‘Vatan yahut Silistre’yi Silistre’de sahnelediler

‘Vatan yahut Silistre’yi Silistre’de sahnelediler

22.08.2019 10:37:50

Vatan Şairimiz Namık Kemal'in yazdığı 'Vatan Yahut Silistre' eserinin ilk defa Silistre topraklarında sahnelenmesini sağlayan iki isim dönemin; Glavinitsa Belediye Başkanı Hüseyin Hamdi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof.Dr.Tamer Dodurka Silivri'de buluştu.

Vatan Şairimiz Namık Kemal tarafından 1872 Yılında yazılan eser, Bulgaristan'ın Silistre topraklarında ilk kez Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığınca düzenlenen bir organizasyonla 2015 yılında sahneye konuldu ve Tekirdağ'dan Glavinitsa'ya bir kültür ve dostluk köprüsü kuruldu.
Soydaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Silistre'ye bağlı Glavinitsa İlçesinin Zebil Köyü'nde gerçekleştirilen kültür etkinliğinin düzenlenmesinde dönemin Glavinitsa Belediye Başkanı Hüseyin Hamdi'nin önemli desteği oldu. Oyunun sahnelendiği salonu tıklım tıklım dolduran soydaşlarımız oyunu ayakta alkışlarken, birçoğu da duygulanarak gözyaşlarını tutamadı.
Türkiye'den gelen ekibin başında o dönem Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulunan bugün İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Tamer Dodurka bulunuyordu. Glavinitsa geçmiş dönem Belediye Başkanı Hüseyin Hamdi Silivri ziyaretinde Prof. Dr. Tamer Dodurka ile bir araya geldi. İkili birlikte gerçekleştirdikleri etkinlik ve bir ilkin anılarını yad ettiler. İkiliye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer ve Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan da eşlik etti. Sevginar SALİ

YORUM YAP