MECLİS GÜNDEMİNDE

Gündeme 7. Sırada tüm grup sözcülerinin önerisi ile genç sporcumuz İrem Kurt'un ödüllendirilmesi ve desteklenmesi konusu ilave edilirken görüş için Plan ve Bütçe Komisyonuna havale oldu. Başkan Yılmaz, Kurt ile ilgili sponsorluk konusunda iki önemli sanayi kuruluşumuz ile görüşmelerin devam ettiğini ve kısa süre içinde olumlu şekilde sonuç beklentisi içinde olduğunun altını çizdi.

BORÇLANMADAN 16 YENİ ARAÇ BELEDİYE HİZMET FİLOSUNA KATILACAK

Gündeme 8. Madde olarak belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 16 yeni aracın satın alınması eklendi. Bu konu da Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken Başkan Yılmaz, belediyeyi 91 araçla teslim aldıklarını bundan 60'nın çalışır vaziyette olduğunu açıkladı. 2 yıl içinde 51 aracı hibe yöntemiyle belediyeye kazandırdıklarını eklerken, 16 yeni aracı borçlanmadan, faiz ödemeden peşin olarak satın alacaklarını açıkladı. Bu planlanan ve yetki istenen alım ile Belediyenin araç filosundaki sayıyı iki yılda %100 oranında arttırmış olacakları belirten Başkan Bey, iki yıl sonra da ihale yöntemiyle araç kiralama sürecini tamamen sonlandırmayı amaçladıklarını paylaştı. Yılmaz, “5 yıllık kira bedeli karşılığında ihtiyaç duyulan araçları belediye envanterine katmış olacağız” diye de gelecek planları hakkında bilgi verdi.

Sevginar SALİ

YORUM YAP