Üstünel Anaokulu’ndan Silivri’de bir ilk

Üstünel Anaokulu’ndan Silivri’de bir ilk

20.01.2020 13:07:11

Prof. Dr. Besim Üstünel Anaokulu, öğrencilerinin solo performansları eşliğinde sunduğu Piyano Resitali etkinliğiyle ilçemizde bir ilk'e imza attı.

 Prof. Dr. Besim Üstünel Anaokulu, Nesrin Cambazoğlu'nun müdürlüğünde 16 Ocak 2020 Perşembe akşamı Silivri Belediyesi Tiyatrosu Önder Yılmaz Sahnesi'nde muhteşem bir etkinliğe imza attı. Okulun 4, 5 ve 6 yaş grubu öğrencileri, ilk kez profesyonel sahneye çıkarak, daha iki ay önce çalmaya başladıkları piyanoda sundukları solo performanslarla ailelerini ve öğretmenlerini gururlandırdılar.

Okul Müdürü Nesrin Cambazoğlu ve öğretmen arkadaşlarının hazır bulunduğu etkinliğe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aslan, okul müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şef ve memurları ile veliler katıldı.

Program Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Sınıf Öğretmeni Betül Özlem Boz ve Piyano Eğitmeni Gökyay Kıcıroğlu'nun büyük emekleriyle hazırlanan minikler, bir bir sahne aldı. İlk kez profesyonel sahneye çıkmalarına rağmen, kendilerinden emin tavırları dikkatlerden kaçmadı. Sevimli halleriyle yüzleri gülümseten minikler, kızların beyaz elbiseleri başlarında taçlarıyla, erkeklerin ise fraklarıyla sahnede şıklıklarını konuşturmaları takdir topladı. Derin Baysal (5 yaş), Eslem Toyran (5 yaş), Seçkin Eylül Fidan (6 yaş), Tuğçe Akkaya (5 yaş), Doruk Başaran (5 yaş), Deniz Şahin (6 yaş), Ayşe Ela Gündurali (5 yaş), Defne Şahin (6 yaş), Mehmet Çağhan Altınkök (5 yaş), İdil Ural (6 yaş), Emre Deniz (5 yaş), Cem Ünsever (5 yaş), Zeynep Su Çilingir (5 yaş), Emre Taha Gülseren ( 6 yaş), Duru Kıran (6 yaş), Meriç Efe Ekinci ( 5 yaş), Elif Zeynep İbiş (4 yaş), Cengizhan Urhan ( 5 yaş), Ege Tuğra Kısmet ( 5 yaş), Ali Demirkan Özdemir (5 yaş) adlı öğrenciler, piyanoda solo performanslarını alkışlar eşliğinde sundu.

Programın sonunda koro halinde Okul Müdürü Nesrin Cambazoğlu ve velilerin de eşlik etmesiyle en sevilen eserlerimizden “Sev Kardeşim” ve “Hayat Bayram Olsa” adlı şarkılar seslendirilerek coşku doruğa çıktı.

Piyano Eğitmeni Gökay Kıcıroğlu, yaptığı kısa konuşmada çocukların ilgi ve yeteneklerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini örnekle paylaşarak, müziğin önemine ve insan hayatındaki yerine değindi ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aslan, piyano dersi gibi böylesine güzel bir imkânı öğrencilerine sunan Prof. Dr. Besim Üstünel Anaokulu'na teşekkür ederek, Okul Müdürü Nesrin Cambazoğlu, Sınıf Öğretmeni Betül Özlem Boz, Piyano Eğitmeni Gökay Kıcıroğlu ve öğrencileri tebrik etti.

Okul Müdürü ve öğretmenlere teşekkür çiçekleri sunularak etkinlik burada sona erdi.

Renginar SALİ

YORUM YAP