Ünal Karaman Trabzonspor'u şampiyon yapar mı?

1966 yılıydı. İngiltere'de dünya kupası vardı. Öyle şimdiki gibi naklen yayınlar falan yoktu. Türkiye ilk dünya kupasına 1974 yılında Almanya'da yapılan Almanya'nın kazandığı, bizi temsilen ünlü hakemimiz merhum Doğan Babacan'ın görev yaptığı turnuvayla kavuşmuştu.

İşte 1966 dünya kupası biraz gölgede kalmıştı. Ama büyük yıldızlar bu kupada ter döküyordu. Ülkesine 1958 ve 1962 dünya kupalarını kazandıran Pele Brezilya'daydı. Portekiz'in kadrosunda Eusebio yer alıyordu. İngiliz milli takımı Bobby Charlton, Jackıe Charlton, Bobby Moore, Nobby Stıles Banks 'lı kadrosuyla parlıyordu. Almanya'da başta kaleci Tilkowski, Franz Beckenbauer, Weber, Uwe Seeler, Haller, Schnellinger, Held vardı. Sovyetler 'in kadrosunda başta kaleci Yaşin bulunuyordu.

Turnuvanın oynandığı sırada Konya'da mutlu bir aile sevinç gözyaşları döküyordu. Erkek çocukları olmuştu. Nereden bilebilirlerdi ki çocuklarının bir gün Türk futbol dünyasının en önemli isimlerinden biri olacağını.

Ünal Karaman küçük yaşlarda futbol ateşiyle yanıyor, Konya'da boş arsalarda devamlı top oynuyordu. Babası dayanamadı onu Konyaspor'un alt yapısına götürdü. 1981 yılıydı. Konyaspor alt yapısında başarılı oldu ve A takımına kadar yükseldi 1984'de Gaziantepspor'a geçti. Gaziantepspor 'da oynadığı yıllarda 2. ligin en iyi oyuncularından biriydi. Türk milli takımının İngiltere ile Milli maçı vardı. Milli takım Coşkun Özarı'ya teslim edilmişti. Özarı ilk iş Gaziantepspor'da 2.ligde oynayan Ünal Karaman'ı Milli takıma çağırdı. Bütün Türkiye ayağa kalkmıştı. Ünal bir anda tanınan bir futbolcu olmuştu. Milli takımda oynamaya başladı. Ve gün geçtikçe zirveye yükseldi.

TRABZONSPOR'A TRANSFER OLUYOR
1990 yılında Trabzonspor'un ''flaş'' transferlerinden biri oldu. Hatta formayı giymekle kalmadı, renkler adeta üzerine yapıştı. Yani Trabzonsporlu Ünal olarak ortaya çıktı. 1999 yılına kadar futbol hayatı devam etti. Tam 9 yıl Bordo mavili takımın kilit adamı oldu. Bir yıl Ankaragücü'nde oynadıktan sonra aktif futbol yaşantısını bitirdi. Şenol Güneş milli takımın başına geçmişti. Yanına yardımcı arıyordu. Ünal futbolu bırakınca hemen teklif yaptı ve Karaman'ı yanına aldı. Ünal Karaman hocasıyla beraber 2002 'de dünya üçüncülüğünü elde etti. Ünal Milli takımda A2 takımının sonrada U 21 milli takımlarının hocalığında bulundu.

Bu 2007''ye kadar sürdü. 2007'de Konyaspor ile anlaştı. Daha sonra Ankaragücü'nün hocası oldu. Oradan 2 ay Konyaspor'da hocalık yaptı. 2009'da yine Trabzon'a geldi. 2012 devam etti. 2014 yılında Ünal Karaman Adana Demirspor'un başındaydı. Ünal Türk futboluna hizmet için varını yoğunu veriyor 2016'da Şanlıurfa'ya kadar uzanıyordu.

Ünal Karaman artık ligde aranılan bir hocaydı. Sonra küme düşmesi neredeyse kesinleşen Karabükspor 'un başına geçti ve Karadeniz takımına son haftalara kadar güç verdi. 2018 yılına gelmiştik Trabzonspor 'da bir görev değişikliği olmuş ve Ahmet Ağaoğlu kulübün başına geçmişti. Ağaoğlu akıllı adamdı. Nerede duracağını bilir, duramazsa da ''frene'' basmazdı. Daha önceki yıllarda ''başkanlık'' için adım atmış ama ''kısmet'' olmamıştı. Bu kez Ünal Karaman'la iyi bir uyum yakalamışlardı.

ÜNAL İKİNCİ GÜNEŞ OLUR MU?
Ünal Karaman, Yusuf Yazıcı'nın Lille'e transfer olmasına rağmen Türkiye Süper Ligine iyi başladı. Bu sezon genç oyuncular transfer etmişler ve Uğurcan gibi, stoper Hüseyin gibi, Yusuf Sarı gibi oyuncular ile yürümeyi aklına koymuştu. Sezon başında Abdülkadir Ömür'ün, Ekuba'nın, Onazi'nin sakatlıkları da Ünal Karaman'ın moralini bozmuyordu. Seyirciyi arkasına almıştı ki, bir hocanın Trabzon'da bu kadar benimsenmesi pek görülmemişti. Ünal Karaman daha önceki yıllarda yaptığı hataları tekrarlamıyor ve daha ''dingin'' davranıyordu. Ailesine düşkün bir hocaydı. 1995'de evlendiği Pınar hanımla mutlu bir yuva kurmuş ve çocuklarıyla da bu mutluluk perçinlenmişti. Bu halini takımına da yansıtıyordu. Yaşı 53 olmuştu. Şenol Güneş'in o sıcak tavrı kendisine de yansımıştı. O da yıllarca o formayı giymişti. Kaptanlığını yapmıştı. Şimdi ikinci bir Şenol Güneş olma yolunda ilerliyordu. Biz de kendisine bu yolda başarılar diliyoruz.

YORUM YAP